Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,23 | 34.104 | 1,468 | 23,00 | 23,10 | -0,43% |
***torpedo, vrlo si ljubazan u svojim postovima, no jel mozes pokazati neki cvrsti dokaz da je jucer bio zadnji dan za kupnju? ili mislis da je ovih 4 milje kuna danasnjeg prometa kupila sacica malih naivnih ulagaca
Zadnji datum je 21.7. tj. jučer…
Molim te napiši nam još gdje je to objavljeno i kada? Hvala.
Znaci ovaj 2. scenarij tj. 4 komada tek u srijedu, tako da tih 300% nije moguce izvesti, vec nekih 50-60% ako racunamo po cijeni od jutarnjih 218, ili puno manje na ovim razinama sada. Da nastavim dalje s tom retorikom od 35 komada. prodam 35 komada po 75 kuna sto je samo 2625 kuna (35 komada po 285 kupljenih prije bi iznosilo 9975 kuna) dakle kratkorocni minus od 7350 kuna (plus brokerske naknade). Srijeda 4*35 novih dionica po 62 kune je 8680 kuna oduzmite minus i dobije se nekih 1300 kuna minus brokerska naknada, znaci nekih 1000 kuna plusa (iliti nekih 10%), pa i nije bash nekih 300% kako ovi neki trkeljaju ovdje. Jedini problem u ovom izracunu je kod ovih papaka koji su danas kupovali po ovim cijenama, moja sucut.
Odličan dan danas ovdje, da nam je ovako svaki dan volatilan na nekoj dionici gdje bi nam bio kraj [thumbsup]
U pozivu na glavnu skupštinu od 15.06 na stranicama ZSE
I da jos jedna stvar koja me interesira, kaj nije trebala biti onda blokada na 10% minusa kad pise da je pala za 77%, sto u stvari i nije tocno ali je zato citav crobex pao za gotovo 5%, a time i druge dionice potonule na temelju "potonuca" ZABA-e. Mislim nevjerojatna ova nasa burza, meni totalnom laiku definitivno smijesna (sto se ne moze reci za jadnike koji su ujutro spusili), da ovi "profici" ne znaju nekako to urediti da ne bude takva pomutnja. Al opet ako se prate moji (ne)izracuni gore dividenda je bila solidnih 10% onda :-D, naravno za one koji su prodali danas i koji mozda budu mogli prodati u srijedu po 62 a da ne sruse na 20 ^_^.
***torpedo, vrlo si ljubazan u svojim postovima, no jel mozes pokazati neki cvrsti dokaz da je jucer bio zadnji dan za kupnju? ili mislis da je ovih 4 milje kuna danasnjeg prometa kupila sacica malih naivnih ulagaca
Znate li šta je T+3? Kad saznate pronaći ćete i odgovor na vaše pitanje.
Kad pogledaš kakvih sve pisanja ima nije ni čudo ovakvo kretanje dionice danas. Ista kompanija, ista knjigovodstvena vrijednost a rast od cca 50% od objave vijesti o novim dionicama. Cijena bila 250 (ekvivalent 50 kuna). Šta reći? JAD, BIJEDA, OČAJ! Pa šta se čudimo što nas svatko gazi gdje god stigne?
Znate li šta je T+3? Kad saznate pronaći ćete i odgovor na vaše pitanje.
[/quote]
***znamo svi što je T+3 medjutim u objavi piše da je skupstina 26.07. a ukoliko nebude kvoruma bit ce dan kasnije… zar bi bilo cudno da u spici turisticke sezone i godisnjih odmora odgode skupstinu za neki drugi dan, tjedan ili mjesec? nebi naravno, cak bi bilo i logicno uostalom na ZSE je odmah ujutro objavljen proglas vezan za Zabu u kojem izmedju ostalog stoji " ističemo važnost praćenja aktivnosti izdavatelja, nužnu za donošenje informiranih investicijskih odluka "i da moze biti(moze biti je drugacje od sigurno je tako) kako je pad cijene posljedica prijedloga korporativne akcije navedene u obavijesti Zagrebačke banke d.d. od 15. lipnja 2011…. a danas smo mogli pratit visokih 4,1 milju prometa sto mali spekulanti kupci nemaju(al imaju fondovi)… ne vjerujem da je toliki promet uzrokovan samo cinjenicom da uskoro slijedi podjela par milijardi izvanredne dividende… zato sam te i trazio da izricito pokazes dokument kako je jucer bio zadnji dan za kupnju dionica… i jos mi je jedna stvar zapela za oko, prvih 15 minuta opce nije bilo prometa znaci "zli" fondovi nisu pokupili vrhnje(svi znamo da je to nemoguce), a promet je poceo tek kad se dogovorno dogodio stampedo prodaje uz istovremeno bjesomucno pisanje uvredljivih postova o "glupom" hrvatskom narodu ovdje po forumu…zar nebi fondovi prvi poceli sa stampedom u onih 15 min otvaranja?… previse je ovdje nelogicnosti u trgovanju ovom dionicom danas plus cinjenica da nema dokaza(samo indicija) da je jucer bio zadnji dan za kupnju
nevejrovatno gledam ujutro i mislim da sanjam i reko necu se ni rudit jer sam mislio stavit na nekih 150 prodaju i sad vidim da bi proslo. Kakvih debila ovde ima ovo je strasno.
ja najveci jer sam opet podcijenio ljudskou glupost
Slažem se kolega.
Ovdje se najbolje vidi koliko je Einštajn bio u pravu kad je rekao: "Samo su dvije stvar beskonačne: Svemir i ljudska glupost mad za svemir i nisam baš posve siguran"
Ovo je stvarno za nevjerovati šta sve ima na ZSE.
Kad se samo sjetim da sam prije koja 2 mjeseca kupovao po 240 ili 48. [cool]
Šta koji vrag cmizdrite? Ljudi koji kupuju valjda znaju što kupuju. [lol]
Ja mislim da oni što danas kupuj neznaju baš ništa a za par dana neće znati ni kao se zovu kad sazanju šata su napravili. Ovo nije bilo samo šišanje do gole kože neko i skalpiranje