Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,15 | 70.130 | 3,030 | 23,10 | 23,40 | 1,74% |
Pošto je ZABA 40 %-tni vlasnik, OPTE-a, što to znači za OPTE?
u slučaju da bi se ovaj trend zadržao imaju je za pet godina đžaba, pustimo mi koliko nju procijenjuju u europi, cijena će eventualno kod prodaje biti daleko od navedene procijene. Ove godine dobit otprilike 1,4 milijarde znači za nepunih pet godina se sama zaradi za tu procjenu.
sve će biti stvar dogovora i kompenzacija.
Ako Societe za Splitsku od OTP-a dobije 0,5 mlrd Eura, Zabu će Unicreditu platiti maksimalno 1,5 mlrd Eura. Zadnjih mjeseci su se intenzivirala prodaja imovine Unicredita po povoljnim cijenima (Pioneer, Pekao, Fineco Bank), nema razloga da i sada bude drugačije. Unicreditu hitno treba lova, to francuzi znaju, a i inače usko surađuju, a ponavljam sigurno je neće kupiti za cijenu 3 putra veću nego što će prodati Splitsku. Ne isplati im se.
Al na koncu svega, vrlo lako da od svega neće biti ništa.
Zanimljivost, posljednjih tjedana Franjo Luković prodaje značajan broj dionica.
jedno se ovdje s vama mogu složiti da postoji varijanta dogovora i kompenzacija. što se tiče vrijednosti koju ste iskazali od 1,5 mlij. eura, to nije realna cijena, puno je veća. no gore je netko napisao da je ovo dionica za velike igrače pa oni uglavnom odigraju dobre utakmice za sebe a mi mali samo možemo tu nešto profitirati, pod uvjetom ako dođe do prodaje.
pa sad ima šansu da proda veće količine po cijen i od prije deset dana i rješi ih se, a to dokazije još nešto da je mali i igrač jer nebi prodavao prije deset dana nego sad ili je to prebacio na punicu. hehehe
ja sam stavio nalog na kupnjina 52,5 pa kud puklo, danas očekujem da će proći, a onda čekam što je @verdi rekao da to odrade veliki igrači.
Bilo bi dobro da se pravi razlika između Grupa Zagr. banka i Zagrebačka banka d.d. jer su tada bitno različiti pokazatelji uspješnosti za određena razdoblja. Slijedom toga kad novinar govori o neto dobiti za 3Q2016 od 1,14 milijardi to se odnosi na Zagr. banku d.d.
Dobit Grupe Zagr. banka za isto razdoblje iznosi oko 1,409 milijardi.
Za 2016. očekivana EPS=6HRK po metodi pi puta oko.
Dividenda u 2017? Bude i toga.
zadnjih nekoliko bankarskih preuzimanja u europi realizirano je oko 1,1 bvps za “zdrave” banke. to bi bilo cca 63 kn. ali treba imati na umu da su hr banke bitno profitabilnije od europskih. a najbitnije pitanje po meni je na koji način će to biti (ako će biti) provedeno što povlači za sobom pitanje obveze javne ponude ili ne. adotični gdin je uvijek prodavao gotovo na vrhuncu.
Ako ponuda bude u rasponu 70-73 kn, bit ce veselo. Danas velik promet uz rast cijene. Sad svi gledaju fundamente i nesto kalkuliraju. Sutra promet jos veci uz novi rast?
Ako ponuda bude u rasponu 70-73 kn, bit ce veselo. Danas velik promet uz rast cijene. Sad svi gledaju fundamente i nesto kalkuliraju. Sutra promet jos veci uz novi rast?
a ako ponuda bude u rasponu 40-45 kn? ili, što je još realnije, uopće ne bude NIKAVE PONUDE? što će onda biti s ovom cijenom koja je napumpana na burzi?
Molim da nam ovdje pojasnita kako je to ova dionica “napumpana” u odnosu na druge dionice koje nisu, ili u odnosu na rezultate poslovanja, tehničku analizu, ili neke druge faktore koje utječu na cijenu i kolika bi to fer cijena bila. Bio bih zahvalan jer sam možda u zabludi da procjenjujem realno da vrijedi cca 65 kuna.