Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,15 | 70.130 | 3,030 | 23,10 | 23,40 | 1,74% |
Vjerujem da su sve banke rezervirale cjelokupno potraživanje prema Agrokoru. Ne znam što je s potraživanjima prema društvima koja su bila izložena prema Agrokoru, a i teško je odrediti hoće li potraživanja prema Agrokoru uzrokovati poteškoće u servisiranju njihovih dugova. Većina kaže da neće. Po nekakvom zdravom razumu nema smisla da banka rezervira samo dio potraživanja od društva koje je tako reći bankrotiralo, što dokazuje ulazak u postupak izvaredne uprave.
Pokušat ću pronaći pravilnik odnosno odgovor kad uhvatim vremena.
Po nekakvom zdravom razumu nema smisla da banka rezervira samo dio potraživanja od društva koje je tako reći bankrotiralo,
Slab vam je razum ovdje – ako je tvrtka bankrotirala, to znači da nema novaca. al ima imovine. zalog n aimovinu se zove hipoteka. jeste kad culi da banka ikad izda kredit iznad 50 000 kn bez neke hipoteke. ja nisam
poanta cijele priče – sstečaj znači naplatu iz imovine i tu će najjači izvući manje od 50 posto. preustroj tj ramljak znaci naplatu iz poslovanja i iznad 50 posto. zato je ramljak sad tu, a ne stečaj
Ovdje nije riječ o hipotekarnom kreditu fizičke osobe.
Dobio sam informaciju da su u trenutku kad je Agrokor ušao u postupak izvanredne uprave sve banke u Hrvatskoj bile dužne rezervirati cjelokupan iznos.
To ne znači da su sredstva otpisana, već su rezervirana, u slučaju da ih ne uspiju naplatiti. To je i jedino razumno rješenje, logičnije je rezervirati cjelokupan iznos za koji je upitno hoće li se moći naplatiti, nego samo dio tog iznosa za koji je upitna naplata pa da kasnije bude neočekivanih šokova.
Dobio sam informaciju da su u trenutku kad je Agrokor ušao u postupak izvanredne uprave sve banke u Hrvatskoj bile dužne rezervirati cjelokupan iznos.
To ne znači da su sredstva otpisana, već su rezervirana, u slučaju da ih ne uspiju naplatiti. To je i jedino razumno rješenje, logičnije je rezervirati cjelokupan iznos za koji je upitno hoće li se moći naplatiti, nego samo dio tog iznosa za koji je upitna naplata pa da kasnije bude neočekivanih šokova.
zaboravljate jednu jednostavnu stva – nisu svi novci dani odjednom u jednom paketu, nego u puno paketa, tko zna kliko.
e sad, neki paketi su dani u z hipoteku, neki nisu, neki pod ovim uvjetima, neki pod onim uvjetima. i zato ne mgu svi ti novci biti stavljeni u isti koš. ako je kredit od 10 milja osiguran nekretninom od 20 milja, i u trenutku stečja zajmoprimca, taj kreid i dalje vrijedi 10 milja i ne treba niti kune rezervirati za njega
Zagrebačka banka d.d. (dalje: „Banka“) ovime obavještava investicijsku javnost da je dana 19.05.2017. godinesklopila ugovor o prodaji plasmana s društvom APS Delta s.r.o., u vlasništvu APS Holdinga a.s., Češka. Predmet ugovora su nenadoknadivi i djelomično nadoknadivi plasmani poslovnim subjektima te stanovništvu, ukupne bruto knjigovodstvene vrijednosti na dan 30.04.2017. godine u iznosu 3,34 milijarde kn.
Ugovor je potpisan po ishođenju pozitivnog mišljenja Hrvatske narodne banke o ispunjenju uvjeta za prodaju materijalno značajnih plasmana. O ispunjenju uvjeta o kojima ovisi zaključenje transakcije Banka će pravodobno izvijestiti investicijsku javnost.
Ova informacija dostupna je javnosti na internetskim stranicama Zagrebačke burze, internetskim stranicama Banke, u Službenom registru propisanih informacija (HANFA) te je dostavljena HINA-
i radi objave.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/yAZbEL2zojbJpsIURfn4mQ==.pdf
zaba ima plasirano oko 66 milijardi kredita. po hnbu trenutno u hrv loši krediti kreću se oko 13,8 post.
to znači da zaba bas kao i sve druge banke imaju lose kredit izmedu 12 i 15 posto svog plasmana – dakle u slučaju zabe oko 9 milijardi je non-performing – neprihodujući plasman. zaba je sad prodala jednu trećinu toga
Zagrebačka banka d.d. (dalje: „Banka“) ovime obavještava investicijsku javnost da je dana 19.05.2017. godinesklopila ugovor o prodaji plasmana s društvom APS Delta s.r.o., u vlasništvu APS Holdinga a.s., Češka. Predmet ugovora su nenadoknadivi i djelomično nadoknadivi plasmani poslovnim subjektima te stanovništvu, ukupne bruto knjigovodstvene vrijednosti na dan 30.04.2017. godine u iznosu 3,34 milijarde kn.
Ugovor je potpisan po ishođenju pozitivnog mišljenja Hrvatske narodne banke o ispunjenju uvjeta za prodaju materijalno značajnih plasmana. O ispunjenju uvjeta o kojima ovisi zaključenje transakcije Banka će pravodobno izvijestiti investicijsku javnost.
Ova informacija dostupna je javnosti na internetskim stranicama Zagrebačke burze, internetskim stranicama Banke, u Službenom registru propisanih informacija (HANFA) te je dostavljena HINA-
i radi objave.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/yAZbEL2zojbJpsIURfn4mQ==.pdf
bitno bi bilo znati – koliki je diskont dala kod te prodaje?
vjerojatno cca 60-70%
Ako je to bila neka rezervacija ili otpis (izvanredni rashod), sada će to biti izvanredni prihod… kako bilo, ne bojim se za Zabu…bit ce opet ogromna dobit i dividenda dogodine..
vjerojatno cca 60-70%
Uobičajeni diskont, zadnjih 5 god. ipak je 80%
Od koga si dobio takvu informaciju?
[/quote]
Od člana managementa jedne druge banke koja je također vjerovnik Agrokoru.
[/quote]
Iz management jedne druge banke koja je također vjerovnik Agrokoru.
[/quote]
Ja mislim da su te oni pogrešno informirali.