Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,52 | 42.210 | 1,795 | 23,50 | 23,60 | 0,00% |
Kupio cca 1500 komada Zabe u četvrtak i petak, prosjek cca 300 kn.
Prosjek ulaska u Zabu 333 kune, pa se nadam da bi u razdobllju 3-5 godina mogao poduplati ulaganje ako bumo rasli "normalno". Mislim da možemo na ovoj dionici niže max. 15-20% no to su mi premali prometi, kao danas recimo.
Ja stavio nalog na 260 i normalno da nije prošao. Sutra kupujem po asku ako ne bude nekog izbora.
I ni je ti baš prosjek nešto! Može to i bolje.
Pozdrav
Kupio cca 1500 komada Zabe u četvrtak i petak, prosjek cca 300 kn.
Prosjek ulaska u Zabu 333 kune, pa se nadam da bi u razdobllju 3-5 godina mogao poduplati ulaganje ako bumo rasli "normalno". Mislim da možemo na ovoj dionici niže max. 15-20% no to su mi premali prometi, kao danas recimo.
Ja stavio nalog na 260 i normalno da nije prošao. Sutra kupujem po asku ako ne bude nekog izbora.
I ni je ti baš prosjek nešto! Može to i bolje.
Pozdrav
[/quote]
Pozdrav
prosjek od 333 mi je od kad sam kupio prvi put zabu (čini mi se 2006) tak da …. se nemrem žaliti.
Jedini mi je grijeh vjerovanje izračunima i preporukama mr. Blua, misleći da je on jedan od rjetkih kaj tu piše a ne drukaju, al eto prevarih se i ne prodah na 12500 u prvom mjesecu, no gledajući sad prosjek od 333 ili 6327 kn nije loš kad si malo razmislim na kraju balade, a kupovao sam je na 10,12 čak i 12,5 k. U minusu sam kaj, kojih 15% tak da sam optimist. Moglo je i gore kak kaže netko ili bolje ne sjećam se više koji je druk bio :-))
Gle problem je kaj se meni neda zezati i skupljati mjesec dana svaki dan 50 komada, meni je trebalo puno komada jer ak to padne par posto nema beda, pa ja na svoju količinu za pad ili rast od 10 posto gubim ili dobivam 15 k ojra. Idem na volumen kak vele ne, a ne na postotk zarade :-))
Matijalalić,
na tu količinu love da si samo malo više oprezan smijao bi se skoro svaki dan. Zamisli samo 1% dnevno na to sve je ludilo. Po meni bolje je malo raširiti portfelj, svladati prvo nauku da se ne gubi a onda i dobitak dolazi sam. [thumbsup]
Pozdrav,
nema tu nauke bar je ja još nisam našao, ima samo varijacije na temu.
Neki , većina na forumu kažu, raširiti portfelj, bla bla 5, 10, 20 dionica 30 sektora itd.
Moje pitanje je čemu?
Neki, WB npr. to sam pročitao u investitoru prije 2,3,4 g ne sjećam se točno. Nije bilo na hrv, nego sam je skidao s neta i printao, ti bokca 1500 strana, moral mjenjt toner na pola, veli sljedeće nije doslovno, al moj prijevod, j… diverzifikaciju portfelja, kupi 1 i ako si siguran u nju drži ju.
Ja bi dodao svoju izvedenicu ovoga, ne ako vjeruješ u dionicu, nego ako vjeruješ u sebe tj. u svoju procjenu. Onda nemaš brige.
Naravno dionica mora imati neke fundamente i bit likvidna.
Pa sad koliko sam skužio, možda nisam dobro, da sam imao 20 dionica portfelj bi mi pao koliko 50 – 60%, govorim o likvidnima, a i neke "druge" se mogu tu svrstati.
Ovak mi je pao "samo" 50% i u čemu je razlika?
U tome da kad ih imaš 20 i kad počnu sve padati, ti počneš kako tu vele popularno preslagivati portfelj i na kraju si u minusu i više jer prodaš jednu koja je pala 20% od onog di si je kupio, pa kupiš drugu koja padne još 30% samo nažalost to je pad veći od 50% kaj ne?
Mislim da tu nema takvog koji nije to napravio. Ili se varam?
Dok kad imaš 1 ili vjeruješ u nju ili ne , možeš eventualno šhortat sa 50-100k, al niš puno ne mjenjaš.
Problem je dok imaš samo 1 ili 2, više si izložen riziku, no koliko se ja sjećam ovo je tržište rizičnog kapitala ili tak nekak, a ne oročena štednja.
Mislim svi bi igrali igru, al kad pitaš nekog oćeš igrat, ja sam prehlađen, mene boli prepona, meni je zub naoteko itd..
Kak je rekao u investitoru diverzifikacija je za one koji ne znaju kaj bi kupili. :-))
ta mi je rečenica misao vodilja
po tom većina tu ne zna što bi kupila pa kupuje sve i sva.
Znam to je jedna strana bajke, ali rijetko sam pročitao da netko tako tu radi/razmišlja.
Većina se prikloni većini, no to je i normalno.
Zato nas i zovu krdom ili se tako sami zovemo tu, zar ne?
20.10.2008
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 53.968.741 84,31 Skrb. račun
2. ALLIANZ SE 7.504.639 11,72 Osnovni račun
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 186.518 0,29 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 181.423 0,28 Skrb. račun -160
5. SIMEST S.P.A 170.829 0,27 Osnovni račun
6. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 105.805 0,17 Skrb. račun
7. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 98.955 0,15 Skrb. račun
8. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 75.183 0,12 Osnovni račun
9. SVEUČILIŠNA BOLNICA ZAGREB U OSNIVANJU U LIKVIDAC 65.208 0,10 Osnovni račun
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 43.231 0,07 Osnovni račun
Ukupno: 97,48
novi u top 10 – 10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 43.231 0,07 Osnovni račun – trezor…
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/1883-08-ZABA_vlastite.doc
OBAVIJEST O STJECANJU VLASTITIH DIONICA
Zagrebačka banka d.d.(Banka) pozivom na svoju obvezu iz čl.118.a Zakona o tržištu vrijednosnih papira,te slijedom obavijesti od 10. i 15.listopada 2008. izvješćuje Agenciju i Burzu o sljedećem:
Banka je dana 15.listopada 2008.godine burzovnim transakcijama na Zagrebačkoj burzi stekla ukupno 20000(dvadesettisuća)vlastitih redovnih dionica,oznake ZABA-R-A,po prosječnoj cijeni od 303,14 kuna za jednu dionicu.
Uključujući i dionice iz obavijesti od 10.i 15.listopada 2008.,Banka je stekla ukupno 43220 vlastitih redovnih dionica.
Zagrebačka banka d.d.
Igor Tepšić
Šta je ovo, dva dana nitko da me poklopi na kupnji. Ili ću sutra da gurnem dublje ruku u džep i platim 300 ili bi sutra mogao lagani padanac.
9. SVEUČILIŠNA BOLNICA ZAGREB U OSNIVANJU U LIKVIDACIJI 65.208 0,10 Osnovni račun
[lol]
Kako može mrtva zgrada,nikad neizgrađena bolnica,likvidirana imati dionice…?Pa tko to onda zapravo ima?Bila je ta glupost analizirana u nekoj TV-emisiji ali ne znam šta se dalje dešavalo oko toga?? [sad] [undecid]
OCJENA
RBS: UniCreditu i Intesi ocjena "prodati"
Autor/izvor: SEEbiz
LONDON – Dionice najvećih talijanskih banaka UniCredita i Intese dobile su sniženu procjenu „prodati“ od analitičara Royal Bank of Scotlanda.
Analitičari Royal Bank of Scotlanda upozoravaju na usporavanje talijanskog gospodarstva i zabrinutost glede njihovih zarada, koje će biti slabije uslijed zbog otežane situacije dok se prikupljanje kapitala čini „nedovoljno optimalnim.“ Kroz slijedeće dvije godine očekuje se da ključni prihodi Intense postanu negativni, dok su dividendnu politiku ove banke ocijenili kao neodrživom. Analitičari su procjenu dionice Unicredita smanjili za 60 posto na 2 eura, a Intense za 46 posto na 2,6 eura, a dionice obje banke dobile su ocjenu „prodati“ umjesto prijašnje „držati“.
Ranije je objavljeno da su libijski investitori povećali svoj udio u UniCreditu na 4,2 posto, a novost je da oni mogli dobiti mjesto u upravnom odboru UniCredita, ali tek na proljeće jer niti jedan od sadašnjih članova ne želi odstupiti.
http://www.seebiz.eu/hr/banke/rbs-unicreditu-i-intesi-ocjena-prodati,28246.html
izvješće izgleda odlično…ali zašto svi onda žele prodati i bježe van a cijena pada?
Kupnja – ZABA-R-A
70 287,00
30 283,05
145 282,00
52 280,01
58 280,00
Prodaja – ZABA-R-A
70 293,99
134 294,00
180 296,00
813 297,90
47 299,00