Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,52 | 42.210 | 1,795 | 23,50 | 23,60 | 0,00% |
kak znaš da ih je 8?
Eksperimentalno? Prebrojao ih je?
Ili spekulira?
Update:
Unicredito +18%
Možda je netko pročitao ZABIN FI. [lol] A jesmo mi mutava država, dosta toga je danas Srića sa ekonomskog rekao na HTV-u u jednoj emisiji, mislim o tome koliko smo mutava država na fini način.
Da je Zaba izlistana u USa onda bi joj cijena bila ne 128 kuna nego 1.128 kuna.
pretjeruješ, debelo pretjeruješ 😀
Potkrijepi mi to nekim računom, hajde jedan konzervativni DCF, pa da vidimo kako može doći do tolike brojke, to jedino ako očekuješ ovu kreditnu ekspanziju da se će se nastaviti u nedogled ili planiraš na dionici ZABA-e zaraditi manje nego na oročenom depozitu u njoj.
Naravno da pretjeruje. U tome i jest poanta da nekome ne možeš realnost prikazati podacima, već treba crtati.
Problem zabe je free-float pa velikima nije interesantna.
Nisam siguran na koju kreditnu ekspanziju misliš?!?
Danas je izašao podatak da su banke u prva dva mjeseca imala 40 % veći prihod u usporedbi sa prošlom godinom.
Posljedica je to volatilnosti tržišta najviše, ali i jasno daje do znanja da je naš bankarski sustav, ma kako mali bio, žilav i da se o njemu brinu oni koji trebaju. Nastranu banke, govorim o sustavu u cjelini.
Ali slobodno i ti potkrijepiš nekim računom da to nije tako. [wink]
Hvala Asko, nije mi se dalo.
Nisu naše i to je stari, veliki problem, ali ako je išta kod nas OK, onda je to bankarski sustav. I radi HNB i radi toga jer su daleko najbliže svjetskim standardima.
Ne formalno, kao što ćemo, recimo, prilagoditi pravni sustav, nego stvarno.
Hvala Asko, nije mi se dalo.
Nisu naše i to je stari, veliki problem, ali ako je išta kod nas OK, onda je to bankarski sustav. I radi HNB i radi toga jer su daleko najbliže svjetskim standardima.
Ne formalno, kao što ćemo, recimo, prilagoditi pravni sustav, nego stvarno.
A čuj…to što nisu naše je najmanji problem.
Nisu banke socijalna ustanova. Osim toga, 5 milja kuna, dozvola od Rohe i udri. Nitko nas ne sprječava da imamo "svojih" banaka koliko hoćeš.
Koliko je teško biti dobar u bankarstvu i razvijati do EU standarda pokazuje ti i slučaj "naše" Kaptol banke koja je pod navalom efikasnijih posustala.
Ja više volim da su one strane, ali efikasne, stabilne i da ih Roha lupa po prstima, nego da su "rodijačke", što se kod nas ne može izbjeći.
Jedna takva naša "rodijačka" banka je prošle godine imala gubitak, zamisli… [wink]
btw. oko diktata u poslovanju bankama kod nas. Koliko ja znam (a znam) jedini diktat koje banke dobiju izvana je visina rasta za tekuću godinu, a uprava nek se znoji i smišlja način na koji će to napraviti inače odoše bonusi i mjesto u upravi. Dovoljna motivacija…
Zanima me sljedeće:
Može li netko usporediti cijene usluga vezanih za privatno bankarstvo Zabe,PBZ-A, RBA i HAAB?
Iskreno ne znam za ostale ali Zaba guli kažu gdje god može.