ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 17:49
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,42
99.102
4,232
23,20
23,40
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nije bas tako rekao. Ipak treba vremena da se to rijesi, presuda jedna, druga, ovrha itd. I to sve s velikim AKO. A dotle ko ziv ko mrtav. Next year debelo. Kad to sve vise nije ni bitno.
Takodjer trebamo vidjeti kako su uopce po novom proknjizili imovinu.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ja ne znam kako se može ovršiti bez ovršne isprave. Jamstvo nije ovršna isprava. To je imovina svih vjerovnika, a ne samo od SBER bank. Tek to bi uplelo republiku Srbiju u slučaj i dovelo je los položaj pred vjerovnicima. I tek tada bi se oni izložili tužbama za zloupotrebu ovlasti i pogodovanja isključivo jednom vjerovniku.

Nadajmo se da se to nece dogoditi, da ce se snaci neko rijesenje.

Konkretno, Ledo bez Frikoma je upola manja kompanija.

Frikom posluje u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji a Ledo u BIH, Hrvatskoj, Sloveniji…

Takva situacija je i za Zvijezdu…

A i Ramljak nekako previse odugovlaci stvari, sve mi nekako presporo ide.
Umjesto da je odmah krenuo u akciju rasprodaje stvari, zatvaranje neprofitabilnih firmi…, sve mi nekako presporo ide, jos se ne zna ni tocan dug a proslo je pola godine od kada je preuzeo upravljanje Agrokorom.

Nadajmo se da ce se iznaci neko rijesenje i da nece biti zapljene imovine/

Evo sta je Ramljak tocno reako, citiram:

“Dodao je da postoji i pravna mogućnost, prema kojoj Sberbank može ovršiti imovinu Agrokora u Srbiji, odnosno da je to pravni rizik, ali je istaknuo da misli da to nije realno.”

Znaci reako je da sansa postoji, ali bas i nije realno za ocekivati.
Tako da mislim da sve ce biti ok.

Ramljak priznao da postoji velika vjerovatnost da Sperbank ovrsi sva poduzeca u Srbiji. To nikako nije dobro. Ni za Zabu, a ni za nagodbu…prodati npr. Ledo bez Frikoma je sasvim druga stvar…

Današnjoj sjednici Privremenog vjerovničkog vijeća prisustvovali su gospođa Marica Vidaković kao predstavnica skupine vjerovnika «veliki dobavljači», gospodin Mato Brlošić kao predstavnik skupine vjerovnika «mali dobavljači» te predstavnici Knighthead Capital Management, LLC kao predstavnici skupine vjerovnika «imatelji obveznica», predstavnici Sberbank of Russia kao predstavnici skupine vjerovnika «neosigurani vjerovnici» i predstavnici Zagrebačke banke d.d. kao predstavnika skupine vjerovnika «osigurani vjerovnici», uz Antu Ramljaka, izvanrednog povjerenika Agrokora.

Prijepodne piju kavu s čovjekom, poslijepodne ga tuže. To neki Zagorci iz Rusije.

Sberbank je mogla danas glasati protiv isplate dobavljačima. nije. mogla je glasati protiv kredita konzumu bih. nije. itd. itd.

Ove blokade su njima velika batina da ne bi hrvati i amerikanci pomislili da mogu bez rusa. To nece ici i to zele rusi jasno dati do znanja.

Prodaja nije nikavo rješenje. Rjesenje je podići dobre tvrtke na njavisu razinu pa tek oda prodavati. Mislim da j esberbank naucila lekciju iz prodaje dijela dionica Mercatora – dobli su kikiriki. Jedno je prodavati Ledo zato sto je agrokor u stecaju, drugo je prodavati ledo bez agrokora –

ako sberbank nasilu ovrsi sve cega se mze dokopati i to stavi na bubanj, moz dobiti koliko – mozda 30 posto od svoje trazbine. ako im ramljak ponudi 55 ili 60 posto, sta ce oni reci mozda ne, hvala , nama dosta 30. ako ramljak izgura 50 ili 60 posto, svi ce potpisati jer znaju da bi mimo toga dobili puno manje.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Investimir
Znas kaj se veli: ako celjad nije bijesna kuca nije tijesna.
Tako da mislim da si u pravu.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

zaboravlja se još jedna stvar – ako sberbank ovrsi unilaterlano imovinu agrokora, bio gdje i bilo kakvu, on time oštećuje sve druge vjerovnike, zar ne . a ti vjerovnic nisu opgovi, to su najvece domace i strane banke. pa nece one valjda sjediti skrstenih ruku dok rusi rade rusvaj. pa znaju i oni tužiti – npt. rusi imaju jamstva, ebrd ima jamstva – tko tu sad ima prvenstvoi kad svi imaju jamstvo. bolje je postići dogovor i odmah uzeti 50 psoto, ngeo se povlačiti p sudovima i dobit na kraju nakon troskova 10 posto.

A nesto mi je presmijesno takodjer da jedna od dvije dionice s najvecom TK, i banka k tome, ima promete na razini Ingre ili jos gore.

Evo likvidnosti, skoro milijun u komadu!

To nije to.
Blok je blok, ali inače burekdžije caruju.

zaboravlja se još jedna stvar – ako sberbank ovrsi unilaterlano imovinu agrokora, bio gdje i bilo kakvu, on time oštećuje sve druge vjerovnike, zar ne . a ti vjerovnic nisu opgovi, to su najvece domace i strane banke. pa nece one valjda sjediti skrstenih ruku dok rusi rade rusvaj. pa znaju i oni tužiti – npt. rusi imaju jamstva, ebrd ima jamstva – tko tu sad ima prvenstvoi kad svi imaju jamstvo. bolje je postići dogovor i odmah uzeti 50 psoto, ngeo se povlačiti p sudovima i dobit na kraju nakon troskova 10 posto.

Al vidiš da su izračunali drugačije….da im je isplativije ovako…
Bit će svašta još, nadam se samo da neće biti trzavica oko nagodbe, pa neka bude i 70% otpisa…
Što je je, država se ovdje postavila ko u komunističkim državama…

Rusi još nisu ovršili niti komad agrokorove imovine – ovršili su ivicu todorića, ali onnije oredmet izvanredne uprave ni nagodbe. Možda budu išli do kraja, a možda samo bildaju pregovaračke pozicije. Nelogično mi je da ako mimo ramljaka mogu naplatit 30 posto, a ramljak nudi 50, da će oni odbiti ramljak zato sto su rekli n apočetku da ne vole ramljka. pare su pare, pobjednike svi vole, ako ramljak izvuce 60 posto, svi ce na rukama nositi, a on poslije moze birati kakav menaderski ugovor hoće

Ako oni poharaju sve u Srbiji, zapravo sebe diskvalificiraju da sudjeluju u namirenju iz ostale imovine. veoma, veom asumnjam da će ih ostali pripustit nagodbi jer onda bi tako mogao svatko raditi – ugrabi što možeš i onda se prijavi u nagodbu. ne funkcionira to tako, to su bili pokusali ono prije 10 travnja pa su umalo svi ostali bez svega

New Report

Close