Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,52 | 42.210 | 1,795 | 23,50 | 23,60 | 0,00% |
Po bankarskim trendovima iz regije i stanju većinskih dioničara te "prošlosti" ove banke … jel ovaj rast prepariranje za prodaju ZABAe?
Zanimljivo kako svi olako zaboravljate da je ovo izborna godina, kako postoje ozbiljne naznake da bi moglo doći do smjene vlasti i kako se sadašnja oporba zalaže za oporezivanje prihoda od dividendi i nameće se logičnim da ni upravi ni Unicreditu nije u interesu da četvrtinu nagomilane zadržane dobiti pokloni RH. Brijem da je ova dokapitalizacija samo jedan način da se zadržana dobit legalno prepolovi a de facto ostane u vlasništvu dioničara.
Nakon dana D realno bi bilo očekivati drastičan pad cijene dionice no po mom scenariju tu se upliću mirovinci koji brane da dionica ne ode prenisko a ionako oni vrte umirovljeničke novce. U toj priči mali dioničari su presretni jer su u plusu i rasprodaju portfelje a velike ribe tu kupuju pripremajući se za treći korak igre, a to bi bilo isplata velike dividende sljedeće godine od ostatka zadržane dobiti a prije uvođenja zakona koji bi to oporezovao.
I svi sretni i zadovoljni, mali s malim veliki s velikim, izigrana država i penzići, pa nije li to najlogičnije.
hm, kriza bankarskog sektora u Italiji i jaki pad cijena dionica tamošnjih banaka ( i banke majke ZABE) mogao bi se uskoro odraziti i na ZABU
..da li ti pratiš strane burze? unicredit raste već drugi dan…u dva dana 8,7 %..a i analitičari kažu da je "time to buy italian banks"
http://www.livetradingnews.com/time-to-buy-italian-banks-47121.htm
Unicredit je u veljači 2011 bio 2 Eura po dionici
početak srpnja 1,5 Eura po dionici
trenutno 1,24 Eura po dionici
Pumpaju li pumpaju ZABU. Nakon stock splita puno će lakše zadržat ovako nerealnu cijenu. Da ne govorim o velikim problemima talijanskog bankarskog sustava pa bi mogla i ZABA malo pomoči matici.
@NIKL
Zaba je na početku 2011 bila na 200-injak kuna + isplaćena dividenda.
Jel zaista vrijedi 300 kuna?
@ ananas
nekako prosječna cijena dionice u 2011 godini je bila 260 kn kao najniža.
Čisto poslovnog razloga za ovaj skok na 310 kn ja nevidim Stoga najveći dio prodao po toj cijeni. Koliko vrijedi Zaba, nemam pojma.
Nema tu izbacivanja dioničara / Allianz ima preko 10% /, a Unicredito baš briga da li je dionica 250 ili 330 ako ne planira prodati. Kod dokupa bolje što niža cijena.
I ja sam isto večinu prodao. Ako značajnije padne dokupiti ću, a ako značajnije poraste prodati ću i ostalo. Zaba vrijedi i više, ali ne sada i ne zbog toga što ima dobrih i jeftinijih drugih banaka. Upravo sam zato i prodao, a još ću i dodati da dokupim financ. sektora. U obzir dolazi sigurno dokup AIK u Srbiji i to već … najvjerojatnije sutra, a možda i neku talijansku, ali prvo moram pročitati izvještaje. Rado bih dodao i nekog osiguravatelja, ali već godinu dana tražim priliku. Wiena ins. nikako da pojeftini, Croatiu neću. Triglav je dosta problematičan, ako ima neko dobar prijedlog….?