ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 12:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,15
70.130
3,030
23,10
23,40
1,74%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@pozitiva2
član uprave prodavao i tad je dionica padala ili stagnirala, danas kad je isti svoje prodao odnosno što je naumio prodati, dionica je išla lagano gore .jasno i logično.

dan je pametniji od noći!

ovdje je od uvijek praksa takva da kad član uprave prodaje sestrinski fondovi napucaju cijenu da elegantnije izađe. stara dobro uhodana špranca još od lukovića.

who dares, wins

ovdje je od uvijek praksa takva da kad član uprave prodaje sestrinski fondovi napucaju cijenu da elegantnije izađe. stara dobro uhodana špranca još od lukovića.

Na sadašnju cijenu P/E je ispod 10, BV je o,89.
Pa ovo je puno jeftinije od ijedne dionice iz crobexa 10.
Ovo izgleda podcijenjedno,utoliko više što već tri kvartala za redom je dobit veća nego lani,pa možemo očekivati da će se to dogoditi i u četvrtom kvartalu tako da bi P/E na ovu cijenu trebao biti oko 9.A P/E oko 15 uz ovakve kamate na banci je dobar posao.
Ne prodajem .Malo mi je!!!!!!

koliko je tu miljarda skriveno u rezevacija koje ce se uskoro pokazati kao dobit mislim da ce i 1.2 booka biti malo ali idemo to pricekati dok god gospon Lukovic drzi ovo i ja cu

imaju tu kesa od cca 11 kn po dionici a matici treba para plus jos sto im je adekvatnost kapitala pa skoro 26 posto ima se tu toga jako puno za isplatiti prije prodaje a trzi se ispod booka

Bravo! Ovo je otprilike na razini da si rekao da u jezeru ima vode… a s cime banka radi nego s novcem?

Ne mogu oni to samo tako isplacivati. U bankarstvu vrijede neka druga pravila igre.

I samo poslovanje Zabe je dosta kompleksnije nego si ti to sebi nacrtao u glavi.

Na sadašnju cijenu P/E je ispod 10, BV je o,89.
Pa ovo je puno jeftinije od ijedne dionice iz crobexa 10.
Ovo izgleda podcijenjedno,utoliko više što već tri kvartala za redom je dobit veća nego lani,pa možemo očekivati da će se to dogoditi i u četvrtom kvartalu tako da bi P/E na ovu cijenu trebao biti oko 9.A P/E oko 15 uz ovakve kamate na banci je dobar posao.
Ne prodajem .Malo mi je!!!!!!
[/quote]
u potpunosti se slažem no i ja sam svojevremeno mislio tako ali mi je dosadilo čekati kad će se to valorizirati. ipak je ovo dionica za velike igrače.

who dares, wins

ide to dobro u ovoj siromašnoj državi
http://www.jutarnji.hr/biznis/financije-i-trzista/gubici-zbog-konverzije-kredita-u-svicarcima-se-istopili-banke-sada-imaju-bruto-dobit-od-skoro-5-milijardi-kuna.-zaba-je-prva-slijedi-pbz/5322615/

Hoće li ZABA uskoro dobiti novog vlasnika?

koliko relano vrijedi ZABA?
Koliko su je Francuzi spremni platiti?
1.5 mlrd Eura?

po meni puno puno više ako bi se prodavala
pa na dobiti je zarade za par godina, cijena će biti kud i kamo veća od vaše procijene

ako su Splitsku banku spremni platiti 0,5 mlrd Eura, ne vidim razloga zašto bi Zaba bila cijenjena više od gore spomenutog iznosa.
ne gledajte dobit paušalno, puno aspekata je utjecalo.
u konačnici ROE je 9% (11 godina za povrat na uloženi kapital), ali ni to nije ključno.
S obzirom na stanje u Europi , ZABU bi procijenio na 1,5 mlrd Eura, a što je puno više od cijene po kojoj se sada trži.

Neto dobit Zabe dosegnula 1,14 milijardi kuna

u slučaju da bi se ovaj trend zadržao imaju je za pet godina đžaba, pustimo mi koliko nju procijenjuju u europi, cijena će eventualno kod prodaje biti daleko od navedene procijene. Ove godine dobit otprilike 1,4 milijarde znači za nepunih pet godina se sama zaradi za tu procjenu.

New Report

Close