Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,23 | 34.104 | 1,468 | 23,00 | 23,10 | -0,43% |
I. Oni koji radi kvoruma trebaju doći na Skupštinu u utorak će doći, jer ZNAJU da moraju doći. A moraju doći jer su danas odradili nenormalnu zaradu.
II. Ovi koji su danas kupovali po iznad 200 kuna, pa i oni koji su kupovali iznad 100 kuna, uključujući i sve one koji su kupovali iznad 62 kune, ne znaju niti što je Skupština niti čemu služi. A saznat će jer su hebeno skupo platili potrebu da saznaju zašto su danas toliko puno u kratkom vremenu ispušili. Jadni ljudi. Zaista mi ih je žao. Svaka škola košta, ova današnja je koštala posebno puno.
Vjerujem da će se dionica spustiti do nekih 55 kuna, a potom opet polako gore. Također mislim da neće doći do masovne prodaje dionica kad se upišu ove nove četiri.
Dolazi pet puta više dionica na tržište a i ovako je cijena napuhana a Vi pričate o 62 kune,u petak je bila masovna rasprodaja a što će bit kad dođe na tržište pet puta više ZABA-R-A .
e, sad kad nema, ni u snu,kakve-takve mogućnosti da se iz zadržane dobiti podijeli lijepa dividenda, zabin papir mora pasti na nekih pedesetak kuna [wink]
Mislim da je jučerašnje trgovanje ZABE bilo jedno od rijetko viđenih hazarda na ZSE…
ZSE to zna pa se tzv. "lijepo i profesionalno" svojim (doduše malo kasnijem) priopćenjem ogradilo od bilo kakvih mogućih negativnih, a možda i pravnih posljedica… skupština još nije ni održana, možda 26.07. ne bude kvoruma, a ako ga i bude (bilo 26. ili 27.07 ili bilo kad tad možda potom…) tko garantira da će prijedlog Uprave u svezi dokapa, biti od strane skupštine uopće usvojen…
Ujedno razlog neblokiranja trgovanja nakon prvog probijenog limita trgovanja… po meni je više nego čudno da ne kažem sumljivo… jeli samo propust ili?
btw: koga zanima neka si pročita jučerašnji Glas Istre str. 23 naslov meni zanimljivog teksta glasi:
Italiju će spašavati novcem iz Hrvatske? link nemam… skener mi nije pri ruci…
Sretno svima na ZABI… [thumbsup]
za one koje zanima: Dossier ZABAhttp://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=435&Itemid=65
Kak bilo da bilo, čini mi se da je ovo za sada ovogodišnja pušiona No.1 u Hrvata. Da se htjelo pošteno reklo bi koji je to datum do kojeg se dionice mogu kupit ili prodat da bi se ostvarila prava, kao što se znalo za sve ostale dionice.
Očekivati od Talijana poštenje mogu samo naivni.
Mislim da je ovo ipak propus HANFE, i da bi sve transakcije od 22.07. trebalo poništiti iako sam i sam joče svoje prdao, jer ovako nešto stvarn nema nikakvog smisla.
Ako oni koji su prodali dionice dobiju nove, bit će viška dionica upravo za ove u petak prodane/kupljene dionce.
Broj dionca = kupljene dionice u petak + postojeće dionice * 5
Jednostavno se mogla prvo održati skupština dioničara na kojoj bi se izglasalo predloženo, i potom odrediti zadnji datum kupnje. Zamislite bezobrazluka, na ovaj način su proveli nešto što uopće još nije niti odobreno. I u prošlosti je bilo još gorih "smicalica".
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=338&Itemid=1
ajde sad je strah od skupštine u kojem prva dva imaju 96%, a prvi 86, a odlučuje se, nejdem gledati ali vjer. s 75%.
Pa tu skupštinu možemo održati još večeras i stignemo na produžetke hajduk barcelona,
Ako oni koji su prodali dionice dobiju nove, bit će viška dionica upravo za ove u petak prodane/kupljene dionce.
Broj dionca = kupljene dionice u petak + postojeće dionice * 5
Malo sam zabrijao [smiley] u međuvremenu sam skužio da onaj koji je prodao dionice naravno da neće imati prodane dionice nego samo novo stečene.
Klasika, pa ja bi bolje vodio tu Hanfu kaj pojma nemam, ocigledno bolje od njih
http://www.vecernji.hr/biznis/skandal-na-zagrebackoj-burzi-ne-znaju-ni-tablicu-mnozenja-clanak-313132
Citavu burzu su tako reci urusili zbog njihove nesposobnosti, posto se i druge dionice vezu uz crobex, kad pada crobex padaju i one. Kreteni.
http://www.seebiz.eu/ante-samodol-burza-krivo-racunala-dionice-zabe-slijedi-izvanredni-nadzor/ar-9411/
Ja bih mogao pretpostaviti da im je to promaklo:-),tj. da nitko nije na to obraćao pažnju.Plaća ide,staž ide,zdravstveno i mirovinsko idu,a sad da na svom radnom mjestu treba i raditi-e sad…plaća je ipak premala da bi se za te pare i radilo.Eto,na to mi to sliči.