ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 18:18
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,60
127.156
5,388
23,80
24,00
1,69%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Želio bih podsjetiti kako banke zapravo nisu visoko profitabilne grane. Laički, one rade sa ogromnim količinama novaca, ali dobit na kraju godine svodi se na svega par posto. Dozvoliti vladi tjs. nekome uvođenje spomenutog poreza za banku je neprihvatljivo i efekt će biti 100% prebacivanje obveze na komitenta. Nikako drugačije nije moguće.

U redu dobio sam jedinicu za napisano, ali evo mali dokaz kako je pozicioniranje najavljenim porezima krenulo:
http://www.seebiz.eu/hr/banke/zaba-naknadu-za-koristenje-tekucih-racuna-povecala-80%25!%3f,89947.html

Dividenda za imatelje zabe???

Vaš link

Nije bolest sve što boli

ja sam to predviđo al ne tako brzo sad se vracamo uskoro na pravu cijenu 260

dobro za nas male dioničare, ali se uprava igra vatrom. Već vidim naslove – Iznosi se 1,2 milijarde kuna iz zemlje kroz dividende.

temeljem čega? dividenda (ako je uopće bude) bit će 18,90 kn, a cijena je do ove info bila 217 kn. kad na to dodaš taj iznos dobiješ 235 kn, a to je iznos na koji je cijena na burzi danas skočila.
uz to, treba biti jako oprezan, Rohatinski, vlada i javnost teško da će dozvoliti da umjesto uvođenja poreza na banke sad dođe do povlačenja svježeg novca iz zemlje umjesto da se tim novcem kreditira domaće gospodarstvo ili snažnije smanje ogromne kamate kojima nas deru [angry]

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Kako je ovo bilo prozirno danas….
Nakon objave dividende , fond ( nije bitno koji ) pocisti sve do 235
i onda samo ceka nervozne prstice malih dionicara koji se love u
mrezu ispod 235 kn.
Polako ljudi…. sutra je tek 09.09. – A skupstina je 22.10.

CROBEX - SVE CE TO NAROD POZLATITI

http://seebiz.eu/hr/closing-bell/zse/zagrebacka-burza-dividenda-katapultirala-dionice-zagrebacke-banke,91175.html

temeljem čega? dividenda (ako je uopće bude) bit će 18,90 kn, a cijena je do ove info bila 217 kn. kad na to dodaš taj iznos dobiješ 235 kn, a to je iznos na koji je cijena na burzi danas skočila.
uz to, treba biti jako oprezan, Rohatinski, vlada i javnost teško da će dozvoliti da umjesto uvođenja poreza na banke sad dođe do povlačenja svježeg novca iz zemlje umjesto da se tim novcem kreditira domaće gospodarstvo ili snažnije smanje ogromne kamate kojima nas deru [angry]
[/quote]

A temeljem čega je dionica sa 260 pala na 217 ? Pa nije dobit samo ono što će biti podijeljeno
dioničarima.

Iskreno ni meni nije jasno zbog čega bi netko kupovao na cijeni višoj od 235 kn. Do jučer nikome nije valjala po 215-220, a sad bi svi unutra po 240.
Ovo je još jedna od priča Sell on news.
Pogledajte samo transakcije, kupovali su uglavnom mali, iskrcavali polako oni koji su to akumulirali na 210.

Bill Gates,

mislio sam još nešto nadodat, al zapravo si sve lijepo napisao….

[cool]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Iskreno ni meni nije jasno zbog čega bi netko kupovao na cijeni višoj od 235 kn. Do jučer nikome nije valjala po 215-220, a sad bi svi unutra po 240.
Ovo je još jedna od priča Sell on news.
Pogledajte samo transakcije, kupovali su uglavnom mali, iskrcavali polako oni koji su to akumulirali na 210.

možda zato što ispod 235 ni neće ići, baš zbog dividende?
Tako je na ht-u bilo, odmah skoči za 25 kuna i onda sljedećih 60 dana još za 25 kuna, i tako 3 godine već.

Ali ovo nije ht, pa ko zna 🙂

New Report

Close