ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 10.11.2024. u 21:14
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
20,98
170.257
8,117
21,10
21,20
1,92%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Sramota tolika dobit a nista

Sramota tolika dobit a nista

Zašto je po vama sramotan “prijedlog” … ?
http://web.efzg.hr/dok/EPO/sorsag//P15-Politika%20dividendi.pdf

Nažalost , nema dividende :http://www.zaba.hr/home/wps/wcm/connect/09a48c004ee2a6979ad59a14c6878c64/Zaba_GS-2013-poziv-dionicarima.pdf?MOD=AJPERES&Poziv dioničarima

Izostanak dividende + loše vijesti koje dolaze za bankarski sektor vjerojatno će pritisnuti dionicu nazad prema 36-37 kn.
[/quote]

Kolega Apothekar, zaboravio sam pitati, jeste li vi pred koji dan skinuli s aska 1800 komada[emo_palacg]

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

Kolega Apothekar, zaboravio sam pitati, jeste li vi pred koji dan skinuli s aska 1800 komada[emo_palacg]

Naravno da nisam, kupovat će ako padne na 36 kn ili niže. Sad je preskupo, tj. ima boljih prilika.

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

@jelka2 @ZZtop
bit će za Varteks

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

[emo_ooooo] [emo_beztona][emo_zacudjen]

Fitch snizio rejting Zagrebačke banke
Lider/Hina, 21. ožujka 2013.

Agencija Fitch Ratings snizila je dugoročne i kratkoročne rejtinge Zagrebačke banke, UniCredit Tiriac Banke i ZAO UniCredit Banke, zbog oslabljene sposobnosti krovne talijanske bankovne grupe UniCredit da im pruža potporu.

Rejting Zagrebačke banke za dugoročno zaduživanje u inozemnoj valuti snižen je s ‘BBB+’ na ‘BBB’, a rejting za kratkoročno zaduživanje u inozemnoj valuti s ‘F2’ na ‘F3’. Rejting održivosti ostao je nepromijenjen na ‘bb+’, kao i rejting potpore ‘2’. Prognoza je negativna.

Iako će UniCredit i dalje pružati snažnu potporu tim bankama s obzirom na stratešku važnost regije srednje i istočne Europe i Rusije za njezino poslovanje, u Fitchu ukazuju na “oslabljenu sposobnost” krovne banke da im pruža potporu.

Agencija podsjeća da je nedavno snizila rejting talijanskog UniCredita s ‘A-‘ na ‘BBB+’, uz negativnu prognozu, zbog sniženog rejtinga talijanske države. Početkom mjeseca Fitch je snizio kreditni rejting Italije s ‘A-‘ na ‘BBB+’ zbog političke neizvjesnosti nakon parlamentarnih izbora.

Fitch je u najnovijem potezu snizio i dugoročni i kratkoročni rejting rumunjskog UniCredit Tiriac Banka (UCTB) za zaduživanje u inozemnoj valuti, te dugoročni i kratkoročni rejting ruskog ZAO UniCredit Banka za zaduživanje u domaćoj i inozemnoj valuti.

Rejtinzi poljskih Bank Pekao i Bank Pekao BH ostali su nepromijenjeni jer u agenciji ocjenjuju da je rizik širenja teškoća iz talijanskog UniCredita na te dvije podružnice umjeren.

Rejtinzi ZABA-e, UCTB-a i ZAO UniCredit Banka mogli bi se stabilizirati na važećim razinama ako prognoza za krovnu talijansku grupu UniCredit bude izmijenjena iz negativne u stabilnu, ističe se u priopćenju.

U povodu smanjenja rejtinga, iz Zagrebačke banke danas su objavili da navedena promjena rejtinga nije povezana s fundamentima i financijskim rezultatima banke.

– Zagrebačka banka u okruženju povećanih rizika u gospodarstvu nastavlja sa stabilnim i profitabilnim poslovanjem temeljenim na visokoj adekvatnosti kapitala (23,63 posto), osiguranim izvorima likvidnosti, nastavku generiranja prihoda u poslovanju sa svim segmentima klijenata, adekvatnom upravljanju rizicima i efikasnom upravljanju troškovima. Stoga navedena ocjena neće imati utjecaja na njezino poslovanje niti na odnose s njezinim klijentima – stoji u bančinoj izjavi.

Još se navodi i da je najnoviji rejting Zagrebačke banke za jednu razinu iznad važećeg rejtinga Republike Hrvatske, koji iznosi BBB-, i ima negativnu prognozu.

nema dividende, snižen rejting ZABE, tužba udruge franak…sve same loše vijesti za dioničare [emo_beztona]

nema dividende, snižen rejting ZABE, tužba udruge franak…sve same loše vijesti za dioničare [emo_beztona]

A cijena nikako da padne…[emo_namigusa]

Samo strpljenja kolega, tržište reagira sa kašnjenjem, ali malo po malo sve dođe tamo gdje treba biti [emo_cool]

Samo strpljenja kolega, tržište reagira sa kašnjenjem, ali malo po malo sve dođe tamo gdje treba biti [emo_cool]
[/quote]
Budite oprezni kolega da ne biste vi zakasnili[emo_palacg].

Vaš link …

Forza ZABA-R-A !! [emo_novac]

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Hospitalija trgovina ne može isplatiti dio glavnice i kamate po obveznici

Zaba je najveći vlasnik ovih obveznica

New Report

Close