ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 13:30
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,50
70.958
3,019
23,40
23,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Valjda zaista ima onih koji misle da bi opet moglo biti rezervacija, te još k tome barem 5 kn po dionici (bid s 55 pao na 50) ??
Super je kad se stalno stvaraju takve prilike na ZSE i to uistinu često!

Valjda zaista ima onih koji misle da bi opet moglo biti rezervacija, te još k tome barem 5 kn po dionici (bid s 55 pao na 50) ??

Još 10% i opet buy buy….staro pravilo…odrediš poziciju, i na svakih -20% podebljaš duplo…..samo se ovo radi sa deep value dionicama, a ne sa VDKT i slično…

Dionica ako ne raste onda pada. Netko uvijek tresne po bidu i eto.
Osim toga, prometi na ZSE su na razini MM-a, gotovo pa endemskog slučajnog procesa, click here and click there, i tu izvlačiti neke velike analitičke zaključke je naprosto bez veze. Gubitak vremena.
Ovdje je odrađen neki rast jer je netko nanjušio da neće biti rezervacija, to je bilo i prošlo, a sad imamo stagnativan pad pending further notice.
Cijelom tržištu treba jedan neselektivan veliki push. Bio to kreditni rejting, objava GDP-a, nešto treće… Jer samo po sebi ne događa se ništa.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

“Iako je uobičajeno najčešće na prvom mjestu po visini dobiti, Zagrebačka se banka na kraju prvog polugodišta ove godine našla na četvrtom mjestu s bruto dobiti od 270,9 milijuna kuna, što je u odnosu na isto vrijeme lani pad za 71,6 posto.”
https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/hnb-banke-u-prvom-polugodistu-ostvarile-65-posto-manju-dobit-nego-lani/

Pricekajmo Q3. Dotle malo sto mozemo zakljuciti. Ali logika govori da su samljeli sto treba, ipak je to podosta para, a za ostalo tu je roll-up. Cik-cak rezervacije naprosto nemaju ili ne bi trebale imati smisla.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Rezervacije su sigurno gotove, a da li bi se nakon roll-upa možda trebale i smanjiti, iako ti računovodstveni propisi su komplicirani i teško je reći kad će omogućiti to evidentiranje ?
Kako god, s roll-upom je Zaba uspjela riješiti Agrokor na odličan način.

uspjela riješiti? tek će se vidjeti što je riješeno i koliko će kredita uspjeti naplatiti…a da će biti povećih otpisa, to je vrlo izvjesno

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

uspjela riješiti? tek će se vidjeti što je riješeno i koliko će kredita uspjeti naplatiti…a da će biti povećih otpisa, to je vrlo izvjesno
[/quote]

neće biti, nego ih je več bilo – zaba je već otpisala oko 800 milja.

to bi trebalo pokriti nagodbu na 50ak posto, imate moj izračun gore. ako bude nagodba na 70 posto, zaba i svi ostali morat će još otpisati.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

[/quote]

neće biti, nego ih je več bilo – zaba je već otpisala oko 800 milja.

to bi trebalo pokriti nagodbu na 50ak posto, imate moj izračun gore. ako bude nagodba na 70 posto, zaba i svi ostali morat će još otpisati.
[/quote]

Tako je. Ali to ako i bude je next year. Prije ne može jer će tek u studenom objaviti kompletne tražbine.

šteta da zakonom nije predviđeno kako se isti uvijeti najprije moraju ponuditi dužniku, a onda prodaja

Banke prodale 4,9 milijardi kuna loših kredita

šteta da zakonom nije predviđeno kako se isti uvijeti najprije moraju ponuditi dužniku, a onda prodaja

Banke prodale 4,9 milijardi kuna loših kredita

To ne može ići. Pa to bi bilo čisto samoubojstvo za banke.
Povećalo bi moralni hazard do maksimuma. Netko bi dizao kredit s figom u džepu jer će kasnije otplaćivati trećinu ili manje.
Ma ni slučajno.
Banke nisu socijalne ustanove već dionička društva. A vi i ja njihovi suvlasnici.
Dajte se saberite.

Ma naravno da može i treba.
S jedne stane banke nisu socijalne ustanove, ali ni ljudi smeće da im se život prodaje za 20-30%.
Postoji procedura naplate kredita, kao što je i sada. Ukoliko se i pored nje banka ne uspije naplatiti znači da se banka slabo osigurala, a što nije problem dužnika. Obično su tome razlog, pohlepa banke, poznanstva ili slaba procjena.
U tom slučaju zakonski bi trebalo osigurati sporazumnog raskida ugovora prema istim uvijetima kao kod prodaje duga.
U većini slučaja će ipak doći do prodaje duga jer očito dužnik nije solventan ni u jednom slučaju, ali dobio je priliku i poruka je sasvim drugačija od današnje prakse.

Međutim kolega Serislav, moj prijedlog neće vidjeti svjetlost dana, Vlada je preslaba da to usvoji.

New Report

Close