Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,52 | 42.210 | 1,795 | 23,50 | 23,60 | 0,00% |
Danas sam kupio ovu dionicu po prvi put jer je tako masivno pala, bez razloga! Ljudi su budale, evo Evropa se povratila i SAD je tek dolje -250 bodova. Ne mogu dočekati ponedjeljak!
I ja kupio danas. U ponedjeljak ću još. Za to ima 1,23 milijarde razloga. [smiley]
To vise i nije neki kriterij… Sve banke bi propale da ih drzave ne vade. [tongue]
[/quote]
i Zagrebačka?
[smiley]
[/quote]
I te kako ih država vadi. Ljudi zanemaruju jednu bitnu stvar kada uspoređuju naše i strane banke. Mi nemamo personal bankrupcy law. Naše banke imaju veću potporu od države nego bilo koja strana banka vani. Potpora doduše nije u novcu nego u nečemu puno vrijednijem, povoljnoj legislativi.
Inače postoje vani banke koje jako dobro rade. Izdvojio bih Wells Fargo i Standard Chatered Bank of England.
Danas sam kupio ovu dionicu po prvi put jer je tako masivno pala, bez razloga! Ljudi su budale, evo Evropa se povratila i SAD je tek dolje -250 bodova. Ne mogu dočekati ponedjeljak!
Nemoj letit kolega ima još municije u margin callovima – vjeruj mi!
To vise i nije neki kriterij… Sve banke bi propale da ih drzave ne vade. [tongue]
[/quote]
i Zagrebačka?
[smiley]
[/quote]
Ne, ZABA ce nas odrat do koze, pa ce onda kupit Unicredit od Gadafija za 1 EUR. Koji ce vrijedit 0,15$ za koju godinu. [tongue]
Kakvo investiranje u banke u recesiji?!
Unicredit naloži Zabi da investira u Integra fond čiji je račun u inozemstvu, a služi za legalno izvlačenje novca. Za par godina udio u tom fondu neće vrijediti skoro ništa, a tom lovom će se u međuvremenu krpati Unicreditove rupe bez dna.
Mislim da je ZABA premala banka za krpanje nečijih rupa….a što se tiče države….ne znam kako im ona pomaže kad je naša legislativa konzervativna u odnosu na EU, da ne spominjem trošak regulatora.
Propisana adekvatnost kapitala u EU je 8%, kod nas je od 12%-16%, regulator je propisao 12%. Tu je ključ stabilnosti. Osim toga, naše banke su depozitne banke…investicijskih niti nemamo…
Luković: Rezultati Zabe izvrsni usprkos krizi
Svi koji su stvorili svoje navike u ambijentu obilnog i jeftinog novca, računajući da će to biti lako financirati morat će promijeniti navike, upozorava predsjednik Uprave najveće hrvatske banke u intervjuu u Jutarnjem listu
Bankamagazin
"Zagrebačka banka nije izgubila nikakvu imovinu jer je nismo imali niti kod propalih banaka niti u hipotekarnim papirima kojima je vrijednost pala. Imali smo manje gubitke na tržištu vrijednosnih papira u koje smo uložili, ali ti su gubici nadomješteni izvrsnim tekućim rezultatima poslovanja pa imamo rekordno uspješnu poslovnu godinu", kazao je Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke u intervjuu za subotnji Jutarnji list.
Tako je dobit Zabe u prvih devet mjeseci 1,23 milijarde kuna, što je 44,8 posto više nego u istom razdoblju lani dok su neto krediti iznosili 54,1 milijardu kuna, 5,4 milijarde kuna više nego krajem 2007. Istodobno, depoziti su 55 milijardi kuna, 9,9 posto više nego krajem prošle godine, a kapital i rezerve su 12,8 milijardi kuna i 10,9 posto su veći u odnosu na kraj lanjske godine, naveo je Luković. argumentirajući izvrsni poslovni rezultat najveće hrvatske banke koja očekuje i nastavak ostvarenih trendova . "Osim toga, kao i sve hrvatske banke, imamo visoke rezerve kod središnje banke, pa je hrvatski bankovni sustav, bio dobro pripremljen za krizu".
Govoreći o posljedicama svjetske financijske krize za domaći bankarski sektor, Luković je upozorio da su se okolnosti ipak dramatično promijenile jer je vrijeme jeftinog i obilnog novca prošlost. Danas smo, naime, suočeni, kad je riječ o međunarodnom financijskom tržištu, s oskudicom i skupljim novcem.
"Svi koji su stvorili svoje poslovne i privatne navike u ambijentu obilnog i jeftinog novca, i javni i privatni sektor, računajući da će to biti lako financirati, morat će promijeniti svoje navike i ponašanje jer će ih u protivnom stići kazna", kazao je Luković dodajući kako bi svi s puno većim oprezom morali kreirati deficite za koje nisu osigurali financiranje.
"Takvo ponašanje očekujemo od svih s kojima poslujemo – od građana, malih i velikih poduzeća, javnog sektora, države..",naglasio je čelnik Zagrebačke banke. "Svako kreiranje deficita za koje prethodno nije osigurano financiranje sada je neodgovorno ponašanje koje će dovesti u nepriliku vjerovnike, partnere, vlasnike, dakle sve u lancu", upozorava Luković.
Prema njegovim riječima, onima koji nastave trošiti bez financijskog pokrića mogu se dogoditi bankrot, nelikvidnost, rast nepovjerenja kreditora itd. Procjenjujući kretanja kreditnih plasmana, Luković je rekao kako ne predviđa njihovo smanjivanje, nego znatno umjereniji rast, koji može biti veći kad se normalizira svjetsko tržište.
http://www.bankamagazine.hr/default.aspx?TabId=102&View=Details&ItemID=44678
Mislim da je ZABA premala banka za krpanje nečijih rupa….a što se tiče države….ne znam kako im ona pomaže kad je naša legislativa konzervativna u odnosu na EU, da ne spominjem trošak regulatora.
Propisana adekvatnost kapitala u EU je 8%, kod nas je od 12%-16%, regulator je propisao 12%. Tu je ključ stabilnosti. Osim toga, naše banke su depozitne banke…investicijskih niti nemamo…
Pa pomaze im tako sto ne stite duznike koji nemogu vracat dug… Sad se nedavno zakon promjenio, ali neznam koja su ogranicenja, kolko banka moze zveknut od place? Koliko moraju ostavit? Ne bi smjele pljenidbom ugrozit neciju osnovnu egzistenciju.
Oni koji su izazvali kataklizmu dobro i prolaze!
"Zagrebačka banka nije izgubila nikakvu imovinu jer je nismo imali niti kod propalih banaka niti u hipotekarnim papirima kojima je vrijednost pala. Imali smo manje gubitke na tržištu vrijednosnih papira u koje smo uložili, ali ti su gubici nadomješteni izvrsnim tekućim rezultatima poslovanja pa imamo rekordno uspješnu poslovnu godinu", kazao je Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke u intervjuu za subotnji Jutarnji list.
U četvrak je bila aukcija Defautnih papira, mislim Lehmanovih. Vrijednost je dosegnula vrlo visokih 57 centi za dolar. 43 centa će plačati osiguravatelj.
Da takvo stanje imamo na dionicama na ZSE ja mislim da se nitko ne bi bunio!
Pa pomaze im tako sto ne stite duznike koji nemogu vracat dug… Sad se nedavno zakon promjenio, ali neznam koja su ogranicenja, kolko banka moze zveknut od place? Koliko moraju ostavit? Ne bi smjele pljenidbom ugrozit neciju osnovnu egzistenciju.
Trećinu plaće je potrebno ostavit po zakonu, a banke vrše pritisak da im je i to malo, ali neće uspjeti u tome da dođe do tog da mogu uzeti cijelu plaću.
http://www.jutarnji.hr/magazin/clanak/art-2008,10,25,,138419.jl
odličan intervju…
g.Luković je govorio sa svojih pozicija. Činjenice su slijedeće: talijanska banka je u zadnjih godinu dana pala s cca. 5 EUR/dionica na 2 EUR/dionica. U petak daljnji pad za -8%. Takodjer je činjenica da je trenutno velik promet dionicom.