Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,42 | 99.102 | 4,232 | 23,20 | 23,40 | 0,00% |
Rusi još nisu ovršili niti komad agrokorove imovine – ovršili su ivicu todorića, ali onnije oredmet izvanredne uprave ni nagodbe. Možda budu išli do kraja, a možda samo bildaju pregovaračke pozicije. Nelogično mi je da ako mimo ramljaka mogu naplatit 30 posto, a ramljak nudi 50, da će oni odbiti ramljak zato sto su rekli n apočetku da ne vole ramljka. pare su pare, pobjednike svi vole, ako ramljak izvuce 60 posto, svi ce na rukama nositi, a on poslije moze birati kakav menaderski ugovor hoće
Ako oni poharaju sve u Srbiji, zapravo sebe diskvalificiraju da sudjeluju u namirenju iz ostale imovine. veoma, veom asumnjam da će ih ostali pripustit nagodbi jer onda bi tako mogao svatko raditi – ugrabi što možeš i onda se prijavi u nagodbu. ne funkcionira to tako, to su bili pokusali ono prije 10 travnja pa su umalo svi ostali bez svega
Baš i to nije istina, ovršili su Mercator, to je bio dio Agrokorove imovine….ovo je samo kupovanje pozicija prije nagodbe, ako oni ovrše Frikom/Dijamant, ko će odlučivati ko če biti budući kupac u nagodbi Leda/Zvijezde?, na taj način razmišljajte
ne, nisu ovrsili agrokor, ovrsili su ivicu todorica. iviv+ca todoric nije predmet izvanrdne uprave. to je vlika razlika.
cudi me da vam je promakla ta pojedinost – naime , u sloveniji je na snazi lex agrokor, slovenija ga je prihvatila, dakle nikakv aovrh and agrokorom nij emoguca, nad ivicom todoricom jest.
Agrokor je vlasnik Mercatora, i Ivica Todorić je vlasnik Mercaora – to bi bilo kao da smo vi i ja lasnici zabe, ja sam nesto duzan, moj vjerovnik dode i ovrsi vase dionice Zabe – kako biste to doživjeli. Ne moze biti, zar ne.
Je tu ste u pravu za Sloveniju…al za Srbiju je sasvim druga stvar….i puno bitnija stvar jer su tamo proizvodne komapnije koje su puno bitnije za prodaju perjanica…
Ako budu uzeli Srbiju i stavili na bubanj, to onda znaci totalni rat – sberbank protiv svih ostalih. napravit ce to sberbank ako moze preveslati druge i dobiti vise od drugih. ali ako na bubnju u srbiji mogu dobiti 30 posto potrazivanja, a nagodbom 50 posto – učinit će oni što bi savvki razuman čovjek učinio. VTB banka je cijelo vrijeme puhala u isti rog s sberbankom i ond ahop – evo njih u roll-up. zasto – zato ce tako bolje naplatiti svoje trazbimne. tako ce i sberbank ici tamo gdje ce naplatit svoje trazbine. ako ramljak moze ponudit samo 30 posto, to ce biti jako slabo, ali ako moze pondit 50 psoto. jucer su isplatili doavlajce umjesto 30 posto, isplatili su 40 posto – otkud pare i otkud suglasnost vjerovnika za to. Očito je sezona odradila svoje i bude jos odradila pa se moze lakse disati.
Bez ulaska u roll-up, Sperbank ne može više računati na 50%. Na 50% računaju oni koji su unutra…a Sperbankova procjena je da mogu bez roll up-a uzeti više od 50%, jer da nije tako, onda bi ušli u roll up. Čisto razmišljam ko da sam ja Sperbank. A ako Sperbank uzme >50% zamislite ko gubi. I da, moguće je, pošto je velikim dobavljačima isplaćeno 40%, da je 40% novi benchmark, tj. da će biti otpis 60%
Tako je. Kod dobavljaca. S roll upom ipak manje.
Ali bitno je da se poprimaju obrisi nagodbe.
Oni imaju tražbina 8 milijardi prema agrokoru. Koliko vrijedi Dijamant i Frikom – pola od toga – veoma, veoma sumnjam. Maloprodaja sada ne vrijedi ništa, a pogotovou rukama sberbank ne vrijedi ništa. Kao što ni Konzum sad ne vrijedi ništa, ali bi kroz dvije godine mogao prilično vrijediti ako bude posložen po logici poslovanja, a ne po logici – čiji pi… j enajveći.
Ako počnu grabiti u Srbiji, možete biti sigurni da ce svi ostali se pobrinuti da od ostal eimvine ne dobiju ni centa. pa nisu ostali budale
inace, oreskovic dobro rezonira – sberbanka gleda kako se sto blje naplatiti. njihov stav je ajmo raskomadati, mi smo njaveci pa cemo najvise ugrabiti, stav ramljaka i ostalih je ajmo oporaviti i postaviti n anoge, pa s tih pozicija prodavati. Ako sberbanka stavi na bubanj frikom i dijamnd, dobit ce kikiriki jer svi znaju tko prodaje i zasto – to ce biti kao kad bane prodaju vec otpisana potrazivanja – daj sto das jer sbrbank to i jest vec otpisala. suluda metodologija.
I 60 posto je sasvim solidno. Banke su ionako otpisale 50 posto, a sad kako su dobavljači manje-.vise spaseni s ovih 40 posto, njima nece morati otpisivati 50 posto, nego reprogramirati i produžiti rokove. Uzmite npr Saponiju – oni imaju oko 100 milja prema Agrokoru, vec su uzeli kredit eza to. sad dobiju 40 natrag, a 60 otplacuju dalje dok ne vide kakva ce biti nagodba. svio iole pošteniji dobvaljaci to mogu podnijeti
To je bildanje pozicija. Ako ništa drugo već sam tajming događanja govori sve.
Sud u Londonu i tražbine ovdje su u studenom.
Znači i nagodba ovdje te eventualni sudovi za ovršivanje i sl. u Srbiji se vremenski podudaraju.
I to je zapravo nagodba, samo se tako ne zove. I Rusima će morati dati više nego su mislili, ali za ZABA-u to se i dalje vrti oko onih 50%, s roll upom. Možda malo više ili malo manje, ali to je to.
Bez ulaska u roll-up, Sperbank ne može više računati na 50%. Na 50% računaju oni koji su unutra…a Sperbankova procjena je da mogu bez roll up-a uzeti više od 50%, jer da nije tako, onda bi ušli u roll up. Čisto razmišljam ko da sam ja Sperbank. A ako Sperbank uzme >50% zamislite ko gubi. I da, moguće je, pošto je velikim dobavljačima isplaćeno 40%, da je 40% novi benchmark, tj. da će biti otpis 60%
ovo razmišljanje oreskovica me navelo navlstiti razmišljanje. kao prvo, to sto oreskovic pise zvuci prosto kao pasulj. drugo, buduci tako zvuci, sva je prilika da je pogodio pun fudbal. ajmo tragom tog razmisljanja.
Sberbank je odbila sudjelovati u roll-upu. Oni koju su usli u roll up, usli su, takva je pretpostvaka, da bi suzeli barem 50 posto potrazivanja. Dakle, ako sberbank ne zeli roll up, jedino racionalno objasnjenej je da oni misle, kako i oreskovic kaze, da mogu mimo roll upa uzeti vise od 50 posto. KAKO. JEDNOSTAVNO – UNILATERALNOM OVRHOM.
1. Ovrha n aimovinu u Rh, dezeli i Bih ootpada. Tu nista ne bu bez Ramljaka.
2. Ostaje jedino Srbija i to samo proizvodne kompanije. Vrlo znakovito, Sberbank je stavio zabiljezbu samo n afrikom i dijamant, na ideu se i ne osvrce jer u ovom trenutku to je utrzivo z ajedno 0 kn
3. Ako Sberbank potrazuje 8 milijardi kuna, a kane mimo roll upa ovrhom nad kompanijama u Srbiji proći bolje no roll uperi, tj. uzeti više od 50 posto tj. uzeti 4 milijarde i iznad toga – PITANJE SVIH PITANJA – DA LI FRIKOM I DIJAMANT SE MOU PRODATI ZA 4 MLIJARDE KUNA.
Im ali tko upucen u vrednvanje tih tvtki – ebitda, neto i tako dalje. 10 do 11 ebitda minus neto dug – vise od toga tesko da se moze dobiti.
ovo razmišljanje oreskovica me navelo navlstiti razmišljanje. kao prvo, to sto oreskovic pise zvuci prosto kao pasulj. drugo, buduci tako zvuci, sva je prilika da je pogodio pun fudbal. ajmo tragom tog razmisljanja.
Sberbank je odbila sudjelovati u roll-upu. Oni koju su usli u roll up, usli su, takva je pretpostvaka, da bi suzeli barem 50 posto potrazivanja. Dakle, ako sberbank ne zeli roll up, jedino racionalno objasnjenej je da oni misle, kako i oreskovic kaze, da mogu mimo roll upa uzeti vise od 50 posto. KAKO. JEDNOSTAVNO – UNILATERALNOM OVRHOM.
1. Ovrha n aimovinu u Rh, dezeli i Bih ootpada. Tu nista ne bu bez Ramljaka.
2. Ostaje jedino Srbija i to samo proizvodne kompanije. Vrlo znakovito, Sberbank je stavio zabiljezbu samo n afrikom i dijamant, na ideu se i ne osvrce jer u ovom trenutku to je utrzivo z ajedno 0 kn
3. Ako Sberbank potrazuje 8 milijardi kuna, a kane mimo roll upa ovrhom nad kompanijama u Srbiji proći bolje no roll uperi, tj. uzeti više od 50 posto tj. uzeti 4 milijarde i iznad toga – PITANJE SVIH PITANJA – DA LI FRIKOM I DIJAMANT SE MOU PRODATI ZA 4 MLIJARDE KUNA.
Im ali tko upucen u vrednvanje tih tvtki – ebitda, neto i tako dalje. 10 do 11 ebitda minus neto dug – vise od toga tesko da se moze dobiti.
[/quote]
Gledajuci izvjestaje Leda iz prosle godine, K i NK, ne cini mi se da bi veci dio od NK minus K (Frikom) vrijedio vise od 200 mil Eur.
Koristeci metodu koju ste naveli. A i vece multiple.
Mozda grdo grijesim, ali na prvu, eto.