ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 02:09
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,53
122.336
5,200
23,40
23,60
1,29%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Poštujem "drukere", samo im je psihologija za pučkoškolce.
Kako su dionice ZABE u vlasništvu :
1. ZAGREBAČKA BANKA D.D./UNICREDIT BANK AUSTRIA AG 54.104.686 84,52%
2. ALLIANZ SE 7.504.639 11,72%

tako je iluzorno očekivati drastičan pad, možda koji postotak nakon podjele dodatnih dionica, a nakon toga … [thumbsup] [proud]

Lijepo su to osmislili, mogu izbaciti ostale kada im to bude odgovaralo.

obožavam strvine-posebno ovce

Pa upravo o tome ja i pričam, ako Uprava predlaže odluku podjele dobiti u obliku dionica, a da napuni svoj džep (kako vi sami kažete), ne vidim nimalo razloga da i ostali dioničari ne iskoriste tu priliku tj. povećaju svoju sadašnju nominalnu vrijednost dionica ZABE za 400%…

Pa upravo o tome ja i pričam, ako Uprava predlaže odluku podjele dobiti u obliku dionica, a da napuni svoj džep (kako vi sami kažete), ne vidim nimalo razloga da i ostali dioničari ne iskoriste tu priliku tj. povećaju svoju sadašnju nominalnu vrijednost dionica ZABE za 400%…

Nemaju oni šta iskorišćavat priliku jer će većinski donet odluku i tada svi po defaultu takodjer dobijaju nove akcije. Nominalna vrednost akcije odje nema nikake veze, jer suštinski se jedna kapitalna stavka zamenjuje drugom, a kapital deli na 4 odnosno 5 puta veći broj hartija. Formalno nije dividenda u akcijama, iako tako izgleda, šta bi narod reko, "Nije šija nego vrat"…. Prema HNB-u temeljni kapital jest verovatno jača stavka od zadržang profita i u tom smislu Zaba na neki način garantuje da neće povući profit van zemlje, barem ne u delu njegova preobilikovanja iz zadržanih profita u temeljni kapital. A šta će da se desi sa preostalim delom kapitala odnosno zadržanih profita, to ćemo tek videti. Lep pozdrav svima i prijatno.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

@fotije
"Dionica Zagrebačke banke našla se u rijetko viđenom fokusu ulagača na domaćem tržištu kapitala. Cijena joj je samo u ponedjeljak skočila 6,8 posto, a u posljednjih tjedan dana ukupno gotovo 10 posto.

Kako nam je rekao jedan fond menadžer, dionica raste jer se očekuje da će najveća banka u Hrvatskoj u budućnosti dobro poslovati. Takvo dnevno kretanje inače nije uobičajeno za dionicu Zabe, a posljednji je puta ovako visok dnevni skok zabilježen početkom rujna prošle godine.Pojačani interes ulagača, koji je bio vidljiv u iznadprosječnoj razini prometa koji je u ponedjeljak iznosio 5,7 milijuna kuna, lansirao je cijenu dionice do najviše razine …"
http://www.poslovni.hr/vijesti/dionica-zabe-najskuplja-od-2009-181417.aspx

ljudi su skužili da su se jučer zahebali s kupnjom pa je sad krenulo masovno iskrcavanje po bidu? [bye]

sve što pišem je osobno mišljenje te nije investicijski savjet niti poziv na kupoprodaju dionica!

kolega ZZtop,

ovim potezom dokapa ZABE iz šupljega u prazno, ZABA je samo piznala pokrivanje gubitaka odnosno loših plasmana kredita ( danas čitam i Renoprom je out odnosno Tehnomax ).

S druge strane krenuli su u čišćenje bilance za ulazak u EU, akoji će im nametnuti znatno manje provizije i zarade nego sada, te vrlo nerealno je očekivati veću dobit. U nabolju ruku može biti jednaka, ali uz puno veći plasman kredita ……

Pozdravite mi tog fond managera !

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Loris, očekuješ li ti da će ZABA imati manji kapital i rezerve?

Eno Luković prodaje svoje po 13.500.

počeli su lupati po bidu nije dobro prevelik otpor a samo je narsla 20 % od dna 238.240
pa nije to loš prinos u mjesec dana kad se uzme u obzir

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

[lol] [tongue]

Tko je kupovao iznad 290 treba ga momentalno proglasit mentalno nesposobnim za život i zatvorit ga do kraja života u samicu da razmišlja o svojim postupcima.

@torpedo
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=ZABA-R-A
ukucajte npr. 01.01.2003, pa kliknite osvježi…
Ne bi vam htio biti u koži, ako si radi vaše zadnje izjave sada "nakrcate" višestruke, pojedinačne te skupne tužbe zbog klevete…

New Report

Close