Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,42 | 99.102 | 4,232 | 23,20 | 23,40 | 0,00% |
Za očekivat je bio pad prihoda, al nisam zadovoljan sa ničime u ovom izvještaju….spori su i tromi, PBZ ih lomi i uzima share….
Nagodba me više ni ne zanima….tj. nije mi interesantna za poslovanje, više me brine gdje će pokriti rupu prihoda, tj. kako će srezati troškove ako već prihode ne mogu namaknuti, ne rade ni jedno ni drugo
Mos mislit nije dobro. Novih rezervacija a agrokor nema – jaz izmedu 2016 i 2017 polako se popunjava.
Hpb je na nuli, splitska banka u deblom minusu, a zaba ima 50 posto manju dobit. Jedino je pbz bolji od zabe – onis u manje stradali od agrokroa. sv ostali mogu zabi staviti soli na rep
Ako se ne računaju rezervacije, dobit je manja u odnosu na prvih devet mjeseci 2016, za 9,1 %, tako da se ne može biti osobito zadovoljan rezultatima.
a cijena dionice raste ?
Ovih dana raste puno toga. Većina toga bez pokrića u rezultatima. Zaba je najveća domaća banka i nije pretjerano spekulativna dionica i očito se netko kladi na razdoblje poslije Agrokora. K tome, bila je vijest o otkupu Agrokorovih obveznica. To ima veze i sa Zabom.
O roll-upu:[/url]
Član Uprave Zagrebačke banke Marko Remenar također je istaknuo da je ta banka “napravila cijeli niz analiza i svega što se tiče cijeloga pravnog okvira unutar kojeg se moglo sudjelovati, i sigurno da smo procijenili da je on korektan i da stoji jer inače ne bi participirali”.
Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, naglašavajući da ta banka nije sudjelovala u tom financiranju, kazao je da je elaboracija tog problema “vrlo kompleksna upravo zato što taj institut hrvatsko obvezno pravo nije poznavalo, pa se stvara jedan hibrid”.
Zanimljivo da PBZ nije sudjelovao. Po ovome što kaže Prka ispada da, za razliku od ZABA-inih, PBZ-ovi pravnici nisu dali zeleno svjetlo za roll-up.
Ima par godina da sam izasao iz ZABE, mislim se ponovno vratiti. Svi koji su unutra nemaju nikakav razlog za brigu bez obzira na izvjesce, sve ce to doci na svoje!
Najgora moguća opcija za dioničare ove banke, prvo saznanje da su u roll up ušli “samo” sa 90 mil eura(90+90), a druga je da neće biti prodaje, nego da će se dugovi mijenjati za kapital….
Znači lihvarenje Agrokora se nastavlja, što je potencijalno dobra vijest za dioničare jer koliko se sjećam ukoliko ne dođe do isplate glavnice kroz godinu dana, kamata ide na 4+%…
Baš me zanima kako će sve ovo proći
Opet isto trgovanje, samo 1 kn niže od prošlog puta…..
Evo novog Agrokora:)
http://www.index.hr/vijesti/clanak/grad-zagreb-zaduzit-ce-se-250-a-holding-230-milijuna-kuna/1003681.aspx
Mislim da sve uzima ZABA to mi stvarno nije jasno, sa Zabinog stajališta