ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 06:47
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,23
34.104
1,468
23,00
23,10
-0,43%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Samodol je rekao kako će se preispitati trgovanje u petak i da će postupiti po pravilima burze. Znači, ništa pametno se ne može očekivati. Jer da su htjeli bilo šta poduzeti, zaustavili bi današnje trgovanje i riješili stvar.

I zasto danas nije bila blokada na 10% negativnoj s obzirom na cijenu u petak, izgleda da jos nisu shvatili ili je sve "regularno". pala je s 71,50 na 61,50 a blokade nije bilo. Neka mi netko objasni molio bih lijepo.

nova pravila ZSE.treba pratiti i citati.

Vaš link
[/quote]
Po meni se čini da je trebala ići u blokadu.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=32822
Tu lijepo piše Min=68,18 a Max=83,34
Ja mislim da je ovo prevara desetljeća. Volio bih da se varam.

Bolje pametno ležati nego ludo raditi. (F.D.)

Koja halabuka zbog 20-tak transakcija. Pretpostavljam da je od tih 20-tak 10 bilo neinformiranih a 10 špekulanata !! Slika u privitku !

A onima koji su prodali te dionice i tako zaradili, zbog veće cijene ali i mogućnosti knjiženja dodatne četiri dionice (jer su oni već imali dionice Zabe), a to su prije svega fondovi, neće se knjižiti cijena po kojoj su te dionice prodali, nego, kako saznajemo, stvarno utvrđena od 62 kune. No nije isključeno da ti fondovi također budu na gubitku u slučaju da se na Skupštini Zabe ne donese odluka o stjecanju dodatne četiri dionice.

***više o svemu na Vaš link

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Kak čušpajz.

Da nije bilo takvih naloga ja ne bih prodao, tako ne bih ni prodao po 62.

Ak su fulali, a svi jesu koji u tome sudjeluju, jedino ispravno je da se ispričaju javnosti i sve vrate na početne pozicije, tj. ponište transakcije.

No ak je u glavama čušpajz to one ne mogu shvatiti. Ak si pogriješio čovjeku se ispričaš i sve vratiš na početak pa ajmo sve ponovno na fer način. Kaj je to tak teško shvatiti, samo osnovno međuljudsko komuniciranje.

A što ako HANFA zabrani ovo sa skupštinom i ovo poleti na 250 u par minuta ? Već smo vidili da je ovdje sve moguće.

Pa tek onda ćeš vidjeti što je gubitak, jer ovdje se trguje kao da je skupština već izglasala. 5 puta 62 ti je 310, a pričaš o "polijetanju" na 250.
Ovo ovdje je sve namjerno i planski zakomplicirano samo da bi se "opelješilo" neupućene. Da se htjelo pošteno odraditi, odradilo bi se! Mafijaška posla!
[/quote]
Evo došlo se do "fer"cijene od 62, kao što sam gore i napisao. Zar je bila mudrost podijeliti 310 na 5 dijelova?

Koja halabuka zbog 20-tak transakcija. Pretpostavljam da je od tih 20-tak 10 bilo neinformiranih a 10 špekulanata !! Slika u privitku !

Ništa ne treba poništiti. Pa kvragu, ovo je burza, nepredvidljiva i ćudljiva. Da je predvidljiva, ne bi bila burza. Tko hoće predvidljive zarade nek stavi na banku i mirno spava. Ove što su kupovali, zaje…. je njihova pohlepa pa nek ne idu grlom u jagode ubuduće. Onaj tko ne čita poslovne vijesti i ne prati redovno tržište kapitala, nema šta raditi na tržištu kapitala. Znači popušili su samo oni koji kratkoročno ulaze radi preprodaje isti ili sljedećih par dana. Sve je bilo kristalno jasno za onoga tko je htio shvatiti. Ima mjesec dana o ovome se govori i piše naširoko na forumima a opet ima onih koji ništa ne kuže. Ovo je trebalo ovako, ovo onako. E gospodo, trebalo je bit ovako kako je bilo. Računica je jasna:

Objavljena vijest o dodjeli dodatne četiri dionice na jednu postojeću – cijena dionice dan prije 220 kuna. Na dan dodjele novih dionica cijena 320 kuna! Tko je tu lud. Šta je uzrokovalo rast cijene od cca 45%??? jedini odgovor je: Ludilo. Ništa se u poslovanju nije promijenilo, intrizična vrijednost kompanije ostala ista.

I sad kao treba nekoga zaštiti od njega samog? Pa tko sam sebi ne štiti leđa, neće ni nitko drugi to učiniti. To je burza! Dokaz da je čovjek postao od ma…..!

"SAMO JE ŠPEKULACIJA PRAVA STVAR. SVE DRUGO JE ŠPEKULACIJA."

Evo došlo se do "fer"cijene od 62, kao što sam gore i napisao. Zar je bila mudrost podijeliti 310 na 5 dijelova?

zapravo bi trebalo dijeliti 260 na 5 pa bi dobili 52 kn jer to je bila cijena prije negoje objavljeno ovo splitanje koje je napumpalo cijenu ZABE na 310 kn. zato očekujem ZABU kroz 20-30 dana na 50-55 kn!

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za investiranje

Zanimljiv je ovaj dio:

Jedino što burza može učiniti, ali ni to nije izvjesno jest izvanredna revizija CROBEX-a koji je u petak zbog Zabinog potonuća srezan 4,6 posto. Prema postojećoj praksi, revizija CROBEX-a ne provodi se na osnovi prijedloga tih akcija koje je zahtijevao izdavatelj, no koje nije odobrila Skupština, jer postoji mogućnost da se akcija ne provede, npr. odgoda održavanja Glavne skupštine, povlačenje prijedloga s dnevnog reda Skupštine, izglasavanje prijedloga i sl., rekao je za Poslovni dnevnik član Uprave Zagrebačke burze Tomislav Gračan.

neće uvijek biti ovako.

Zanimljiv je ovaj dio:

Jedino što burza može učiniti, ali ni to nije izvjesno jest izvanredna revizija CROBEX-a koji je u petak zbog Zabinog potonuća srezan 4,6 posto. Prema postojećoj praksi, revizija CROBEX-a ne provodi se na osnovi prijedloga tih akcija koje je zahtijevao izdavatelj, no koje nije odobrila Skupština, jer postoji mogućnost da se akcija ne provede, npr. odgoda održavanja Glavne skupštine, povlačenje prijedloga s dnevnog reda Skupštine, izglasavanje prijedloga i sl., rekao je za Poslovni dnevnik član Uprave Zagrebačke burze Tomislav Gračan.

[lol] [lol] [lol]

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

Smrdljiva stvar smrdi naširoko…

Ozbiljan investitor ne vjeruje da se obogatio ili da je osiromašio zbog dnevnih ili mjesečnih fluktuacija cijena.

po tome treba obestetiti i sve vlasnike ine koji su prodali dionicu po 1700 pa i 2800,ne?

Neuspjeh je prilika da ponovo pokusate mudrije. H.Ford

New Report

Close