ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 12:24
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,15
70.130
3,030
23,10
23,40
1,74%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Budući da se drži unatoč tome što se sve ostalo na Zse raspada i pada iz dana u dan sve više, svaka čast.
A dok je sentiment na burzi bio jako pozitivan i sve raslo, jedino je valjda Zaba padala i nije se nazirao kraj iskrcavanju ispod 45.
Sad je pak obrnuto, dok sve pada ona raste, pa neka netko tu bude pametan.

Pa sto nije otisla preko 65? Pala je vise nego treba. Agrokor nas je kostao, ali tempus vulnera sanat. Zivot ide dalje. Samo mirno.
Ja kupio sad dok se jos moze.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ja nisam bas siguran u ovdasnji optimizam. Kreditni rast je slab do nikakav. Kamate odnosno marže su manje zahvaljujući i regulaciji i konkurenciji.

A onda povrh toga imamo i Agrokor i sve probleme i rezervacije koje će on direktno i indirektno proizvesti. Vidjet ćemo tek sto će sa tim rezervacijama biti u konačnici, ali mislim da će zbog nejednake izlozenosti neke banke vise stradati od drugih. Al Boze moj, ne može se uvijek pogodit gol. Nekad treba i izgubit utakmicu i čekati neku novu priliku za revanš.

Tocno. Zato treba pazljivo citati izvjesca i racunati. Rezervacija ce jos sigurno biti, ali po svoj prilici mnogo manje nego u Q1.
Svatko neka investira ili ne po svojoj procjeni.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@Vauvau
Sve ce bit ok…i vise nego ok…mislim da ce se svi iznenaditi…

Ovo ce jako gurnuti potraznju za stambenim kreditima…

KREĆE BITKA ZA SUBVENCIJU STAMBENIH KREDITA: Ovo su uvjeti koje morate ispuniti kako bi vam država pomogla kupiti stan ili kuću

Tih 1500 je zanemarivo. Al na tih 1500 ide jos barem 5000 koji ce se dodatno navuci pa uzet bez subvencija…

Pa onda neka Vam i bude jasno zasto i HPB ide u dokap

Onda kupujte nekretnine, momci.

Onda kupujte nekretnine, momci.

To je zadnje što bi ikada kupio…..

Nekretnine se itekeko kupuju, ali tek kad se ima jako puno. Jer ipak su kvalitetne nekretnine ono u cemu se uziva, a ne dionice zabe… skupa hrana, skupi auti, skupe nekretnine… samo, dug je put malog investitora do toga

Možda je ovdje problem onih 40.000-ak kom u blok transakcijama, prosječno 45 ?

Možda je ovdje problem onih 40.000-ak kom u blok transakcijama, prosječno 45 ?

Problem je taj što ide Q2 i još jedan val rezervacija…..a onda ćemo vidjeti dalje

Ma nema problema, mislim.
Kao i drugdje, trzisni moment je da smart money akumulira, a onaj drugi ce kupovati kad naraste. I dotle strahovati od Agrokora bez da baci proracun.

New Report

Close