ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 16:36
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,15
70.130
3,030
23,10
23,40
1,74%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ako je vjerovati aktivnostima na asku kriza kompanija uzrokovana krizom Agrokora se bliži kraju.
Bit će po svoj prilici bitno manje rezervacije u Q2, a onda to znači idemo dalje.
Slično i na drugim bankama i kompanijama.
Pričekajmo crno na bijelo.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Zao mi onoga sto je brze bolje na otvaranju prodao po 51.7.

ne mislim da se Agrokor bliži kraju, a ovo je možda i gore nego Agrokor

http://www.poslovni.hr/hrvatska/nova-presuda-u-slucaju-svicarac-banka-mu-preplacenih-kamata-mora-vratiti-vise-od-26000-kuna-330379

Zar očekujete poplavu pravomoćnih presuda protiv banaka? To će se otezati godinama, a pitanje je i konačnog iznosa, kao i uopće pravomoćnosti svih. Sve se razmatra pojedinačno.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

U mojim projekcijama je EPS za 2017 između 2,8-3,2 kn. Bit će sve dobro sa Zagrebačkom bankom.
Za 2018 je EPS 5-5,5 kn.

Zar očekujete poplavu pravomoćnih presuda protiv banaka? To će se otezati godinama, a pitanje je i konačnog iznosa, kao i uopće pravomoćnosti svih. Sve se razmatra pojedinačno.

Opet podcjenjivanje svakog rizika i opet guranje mogućih problema pod tepih.

Ono što je najzanimljivije jest to da je Zaba imala najgori prvi kvartal u posljednjih deset godina, a cijena dionice je na najvišim razinama u tih istih posljednjih 7-8 godina odnosno u razdoblju nakon krize (zanemarimo li kratkotrajnu euforiju potkraj prošle i početkom ove godine, a koja je ponajviše bila rezultat spekulacija o mogućoj prodaji banke).

Sad će netko reći kako se kupuje budućnost, al koja je to budućnost i zašto je toliko skupo plaćati? Ne znam odakle uopće nekima ideja da rizici poput Agrokora i ostalih direktno i indirektno povezanih društava mogu doći na naplatu u nekoliko mjeseci? S druge strane, a obzirom da kamate teško da će bitnije dolje, možda u dogledno vrijeme imamo i njihovo squeezanje, što može utjecati na pad profitabilnosti u situaciji nultog ili zanemarivog kreditnog rasta.

Znači ovdje jedan “znalac” očekuje neto dobit na razini od 899-1030 milijuna kuna. Ajde dobro, baš me zanima hoće li se procjena ispuniti i za tekuću, a i za sljedeću godinu…. kada bi to iznosilo 1,6-1,77 mlrd. kuna neto dobiti. A još više me zanimaju kakva će do tada biti prolazna vremena!

Agrokor je prošlost. Get used to it.

Jedan čovjek je dobio pravomoćnu presudu u zemlji u kojoj parnice traju sto godina.
I? Što sad? Odmah rezervacije?

Dajte se uozbiljite. Rizici su tu, ali su mali.
Kolega ioreskovic vam je lijepo prognozirao EPS za ovu godinu.
Moja prognoza je slična. A to podrazumijeva bitno manje rezervacije ovaj kvartal.
Kreditni rast je počeo, stanovi itd. Čitajte malo.

Uglavnom, mi stojimo brojevima iza svojih prognoza. I jasnim kvalitativnim predviđanjima (bitno manje rezervacije za Agrokor). A što vi? Samo se..te.

Momentalni ignore.

Znači ovdje jedan "znalac" očekuje neto dobit na razini od 899-1030 milijuna kuna. Ajde dobro, baš me zanima hoće li se procjena ispuniti i za tekuću, a i za sljedeću godinu…. kada bi to iznosilo 1,6-1,77 mlrd. kuna neto dobiti. A još više me zanimaju kakva će do tada biti prolazna vremena!

Spominjete druge rizike mimo Agrokora – tužbe, klizajuće kamatne stope itd. i to stoji, te okolnosti su prisutne. ali zanemarujete jednu stvar – nije zaba roknula zbog toga, ona je roknula zbog agrokora. operativno poslovanje je sudeći po q1 i bolje no lani, dakle izuzimajući agrokor, ti rizici koje spominjete zasada nemaju jačeg odraza na zabu. tako barem piše u izvješću.

Agrokor je voda duboka, tko zna kolio će se tu još presipati vamo-tamo, ali raja je bila pobojala se da će zaba bome svaki kvartal po 800 milja morati rezervirati. a izgledda da ipak nece biti bas tako crno. zato ovaj rast odrzava tu korekciju strahovanja nabolje.

Prema nerevidiranim kvartalnim financijskim izvještajima, Zagrebačka banka d.d. u prvom kvartalu 2017.
godine ostvarila je dobar poslovni rezultat iz operativnog poslovanja u iznosu od 570 milijuna kuna
(+8,0%).

U isto vrijeme Banka je ostvarila gubitak nakon oporezivanja u iznosu od 167 milijuna kuna, uslijed
povećanja vrijednosnih usklađenja plasmana trgovačkim društvima.

Dobit od poslovanja prije vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke iznosi 570 milijuna kuna.
Povećanje od 42 milijuna kuna (+8,0%) rezultat je prethodno opisanih promjena poslovnih prihoda i
troškova poslovanja.

Troškovi vrijednosnih usklađenja i rezerviranja za gubitke iznose 800 milijuna kuna, veći su za 765
milijuna kuna, u najvećoj mjeri zbog povećanja rezervacija po plasmanima trgovačkim društvima.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

problemi su puno veći od očekivanja, a Zaba je najveći domaći kreditor

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/otkrivamo-prve-procjene-revizije-poslovanja-posrnulog-koncerna-doznali-smo-koliki-je-gubitak-agrokor-imao-lani-iznos-je-enorman/6402833/

Procitaj bolje. Nista novo.

Što bi objava tako bombastičnog gubitka mogla značiti za sam proces financijskog i poslovnog restrukturiranja Agrokora? U poslovnim krugovima se može čuti da ne treba očekivati nikakve potrese jer se radi samo o knjigovodstvenom sređivanju stanja u koncernu. Ono što će biti ključno u narednim mjesecima jest postizanje nagodbe između vjerovnika te budućnost kompanija iz sastava Agrokora.

problemi su puno veći od očekivanja, a Zaba je najveći domaći kreditor

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/otkrivamo-prve-procjene-revizije-poslovanja-posrnulog-koncerna-doznali-smo-koliki-je-gubitak-agrokor-imao-lani-iznos-je-enorman/6402833/

Ali zato su dali najivse novih kredite po roll up modelu

New Report

Close