ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Obrnuto, K minus NK. Isprike…
Ali sve je jasno.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

PROFESORICA UPOZORAVA NA VELIK PROPUST U BANCI: ‘Bez ikakve provjere su, na temelju lažnog potpisa, isplatili sve s mog računa’

Zbog 8.000 kn?, pa draga Upravo, dali ste vi svjesni koliko si loseg imida s ovim napravite, zbog 8.000 kn???

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/ruska-banka-vtb-ocekuje-da-ce-naplatiti-barem-polovicu-agrokorovog-duga-sigurno-cemo-imati-gubitke-ali-mozda-naplatimo-i-vise-od-pola/6533472/

ako vjerovnik sa 300 milja nada se naplatii 50 posto, onda i vjerovnik sa 290 tj zaba zacijelo moze racunati barem s toliko. a 50 su ionako vec otpisali. sve iznad 50 je poklon.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/ruska-banka-vtb-ocekuje-da-ce-naplatiti-barem-polovicu-agrokorovog-duga-sigurno-cemo-imati-gubitke-ali-mozda-naplatimo-i-vise-od-pola/6533472/

ako vjerovnik sa 300 milja nada se naplatii 50 posto, onda i vjerovnik sa 290 tj zaba zacijelo moze racunati barem s toliko. a 50 su ionako vec otpisali. sve iznad 50 je poklon.

Tocno.
Jesam li dobro razumio: u rujnu je revizorski nalaz? A onda tablice trazbina do studenog (11.09. + 60 dana).

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Odakle ti znaš koliko su oni otpisali?

Nisu još ništa otpisali, uskladili su vrijednost ili rezervirali. Al dobro, nije to sad bitno, no nije mi jasno to donošenje zaključaka na temelju nepotpunih informacija. Ja bih barem bio toliko korektan da bi naveo da se radi o osobnom mišljenju ili procjeni.

Nisu još ništa otpisali, uskladili su vrijednost ili rezervirali. Al dobro, nije to sad bitno, no nije mi jasno to donošenje zaključaka na temelju nepotpunih informacija. Ja bih barem bio toliko korektan da bi naveo da se radi o osobnom mišljenju ili procjeni.
[/quote]

moje procjene su se dosad pokazale točnim, a tvoje pogrešnima.

ja ne znam koliko su otpisali, ali znam da je 800 milja otprilike pola tj 50 posto potrazivanja nepokrivenih roll upom. i znam da su ostale banke jasno i glasno rekle da su ispoštocvali naputak od 50 posto dan od hhnba, pa ako su ono ispostovali, ispostobala je i zaba jeer nitko ne potuje hnb što ih voli, no što mora

[/quote]

ja ne znam koliko su otpisali, ali znam da je 800 milja otprilike pola tj 50 posto potrazivanja nepokrivenih roll upom. i znam da su ostale banke jasno i glasno rekle da su ispoštocvali naputak od 50 posto dan od hhnba, pa ako su ono ispostovali, ispostobala je i zaba jeer nitko ne potuje hnb što ih voli, no što mora
[/quote]

Ti pišeš gluposti i recikliraš šture medijske napise kako tebi pase. Je tebi ne vjerovao niti kolko stane crno pod noktom niti tvojim procjenama.

Naputak ti je pravno gledano nešto kao djelomicno obvezujuća ili neobvezujuća preporuka. Jer postoji i zakon i odluka kako se rezervira. Al čak niti to nije bitno, ti ne razumiješ kako funkcionira originalni kredit, a kako roll-up i zašto bankari nastoje i/ili moraju vremenski razgraničiti rezerviranja. Obzirom da ne postoje bitne javne informacije niti o dugu, niti o pojedinačnim izlozenstima, ročnosti, osiguranju, kao niti o konkretnom ugovoru o novom kreditu ja bih bio jako oprezan i pažljiv u procjenama kolika je čija izloženost i mogućnosti naplate. Zato me čudi tvoja sigurnost koju crpis iz subjektivne interpretacije uglavnom površnih i neprovjerenih novinskih članaka.

Moram priznati da ste me zbunili.
I ja sam do sada imao podatak o 800 mil. je 50%, odnosno ukupno 1,6 mlrd.
Najgore što sam negdje pobrisao HNB izvještaj za prvih 6 mjeseci.

Ajme dosadnog li covjeka.
Rezervacija vise nema. Zasto? Jer ih nema. Bilo ih je u q1, a q2 ih vise nije bilo. Kraj.
I kakva su to razgranicavanja kad sad ih ima pa ih nema pa ih opet ima?!? Pa infa opet nema? Ludnica.
Da li ce ih biti nakon nagodbe? Odnosno otpisa, nacisto. To ne znamo. Ako bude kako pisu onda ne. Ako lazu onda da.

[/quote]

[/quote]

Ti pišeš gluposti i recikliraš šture medijske napise kako tebi pase. Je tebi ne vjerovao niti kolko stane crno pod noktom niti tvojim procjenama.

Naputak ti je pravno gledano nešto kao djelomicno obvezujuća ili neobvezujuća preporuka. Jer postoji i zakon i odluka kako se rezervira. Al čak niti to nije bitno, ti ne razumiješ kako funkcionira originalni kredit, a kako roll-up i zašto bankari nastoje i/ili moraju vremenski razgraničiti rezerviranja. Obzirom da ne postoje bitne javne informacije niti o dugu, niti o pojedinačnim izlozenstima, ročnosti, osiguranju, kao niti o konkretnom ugovoru o novom kreditu ja bih bio jako oprezan i pažljiv u procjenama kolika je čija izloženost i mogućnosti naplate. Zato me čudi tvoja sigurnost koju crpis iz subjektivne interpretacije uglavnom površnih i neprovjerenih novinskih članaka.

[/quote]

ja radim sa onim što imam. ti si nam bajao bajke kako zaba zbog trzisnog udjela je umočena 3,5 i vise miljardi. Bedastoća teška kad rusi lijepo za sebe tvrdr da su drugi najveci sa 300 milja. pa oni binajsretnii bili da nisu.

novinski napisi kad je rijec o brojkama manje se pokazu točnima – pogledajte adris, franck itd. te velike brojke su dusu dale za novinare i to oni lako saznaju od svojih izvora i zapakiraju – to da je zaba umocena 290 milja, a ne okruglo 300 milja ili 250 milja, to vam govori da im je to netko dosapnuo.

bumo vudjeli. kad izadu trazbine, one ce biti jako oprezno i pazlivo izlistane, tman kako vama odgovara pa čete malo zasluzeno uživati

kako Vam se da vise:)

sve sto znamo smo napisali, sada cekamo….

kod dionica se uvijek mora čekati, ali po mogućnosti u tom čekanju nesto novo i bolje saznati. informacija je ključ uspjeha – npr. kad adis u banci pa skicnes na kvartalno izvjesce

New Report

Close