Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 20,51 | 21.720 | 1,059 | 20,50 | 20,70 | 0,00% |
necemo puno saznati jer neki će reći to je to, neki to nije to.
treba nam bilješka uprave a la cros gdje se navodi bez imena jasno ali svima prejasno izloženost prema izvjesnoj grupi u teškoćama.
nije ivica jedini koji krije brojke kao zmija noge, to svi rade, a u interesu bi im bilo da rade upravo suprotno – jer banke drze novac jer im gradani vjeruju da je tu siguran, kad bi dionicari raspolagali s istom takvom sigurnoscu temeljm poznacanja cinjenica, to bi znali vrednovati
Otpis ce biti izmedu 60-70%….oni koji su u roll up-u ce vjerovatno 60%, ostali 70%…
mene i dalje fascinira da Prka nije u ovome svemu, skidam kapu
Zašto bi otpis bio 60 ili 70%?
Pa racunaj kolike su obveze, racunaj koliko vrijede kompanije…sada imas sve…i nadodaj 650 mil € kredita u 2017 i dobijes iznos otpisa
kojih 650 milja, ramljak je podigao 480 milja, i rusi subili dali 100 – toje 580
170 banke strane
150 obvezničari
80 banke domaće
i još 80 banke domaće ali to je reprogram onih 80 miljas početka uprave, , dakle
poč ožujka rusi 100 milja
poč travnja dom banke 80
poč lipnja svi zajedno osim sberbanke 400 milja plus reprogram ovig 80 od gore
kojih 650 milja, ramljak je podigao 480 milja, i rusi subili dali 100 – toje 580
170 banke strane
150 obvezničari
80 banke domaće
i još 80 banke domaće ali to je reprogram onih 80 miljas početka uprave, , dakle
poč ožujka rusi 100 milja
poč travnja dom banke 80
poč lipnja svi zajedno osim sberbanke 400 milja plus reprogram ovig 80 od gore
a dobavljaci?, njihov roll up?, to nije dug?
Jbni Agrokor, kupio sam nešto Unicredita vani a eto opet preko Zabe i to mene malog udari.
Užas.
Dobro jel može tko reći koliki je ukupni plasman ZABE prema Agrokoru. Prema onom izvješću piše 473 miljuna kuna NEISKAZANIH kredia međutim nije to sve zar ne ?
to s dobavljačima nisam ni onda razumio – to je roba išla, ne keš tako da to nije kredit kao onaj od banaka, mada velim ni dandanas mi nije najjasnije
Ne kuzim sto bih trebao računati. Otpis od 60% značio bi otpis od 33,7 milijardi kuna?! A od 70% 39,4 milijarde kuna. Čak i da se dodaju tih 4,5 milijardi kuna iz 2017. otpis od 60% značio bi otpis od 36,5 odnosno 42,5 milijardi kuna?!
Nema apsolutno nikakvog razloga za tako velik otpis. Vjerojatno će se neosigurane tražbine postotno naplatiti manje od onih kolateraliziranih ili onih iz senioriteta, no tako velik otpis neće zakačiti niti jednog vjerovnika. Otpis će biti do 50%, a vjerojatno i manje.
Dobiti iz 2017. nema jer se radi o operativnoj dobiti koja ne uključuje rashode financiranja. S uključenim rashodima financiranja Agrokor bi konsolidirano gledano vjerojatno bio u značajnom minusu.
Zaokruzimo na 60 milijardi, sa ovom kamatom iz roll up-a i svim ostalim makinacijama koje su krivo knjizene i da je lakse racunati….
10 milijardi kuna je pokriveno roll up-om
ostaje 50 milijardi a imas jos 10 milijardi kuna vrijedne imovine
znaci 40 milijardi odeeeeeeeee i koliki je to otpis?, i naravno da svi nece imati istu poziciju
Agorkorova sva imovina ne vrijedi vise od 20 milijardi…i racunajte da za Srbiju se Ramljak moze pozdraviti, isto ko i za Mercator….
po meni je ovo najgori moguci scenariji, crnilo crnila…za sve ostalo bolje Ramljaku skidam kapu
Ma kakva kamata?
Daj prestani vise pisati gluposti. Ko da si ti stručnjak za procjenu imovine. Nisu ti to bonovi za mobitel i žvake.
Revizor je postavio prag, nije ga slučajno postavio na 50%.