ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 14.11.2024. u 22:56
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,23
34.104
1,468
23,00
23,10
-0,43%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ovu skupštinu u Esplanadi neću propustiti . Očekujem da ću sresti Hičkoka ili Čaplina . Volim i jednog i drugog .

Ključno je pitanje – kolika je cijena kvoruma na Skupštini?

str.1 – III

"Dioničarem Društva u smislu ove Odluke smatra se svaka osoba na čijem su računu nematerijaliziranih vrijednosnih papira koji se vodi kod Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan donošenja ove Odluke upisane dionice Društva.
"
str. 5 – treći pasus od kraja

"Ako na sazvanoj Glavnoj skupštini ne bude kvoruma za donošenje odluka, određenog Statutom Zagrebačke banke d.d., naredna Glavna skupština održat će se dana 27.srpnja 2011., na istom mjestu, s početkom u 14:00 sati."

Hm … mislim da ovdje ipak ima elemenata kriminalne radnje … s obzirom da nije niti približno svejedno hoće li se Skupština održati u utorak ili srijedu.

Da je Zaba htjela izvesti moralno čist posao, u najmanju ruku, trebala je fiksirati datum zmjene dionica neovosno o eventualnoj promjeni vremena održavanja Skupštine.

Ovako se, recimo s par milijuna (k tome još i tuđih) kuna, možda može kupiti nečija viroza ili nedaj bože nešto gore.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Vidim da nekima još nije jasno da li pet ili 4. Jasno i logično je napisano: Za svaku staru dionicu dobivate 4 nove. A ne na staru dionicu dobivate još 4 nove. Prema tome tko je kupio po 75 nije ništa izgubio.

I. Oni koji radi kvoruma trebaju doći na Skupštinu u utorak će doći, jer ZNAJU da moraju doći. A moraju doći jer su danas odradili nenormalnu zaradu.
II. Ovi koji su danas kupovali po iznad 200 kuna, pa i oni koji su kupovali iznad 100 kuna, uključujući i sve one koji su kupovali iznad 62 kune, ne znaju niti što je Skupština niti čemu služi. A saznat će jer su hebeno skupo platili potrebu da saznaju zašto su danas toliko puno u kratkom vremenu ispušili. Jadni ljudi. Zaista mi ih je žao. Svaka škola košta, ova današnja je koštala posebno puno.
Vjerujem da će se dionica spustiti do nekih 55 kuna, a potom opet polako gore. Također mislim da neće doći do masovne prodaje dionica kad se upišu ove nove četiri.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Vidim da nekima još nije jasno da li pet ili 4. Jasno i logično je napisano: Za svaku staru dionicu dobivate 4 nove. A ne na staru dionicu dobivate još 4 nove. Prema tome tko je kupio po 75 nije ništa izgubio.

Nisi u pravu. Ako je prije bilo 1,28 milijardi kuna u dionicama, a sada se diže na 6,4 milijarde znači da ako 6,4 podijeliš sa 1,28 dobiješ okruglo pet. Znači, ako si imao jednu dionicu, sada češ imati pet dionica jer ti se ona jedna ne mijenja za četiri, nego na onu jednu dobiješ još četiri pa tako imaš pet.
Jasno ko dan.
[shocked]

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Ja sam ovdje "platio ceh" još prije par godina i od tada se držim podalje od ove "mafijaške dionice".
Čudi me da pored zdrave domaće banke ljudi navalili na ovo "talijansko smeće". Istina kćerka je "mlada i zdrava", ali mamica u Italiji joj je totalno "pukla", pa se bojim da ne pređe i na kćerkicu. [rolleyes]

311/5+20=82

Nisi u pravu. Ako je prije bilo 1,28 milijardi kuna u dionicama, a sada se diže na 6,4 milijarde znači da ako 6,4 podijeliš sa 1,28 dobiješ okruglo pet. Znači, ako si imao jednu dionicu, sada češ imati pet dionica jer ti se ona jedna ne mijenja za četiri, nego na onu jednu dobiješ još četiri pa tako imaš pet.
Jasno ko dan.
[shocked]
[/quote]
vidiš to je tipični primjer da ljudi lakše tumače stvari kako im paše, ili bi htjeli, nego da uzmu olovku u ruke i izračunaju – za to se treba malo potruditi, a to je problem.

311/5+20=82

A što ti je ovih 20?

Evo račun sa sličnim parametrima.
311/5 +4,67/2=64,53 (4,67/2 – polugodišnja dobit po dionici za ovu godinu, ali bi ona trebala biti uračunata u zadnju cijenu pa ćemo to anulirati) 311/5=62,2
Zadnja cijena 72 kune -62,2 =9,8
9,8*5=49 ili
odgovara staroj cijeni zabe od 311+49=360
Ova cijena od 72 kune će se teško održati u narednim mjesecima.

Bilo bi baš super kad bi sad promjenili datum skupštine, jer ovog ima samo kod nas! [lol]

Ako se kojim slučajem promjeni datum skupštine, mislim da je ovo u rangu Adidas-Reebok skandala [shocked]

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Malo se opustite previše je kalkulacije u igri. Mišljenja sam da trenutno nema osobe koja zna sa sigurnošću daljnji ishod kao ni oni koji su kupovali dan ranije (prije pada). Svakako netko je dobitnik a vrijeme će pokazati tko je taj-do tada lijep pozdrav! [sealed]

Navodi u tekstu su isključivo osobni stavovi autora

Kak bilo da bilo, čini mi se da je ovo za sada ovogodišnja pušiona No.1 u Hrvata. Da se htjelo pošteno reklo bi koji je to datum do kojeg se dionice mogu kupit ili prodat da bi se ostvarila prava, kao što se znalo za sve ostale dionice. Po meni je datum održavanja Skupštine 26. 07. 2011. godine kada je sazvana skupština i nikakve druge manipulacije sa datumima ne dolaze u obzir. Skupština je sazvana a ukoliko se ne odazove dovoljan broj dioničara, ona samo nastavlja sa radom idući dan, 27. 07. 2011. godine. No ovo je samo moje mišljenje.

... ja se samo igram i uživam ...

New Report

Close