Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,15 | 70.130 | 3,030 | 23,10 | 23,40 | 1,74% |
@accountant
Što se tiče analogije sa PBZ-om. Oni me stvarno fasciniraju sa svojim pokazateljima. Vrh vođena banka iskreno. Najbolja u RH. Isto sa konsolidacijom regije će biti još jači. S time da kod njih se možemo očekivati kratku korekciju jer mislim da nisu u tolikoj mjeri sve rezervirali u Q1 ko Zaba i Hpb.
Ja je hvatam ako dođe blizu razina od 550-600 kn.
Kod njih je konzervativnija dividenda
novi sam u ovim vodama…pa nisam na vrime ispuni racun za isplatu kod skdd.hr…bila mi je isplata dividende od zabe…ali budući nije bilo racuna…sad mi pise ISTEKLA ISPLATA….kako sad isplatu ponoviti
HVALA
novi sam u ovim vodama…pa nisam na vrime ispuni racun za isplatu kod skdd.hr…bila mi je isplata dividende od zabe…ali budući nije bilo racuna…sad mi pise ISTEKLA ISPLATA….kako sad isplatu ponoviti
HVALA
meni se to jednom dogodilo, dobio sam dopis od skdd da mogu svoj iznos podići u fini. tako je bilo. novac je vaš i nije nigdje nestao
Postoji i alokacija tko će koliki iznos dati, od osiguranih i neosiguranih kreditora do fondova. Osigurano je da u slučaju da u konačnici ne bude interesa svih kreditora za dati 480 milijuna eura, da će sigurno taj novac dati Zagrebačka banka i Knighthead Capital Management.
ovo bi moglo značiti da zaba može dati još 240 milja bez primjedbi od strane hnba.
to bi moglo značiti da recimo imaju 240 milje tarih kredita i sad još 240 milja novog – sve zajedno 480 milja s najjačom tražbinom, prvom u isplatnom redu
Ja sam se danas opet postavio na 44,5…al nisu me poklopili…
ZABA samo moze jako gore opet potegnut, barem do 55 kn sa lakocom
Čemu sad pad ovdje?
Pa zar sad nisu sad u prvom isplatnom redu tj.osiguran je i novi i stari aranžman što je odlična stvar??!!
http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/OTKRIVAMO-PRVE-PROCJENE-Imovina-Agrokora-vrijedna-30-a-dug-se-vec-popeo-na-43-milijarde-kuna
Kad se vjerovnici s najstarijim tražbinama, odnosno s prvenstvom naplate, namire, odnos duga i imovine bit će još nepovoljniji za ostale vjerovnike, posebice ako se posebnim tužbama dio njih namiri imovinom iz susjednih zemlja, pa ona ne uđu u procjenu.
prvo zaba, onda svi ostali. sve mi se čii naplati će zaba sve svoje, u 30 milijardi naće će se dovoljno za prvi isplatni red
Pa upravo to i mislim, Zaba je “na konju” što se tiče Agrokora.
A cijena pala već 30-ak % ??
Moglo bi biti “meda i mlijeka” tu.
Ja osobno ne mogu vjerovati da trziste i dalje ZABU drzi na razinama od 44 kn. Gdje je PE ispod 10, kada maknes ove rezervacije Agrokora, i gdje su uspjeli ove godine doci do 41% EBIT marze….
Duboko i jako opet unutra, i to sa finim diskontim od zadnjeg puta
Pa upravo to i mislim, Zaba je "na konju" što se tiče Agrokora.
A cijena pala već 30-ak % ??
Moglo bi biti "meda i mlijeka" tu.
Bit će čupavo i za zabu, sve se neće moći naplatiti, ali ako ulaze sad, valjda ulaze da naplate više nego da naplate manje. za one u prvom isplatnom redu, mesa će biti dovoljno, a za druge koliko bude bude
Ja mislim da nije. Mislim da će Zaba dosta toga još morati otpisati ili rezervirati ove godine.
@Vauvau
Ako je tako kako mislis i za tu opciju sam spreman…osobno mislim da je 750 mil ako ne sve, onda sigurno 80% ukupne rezervacije prema Agrokoru i povezanim osobama