ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.11.2024. u 01:38
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,52
42.210
1,795
23,50
23,60
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ajme što se ovdje sve ne piše? Sada nisu ni dovoljne velike zarade da bi dionica vrijedila. Vrijeme je da se kupuju dionice banaka, jer dobijate zarade po jeftinoj cijeni uz dobru perspektivu. Pogledajte AIK banku u Srbiji prodaju se godišnje zarade tek 4 puta skuplje.
Nema dividendi? Pa pogledajte kako su rasle vrijednosti dionice Berkshira Hath. od desetak dolara na 120 000, a firma nikad nije isplatila centa u divedendu dioničarima.
Kakva mutna posla u našim bankama? Pogledajte im bilance i rast kapitala pa ćete znati gdje se nalaze zarade. Rast kapitala je nužan za naše banke i pogrešno bi bilo zarade isplaćivati u dividendu, za što ima mnogo razloga. No pozitivne efekte od toga će imati dioničari u bliskoj budučnosti. Ako ste ozbiljan investitor tad Vam strpljivost mora biti kvaliteta, jer bez spremnosti na čekanje da Vam investicija vrati ulaganje nemate što raditi u investicijskim vodama, pogotovo ne ako nemate strpljenja i pričekati oporavak od ove katastrofalne fin. krize.

doci ce to i kod nas samo polako moraju one vrijedit to je najjaca banka u rh

@rovadC
investitor očekuje ili dividndu ili rast vrijednosti dionice. Može jedno i drugo, ali postaje zabrinut kad nema niti jednog niti drugog. Ima kod Zabe dvije dobre stvari pa ja ponekad kupim.

Nikl nisi u pravu-pobrkao si stvari. Investitor očekuje povrat svoje investicije koju mu može osigurati jedino zarada društva. Cijena je nebitna i nemoj je gledati, osim ako je dovoljno niska i atraktivna za kupnju, ili precjenjena te je treba prodati i prijeći na novo ulaganje.
Sve dok društvo donosi dobre zarade investitor se ne treba brinuti, jer će cijena prije ili poslije doći na svoje mjesto.

Reći ću ti i primjer. Kupovao sam Aik banku na P/E , u prosjeku 3,3 znači platio sam dionicu u prosjeku 2000 din (kupnja u travnju i svibnju 2009.) odnosno kod EPS oko 600 dinara. U 2009. EPS je iznosila također oko 600 din. Za 5 godina, ako se nastave iste zarade, dionica će ukupno zaraditi 3000 din, odnosno ja ću si vratiti investiciju i zaraditi još 50%. Cijena dionice je nebitna osim u slučajevima kako sam gore spomenuo. Znači ako su cijene niske one predstavljaju povoljne prilike koje investitor treba iskoristiti. Odnosno s druge strane ako cijene rastu tada treba biti zabrinut jer je upitan povrat ako će se zarade platiti previše.

Dividenda ovisi o nekim drugim stvarima i nije toliko važna investitoru.

ja vjerujem da ce zaba i u 2010 ostati lider u hrvatskoj u bankarstvu i da ce dobit malo pasti ali puno majne nego konkurentima

@rovadC
a kada se preokrene ode EPS.
Investirati ne znači dugoročno čekati da se nešto "veliko" dogodi. Pa za to nemaš nikakvu garanciju. Ili? Akcionari očekuju stalan rast ili priliv. Ili jednostavno, da si vlasnik firme da li bi na čelo firme postavio nekog "dugoročno" ili program, promet, dobit za godinu dana, a nakon godinu dana, podvučena crta i rezultati (normalno uz stalan nadzor u međuvremenu).
Cijena dionice je bitna. Cijena bi trebala biti odraz interesa investitora za određenim d.d.-om. E, sada treba prepoznati "podcijenjenu" dionicu. I to dugoročno. Pa čak i u bankarskom sektoru (kao sigurnom asu, vidjeli smo što se sve može dogoditi).

http://www.zse.hr/default.aspx?id=29394

who dares, wins

Zagrebačka banka d.d. je u godini koja je završila 31. prosinca 2009. ostvarila dobit (poslije oporezivanja) u iznosu od 1.216.170.406,79 kuna te se, prema prijedlogu odluke o upotrebi dobiti, cjelokupna ostvarena dobit Banke raspoređuje u zadrţanu dobit Banke.

who dares, wins

sta li ce napraviti sa zadrzanom dobiti ?

dobila sam poziv za skupstinu dionicara

Zadržana dobit se i dalje zadržava, osim onih 30 i nešto milijuna kuna koji se dijele zaslužnim djelatnicima. Dioničarima i ove godine banana.

pocelo se trgovat sa zabom iznad 200000kn dnevno osjetim da ce se nesto dogoditi pozitivno na skupstini dionicara

New Report

Close