ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,53
122.336
5,200
23,40
23,60
1,29%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

mogla bi i dividenda ove godine dobit ce opet biti oko milijardu kuna ako je pbz isplatio ove godine i zaba bi mogla

mogla bi i dividenda ove godine dobit ce opet biti oko milijardu kuna ako je pbz isplatio ove godine i zaba bi mogla

U šta se kladimo da neće?

zašto misliš ne volim se kladiti

Zabi posebni porez odnosi 464 mil. kn [shocked]

Hrvatski bi bankarski ‘harač’ po uzoru na mađarske stope mogao težiti ukupno 1,78 milijardi kuna, odnosno čak 0,53 posto BDP-a

Potaknuti probnim balonima o uvođenju posebnog poreza na banke, svojevrsnog bankarskog harača, istražili smo koliko bi kojoj banci država uzela novca. Najviše bi poreza platile one najveće, samo Zagrebačka i PBZ oko 780 milijuna kuna! Uvede li država namet po uzoru na susjednu Mađarsku, bankama bi se porez zaračunavao na visinu ukupne aktive, dakle na veličinu tržišnog udjela, a ne na ostvareni profit na koji već plaćaju porez na dobit. Ovisno o veličini banke, porez se obračunava po dvije stope: na aktivu do 50 milijardi forinti (oko 1,3 milijarde kuna) stopa iznosi 0,15 posto, a iznad nje stopa raste na 0,5 posto. Primijenimo li računicu na 32 domaće banke, domaći budžetski deficit samo ove godine bio bi manji za respektabilnih 1,78 milijardi kuna, polovicu prošlogodišnje dobiti banaka. ….

http://www.poslovni.hr/vijesti/zabi-posebni-porez-odnosi-464-mil-kn-155252.aspx

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Zabi posebni porez odnosi 464 mil. kn [shocked]

krivo kolega!

posebni porez samo odnosi građanima!
banke u RH su udružene u kartel i one će odmah podići iznose kamata, naknada i proizvoda (kao banka nešto proizvodi)….

Stop telling lies about me and I'll stop telling the truth about you.

To bi banke i trebale napraviti, trebale bi isti čas podići kamate i to tako da se svima zavrti u glavi, da se jasno pokaže kretenima kako uvođenje novih poreza nije nikakvo rješenje. Debili koji vode državu misle da državnu blagajnu mogu puniti po sistemu: "Da vidimo tko je ove godine dobro poslovao. Banke, banke, one pljačkaju i ostvaruju ekstraprofite. Idemo uzeti od njih! Treba uzet lopovima!" Iduće godine će uzeti nekom drugom i tako dalje, a porezi pomalo rastu li rastu. U konačnici to sve plaćaju građani, jer usluge tih poduzeća poskupljuju. Umjesto da se porezi smanjuju kako bi se rasteretilo gospodarstvo. Pa tko će još htjeti investirati u Hrvatkoj, ako se na ovakav napičn vodi ekonomska politika? Nitko se ne pita zašto bi netko danas sutra uopće investirao ako mu se isto tako može uvesti neki ad hoc porez da bi se napunila blagajna.

Izgleda da je uvođenje extra poreza bankama samo pitanje dana, a ZABA bi mogla ostati bez 400-500 milijuna kuna, što je ogromna cifra. Vidjet ćemo kakva će biti reakcija na burzi ako uvedu taj porez [shocked]

moje pisanje je moje osobno mišljenje i nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica!

Lako za burzu, ali kad krene osveta bankara prema Vladi, to bi mogao biti ozbiljan problem za ekonomiju. Mogu potpuno zaustaviti kreditiranje države, pa me baš zanima šta bi onda Šuker i ekipa.

Lako za burzu, ali kad krene osveta bankara prema Vladi, to bi mogao biti ozbiljan problem za ekonomiju. Mogu potpuno zaustaviti kreditiranje države, pa me baš zanima šta bi onda Šuker i ekipa.

onda će im povećat bankarski porez x3, a na koncu će nacionalizirati banke [lol]

sve što pišem moje je mišljenje te se ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

A onda će banke prospasti pa neće ubrati ni kune poreza. Sijeku granu na kojoj sjede.

uvođenje poreza na banke bi moglo pozitivno utjecati na dionicu. Možda se onda zaba lakše odluči da povuče barem dio ogromne akumulirane dobiti

A onda će banke prospasti pa neće ubrati ni kune poreza. Sijeku granu na kojoj sjede.

Haha, da baš me zanima odakle će naša Vlada izvući nekih npr. 100 milijardi kn za neki bail-out kao "sve normalne države" do sada što su već morale bail-outati svoje banke… [lol]

New Report

Close