Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 20,55 | 70.748 | 3,443 | 20,60 | 20,70 | 3,50% |
Jedini je problem sto zaba nije stvorila novu vrijednost nego prisvojila tudju vrijednost lihvarskim kamatama i kojekakvim nametima na racune komintenata. Zabi uopce nije mjesto kao ni jednoj banci u toj tablici od 500 najboljih.
Skupština je 22. listopada, dakle do tog dana moraš imati zabu. Isplata je 15. studenog (ili ‘do’ – neznam). Dividenda je 18.90.
dali ko zna do kojeg zadnjeg dana moram kupiti dionice da bi i mao pravo na divivdendu
Zadnji dan za kupnju je 19. listopad.
hvala ekipa znam brinulo me ono oko skdd-a kako azuriraruju vlasnike i vlasnistvo tri dana prije same skupstine
Nece pasti. Uprava je sebi i zaposlenicima podjelila oko 15 000 000 kn u dionicama ove godine kupljenih po prosjecnoj cijeni oko 260-270 kn. Sad su si jos na to podijelili i dividendu. Najvjerojatnije da ce si dijeliti i iduce godine prvo dionice pa onda i dividendu. A to znaci da treba cijenu dionice podici tako da se dio ovih podjeljenih ove godine moze opet prodati i ostvariti jos malo prihoda.
Samo moje misljenje.
Izračunaj si iznos dividende i iznos koji si izgubio kad padne dionica poslije dividende, kod HT-a je to bilo za umrijet od smijeha…..lijepo je to kad se narod uhvatio dioničarstva al je smješno također…. Čekat dividendu a ne skok koji može iznosit kao 20 – dividendi koji se može desit bilo kad
19-ti se bliži, baš me zanima hoće li pasti za više od 20 kuna. Zasad držim, a u dokup na 200 kuna.
ako vani bude jači pad, ide ZABA na 215 kn odakle je i krenula, a ako pad vani potraje par dana, onda ni 200 kn nije isključeno
Kad će više ta dividenda??
Cijena već klizi…
(1) posljednji dan za stjecanje prava na dividendu je 19.10.2010 ,
(2) GS je 22.10.2010 i
(3) isplata dividende od 18,90kn je 15.11.2010