ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 14:33
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,15
70.130
3,030
23,10
23,40
1,74%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Danas se puno piše na ovoj temi a zajednički naziv bi mogao biti da je: rezervirano možda i više nego je trebalo s obzirom na mogućnost roll-upa, i da je trenutna cijena koja je 30-ak% niža od one od prije par mjeseci itekako atraktivna??!

Danas se puno piše na ovoj temi a zajednički naziv bi mogao biti da je: rezervirano možda i više nego je trebalo s obzirom na mogućnost roll-upa, i da je trenutna cijena koja je 30-ak% niža od one od prije par mjeseci itekako atraktivna??!

mi samo nagadamo i pokusavamo sloziti sliku. tako da bihv rlo rado pročitao i postove koji su pesimisticni ako dolaze od ljudi koji razumiju materiju i koji nam mogu pojasniti koji su tu rizici jos skriveni i sto previdamo ili krivo zakljucujemo.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Dosta je tu ruku promjenila dionica na 43-45 Kn

Ma to su sve zanemarive količine.

Mene uvijek fascinira činjenica kako se neki prave pametniji od tržišta. Nije Zaba slučajno pala. Nažalost, u nas je burza ko vruć krumpir pa uglavnom imamo špekulantske igrice ili djelovanje na insajd.

Od velikih banaka Zaba je očito dosta izložena. Znatno vise od PBZ-a, sudeći prema kretanju cijene. Ne treba zanemariti činjenicu da je PBZ nelikvidna dionica, al opet, reakcija na krizu Agrokora bila je puno blaža kod PBZ-a nego kod Zabe.

Negdje 45000 dionica i nije malo ?

2 milijuna kuna?

Kapitalizacija Zabe je 14,5 mlrd kuna, a ff kapitalizacije preko 700 milijuna kuna. Znaci nije protrgovano ni 0,3% free floata odnosno 0,014% ukupne kapitalizacije. To je zanemarivo malo.

da, kod nas je tržište tako učinkovito da gledajući tržište opstanak abe se dovodi u pitanje, a poslovanje igh rastura sve u sesnaest i ne moze bolje. durica dakovic isto posluje bolje od zabe.

Ovo o insajd trgovini se slažem – tu sm teška žabokrečina. eno britanci nakon nekoliko destljeća uskoro zabranjuju statističkom uredu da prije objave makroekonm podataka prethdno izvjeste državni vrh – iskustvo ih naime poučilo da misteriozno nekako iz tog državnog vrhu ivijek procure do burze ti podaci. političari su očito kvarna roba čak i u britaniji

Ma to su sve zanemarive količine.

Mene uvijek fascinira činjenica kako se neki prave pametniji od tržišta. Nije Zaba slučajno pala. Nažalost, u nas je burza ko vruć krumpir pa uglavnom imamo špekulantske igrice ili djelovanje na insajd.

Od velikih banaka Zaba je očito dosta izložena. Znatno vise od PBZ-a, sudeći prema kretanju cijene. Ne treba zanemariti činjenicu da je PBZ nelikvidna dionica, al opet, reakcija na krizu Agrokora bila je puno blaža kod PBZ-a nego kod Zabe.

Moram te podsjetiti da Q1 traje do 31.3., ne da je moguće, nego je gotovo sigurno da su neke banke upravo čekale otvaranje izvaredne uprave 10.4. kako bi napravile rezervacije. Tako da npr PBZ će tek pokazati svoje prave rezervacije prema Agrokoru i povezanim društvima

Sve velike banke su gotovo isto izložene. Vjeruj te mi, jer to je za njih bilo super ulaganje.
Neke manje, tipa Slatinska banka i Štedbanka će otići u velike probleme. Oni sa najvećim kapitalom će i najbolje proći

Ja mislim da su neke banke mnogo vise izložene od nekih drugih. A mislim da će rezultati to kad dodje vrijeme i pokazati.

Ja mislim da su neke banke mnogo vise izložene od nekih drugih. A mislim da će rezultati to kad dodje vrijeme i pokazati.

nisu sve unutra u istom postotku, ali velika je zabluda mislita da ako rezervacija nema na 31 03 da to znači da je dotična banka na sigurnom. evo što kažu znalci bankari i profesori ekonomije

“U operativnom rezultatu prvog kvartala nema iznenađenja, ono je jednako dobro kao i 2016., razlika je u trošku rezervacija kod kojih je prošle godine bila puno povoljnija situacija. One su vezane uz članice sustava Agrokora, a neke banke su već prepoznale povezane rizike, a neke će to tek učiniti”, kaže glavni supervizor HNB-a Damir Odak. Naglašava da “nije nužno da su najgore one s najvećim gubitkom u prvom kvartalu, već da gubitak pokazuje da su bile najopreznije kod rezerviranja”.

Analitičar Željko Lovrinčević iz Ekonomskog instituta prvi kvartal za banke smatra da “radi o efektu Agrokora, ali i ne samo njega”. Kaže da je iz rezultata vidljivo da su banke postupale različito tim plasmanima, većina ih nije radila nikakve rezervacije za 2016. iako je za to bilo elemenata.

Dobit banaka tek 448 milijuna kuna, tri puta manje nego lani

To što je zaba napravila nje veselo, ali je istinito. pa bilo da opet jos toliko rezerviraju ili dokinu sve te rezervacije, njihov postupak moze se uzeti kao vjerodostojan jer nitko ne umanjuje svoje rezultate zato što to želi, nego zato što to ozbiljnost struke iziskuje

A zašto ti stalno spominješ nekakvu zabludu?

Ja mislim da nisam u nikakvoj zabludi. Da su neke banke vise izložene od drugih i da će neke imati vise otpisa od drugih. U skladu s time imat će i bolje rezultate od onih koje će vise rezervirati.

A zašto ti stalno spominješ nekakvu zabludu?

Ja mislim da nisam u nikakvoj zabludi. Da su neke banke vise izložene od drugih i da će neke imati vise otpisa od drugih. U skladu s time imat će i bolje rezultate od onih koje će vise rezervirati.

zabluda je misliti da one banke koje na 31 03 nisu nista ili puno rezervirale, da su te banke najmanje izlozene agrokoru. oblal i lovrinčević upravo surotno kazu, ali u rukavicama

banke će sad nakomn 10 04 zacijelo morati rezervirati bez izmotavanja, onda ce se tek vidjeti koliko je tko unuutra.

zaba e tu umočena duboko, moze lako biti da ce jos 800 milja morati rezervirati. mozda i ne budu. kako god, jednom kad podvuku crtu i kazu to je to, moze im se vjerovati je od prvog trenutka izvještavaju bbez uljepšavanja

New Report

Close