ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 23:50
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
24,14
88.599
3,670
24,30
24,60
2,50%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kod banaka ti tvoji fundamenti kaj si izracunao ne vrijede pisljivog boba, banke se skroz drukcije vrednuju

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ok ako se banke ne vrednuju tako, blueman bi li mogao izgubiti pet min pa u kratkim crtama napisati šta bi se trebalo gledati kod bakarskog sektora i kako to vrednovati?

Kod banaka ti tvoji fundamenti kaj si izracunao ne vrijede pisljivog boba, banke se skroz drukcije vrednuju

Pozdrav, ovo moje nisu fundamenti nego podaci iz izvješća.

Ovo što sam ja napisao je ono što svi rade na ovom forumu samo što sam ja obrazložio zašto to radim.
Sigurno ne zato da pomognem drugima shvatiti što tu jest, nego da se malo zezam.
Pa to i svi drugi tu rade, zar ne?
A izgleda kao da nešto ozbiljno pišem/pišete.

Da se vratim na temu, znači ako bi išli na varijantu da banka ode ća, koliko bi bila isplata po dionici ovih 200 kuna ili više, to me zanima.
Ak kažu da Ht i Adris ima love ko blata na računu pa koliko je onda ovo????

Samo se nadam da masoni po svijetu ili neki drugi koji su sve pokrenuli znaju što rade. Nadam se da znaju način kako zaustaviti paniku. Panika ruši i najjače.

@ententinis

ako rikne ZABA ti misliš da će PBZ ostat čitav. Budemo videli.

Tu postoji više mogućnosti ako "rikne" ZABA, jedna je i da je PBZ preuzme.

Ok ako se banke ne vrednuju tako, blueman bi li mogao izgubiti pet min pa u kratkim crtama napisati šta bi se trebalo gledati kod bakarskog sektora i kako to vrednovati?

ja kod banaka gledam ROA i ROE najviše, također gledam i strukturu aktive

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

0.-regulator i projekcije mijeanjnja politike
1. adekvatnost kapitala (HNB propisano 12%), ako si negdje oko 12% i ako ti je ROE 10% i ako si u sjehanoj regiji sa ne bas rastom pretjeranim onda ne vrijedis 1BV.
2. Struktura aktive i mogucnosti rasta (Zaba recimo ima retail i moci ce dizati fee-eve).
3. Izvori financiranja (depoziti ili krediti velika razlika ejr na strane kredite ide granicna pricuva koja ti ubija tvoju dobit).
4. efikasnost (cost/income za banke)
5. konkurencija (gledati kolike su ti aktivne i pasivne ks.s. to vam je na zadnjim stranicama izvjesca te mogucnost da se to promijeni).
6. rezervacije (politika, struktura portfelja kredita)
7. Vrijednost managementa jer kod banaka sve je kako uspijes prodati spiku.
8. Rizicnost plasmana (koliki dio dobiti ide iz pojedih vrsta kredita/fee-eva sto nosi svoj rizik na vrijednost).

sami p/e, p/bv nemaju nikakvu vaznost kod nas za banke trenutno.

Pratite regulatora, to ima ogromnu vaznost, ako ne i najvecu…
Nema veze koliku dobit ostvarujes ako to moras ukucati u kapital da i financirao rast i ako ti regulator jos podigne taj dio.

Zato niti jedna banka nece u naredno vrijeme povecavati nesto dividendu.

Zato svaka cast rohatinskom jer je natjerao da se dokapitaliziraju ako zele rasti u RH jer je to tada bilo najjeftinije zbog granicne pricuve i sada je spasilo stvar

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

0.-regulator i projekcije mijeanjnja politike
1. adekvatnost kapitala (HNB propisano 12%), ako si negdje oko 12% i ako ti je ROE 10% i ako si u sjehanoj regiji sa ne bas rastom pretjeranim onda ne vrijedis 1BV.
2. Struktura aktive i mogucnosti rasta (Zaba recimo ima retail i moci ce dizati fee-eve).
3. Izvori financiranja (depoziti ili krediti velika razlika ejr na strane kredite ide granicna pricuva koja ti ubija tvoju dobit).
4. efikasnost (cost/income za banke)
5. konkurencija (gledati kolike su ti aktivne i pasivne ks.s. to vam je na zadnjim stranicama izvjesca te mogucnost da se to promijeni).
6. rezervacije (politika, struktura portfelja kredita)
7. Vrijednost managementa jer kod banaka sve je kako uspijes prodati spiku.
8. Rizicnost plasmana (koliki dio dobiti ide iz pojedih vrsta kredita/fee-eva sto nosi svoj rizik na vrijednost).

sami p/e, p/bv nemaju nikakvu vaznost kod nas za banke trenutno.

Pratite regulatora, to ima ogromnu vaznost, ako ne i najvecu…
Nema veze koliku dobit ostvarujes ako to moras ukucati u kapital da i financirao rast i ako ti regulator jos podigne taj dio.

Zato niti jedna banka nece u naredno vrijeme povecavati nesto dividendu.

Zato svaka cast rohatinskom jer je natjerao da se dokapitaliziraju ako zele rasti u RH jer je to tada bilo najjeftinije zbog granicne pricuve i sada je spasilo stvar

za prvi dio posta 100-ka.
ne bih se složio da je spasilo stvar, samo malo odgodilo ili ublažilo

Mislim da nema straha jer jos kod nas banke jako dobro posluju i jako su dobro kapitalno potkovane.

Mislim da nema straha jer jos kod nas banke jako dobro posluju i jako su dobro kapitalno potkovane.

Ovisi i kakve su mame, ako kćerke posluju a mama treba naravno da će uzeti 🙁

i nisu kupovali kredite od amera

mislim da ima razloga za strah dođe li do pada plasmana nemogučnošću daljnjeg zaduživanja rezidenata i/ili nemogučnost otplate trenutačnih daljnim poskupljenjem postojećih kredita

i nisu kupovali kredite od amera

[/quote]

direktno nisu sigurno, za njihove matice ne znam

New Report

Close