ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.11.2024. u 04:24
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ZABA
23,52
42.210
1,795
23,50
23,60
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Čuj Matija…većinu odgovora na svoja pitanja ćeš pronaći u nekoj dobroj knjizi koja se bavi tržištem kapitala.

Kao prvo, teško je uspoređivati zapadna tržišta sa „emerging market-om“ kakav je naš. K tome smo još mali, plitki i imamo nekoliko jakih igrača koji tržište mogu okrenut sebi u korist, tako da neke tvoje tvrdnje stoje, ali je realnost drugačija.
Ovo što se sada događa teško je opravdati bilo kojim fundamentima, a ZABA ih zaista ima, tako da ne znam koju dionicu mogu izdvojiti sa tako dobrim fundamentima i sa tako niskom cijenom na tržištu.
Očito odgovor treba tražiti u okruženju koje nije baš najbolje sada, a posebno u psihologiji ulagača, tj. u sve većem strahu da će se novac izgubiti, jer je kriza u financijskim sektorima poprimila globalne razmjere.
Ako povučeš paralelu dobiti ZABE i još nekih banaka sa BDP-om, onda ćeš jasno vijeti da je taj rast više nego četvorostruki.
Stvar sa bankama i dividendama je jasno iz jednostavnog razloga. Kod ovolike cijene koštanja regulatora, suludo je da banka isplati dividendu i tako sebi smanjuje mogućnost rasta i povećava troškove poslovanja. Banke se ovdje ponašaju racionalno.
Cijena regulatora je visoka upravo zbog očuvanja stabilnosti i likvidnosti bankarskog sektora, što će itekako doći do izražaja u slijedećem razdoblju od nekoliko mjeseci, ako se financijski sektor još više potrese.
Što se tiče preuzimanja ZABE, bilo je špekulativnih napada od strane nekih hedge fondova koji su pokušali cijenu Unicredita na tržištu rušiti short-sellingom. Čim im je to onemogućeno, cijena je rapidno počela rasti. I to je razumljivo, CEE tržište je nerazvijeno i visoko profitabilno, pa me i ne čudi da se neki pokušavaju ubaciti na to tržište sa novom podjelom kolača, a financijska kriza koja je nastala sada je idealno vrijeme za to.

Ako malo bolje pogledaš, prometi na ZABI su minorni i kad dionica pada na tim prometima, to realno ima veze samo sa percepcijom ulagača, tj. sa strahom. Realno ništa zabrinjavajuće. Zapravo je ovo vrijeme idealno za akumulaciju ako imaš casha i vremena od 6-12 mjeseci.
Iz ovu računice koju si napisao ne može se ništa suvisno zaključiti. Nije mi jasna poanta toga, al dobro.
Mi uglavnom nismo tržište (tj. u fazi tržišta) gdje je dividenda važan faktor kod odluke o investiranju, za razliku od razvijenih tržišta. Kod nas je još uvijek bitniji kapitalni rast (sada kapitalni pad ).
Uglavnom sve nelogičnosti koje si naveo se lako objasne svojstvom tržišta u nastajanju kao i svojstvima svih „emerging marketsa“, pa zašto bi mi bili drugačiji.
Sve ovo je IMHO…ne tražim da se složiš sa ovim..poz.

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

…nadalje racunajte kolika se dobit akumulirala kod zabe na dividendi, koja ce biti iplacena kad tad, a sigurno prije ulaska u EU, jer ulaskom u EU dolazi porez na kap. dobit koji sigurno nece placati nego isplatiti kroz max dividendu

OCJENE
Fitch potvrdio rejtinge Zagrebačke banke
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Međunarodna rejting agencija Fitch Ratings potvrdila je rejtinge za Zagrebačku banku.
Potvrđen je dugoročni rejting BBB+, kratkoročni rejting F2, rejting podrške 2, individualni rejting C/D. Izgledi (Outlook) za dugoročni rejting ostaju i dalje stabilni, priopćeno je iz Zabe (ZSE:ZABA-R-A).
http://seebiz.eu/hr/banke/fitch-potvrdio-rejtinge-zagrebacke-banke,26766.html

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aBNvef4Xae.k&refer=home
[huh]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

[huh]

Ja znam samo da sam u petak prebacio pola para iz Zabe u PBZ i Reiffeisen.
Ova priča sa Unicreditom zvuči jako poznato.
Prvo počne sa shortanjem, onda direktor izjavi da banka nema apsolutno nikakvih problema,
onda nastavi shortanje,onda se pojave glasine,onda direktor izjavi da te glasine nisu točne ali da su odlučili prodati nešto nekretnina onako iz šale, onda nastavi shortanje, onda izjave da će ipak morati prikupiti nešto sitno kapitala, onda izjave da će morati prikupiti više nego što su mislili i na kraju izjave da ako im država ne da puno novaca da će propasti.
Mislim ne bojim se ja za Zabu ali se bojim panike na šalterima jer ljudi automatski zaključuju da ako je Unicredito u problemima onda je i Zaba

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

[huh]

Ja znam samo da sam u petak prebacio pola para iz Zabe u PBZ i Reiffeisen.
Ova priča sa Unicreditom zvuči jako poznato.
Prvo počne sa shortanjem, onda direktor izjavi da banka nema apsolutno nikakvih problema,
onda nastavi shortanje,onda se pojave glasine,onda direktor izjavi da te glasine nisu točne ali da su odlučili prodati nešto nekretnina onako iz šale, onda nastavi shortanje, onda izjave da će ipak morati prikupiti nešto sitno kapitala, onda izjave da će morati prikupiti više nego što su mislili i na kraju izjave da ako im država ne da puno novaca da će propasti.
Mislim ne bojim se ja za Zabu ali se bojim panike na šalterima jer ljudi automatski zaključuju da ako je Unicredito u problemima onda je i Zaba

[/quote]

što nisi sve prebacio, i nekako nas to ne zanima sto ti radis

što nisi sve prebacio, i nekako nas to ne zanima sto ti radis

Zato što niti nema tamo para niti ulaže svoj novac, tako trguju oni s tuđim novcem iz PBZ-a.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Entitis, sve ok, postujem te ali zbog takvih propadaju banke.

Otvorena pozicija ZABE prema grupi je nekih 2 milijarde kuna subordiniranog duga.

Adekvatnost kapitala oko 17%, unicredit koliko znam oko 6%.

itd, itd…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Samo se nadam da masoni po svijetu ili neki drugi koji su sve pokrenuli znaju što rade. Nadam se da znaju način kako zaustaviti paniku. Panika ruši i najjače.

@ententinis

ako rikne ZABA ti misliš da će PBZ ostat čitav. Budemo videli.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Samo se nadam da masoni po svijetu ili neki drugi koji su sve pokrenuli znaju što rade. Nadam se da znaju način kako zaustaviti paniku. Panika ruši i najjače.

@ententinis

ček ček..zakaj bi zaba riknula?
mislim bude jednog dana, ali tada ćemo biti vrlo stari i vrlo sjedi

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

@ententinis

ček ček..zakaj bi zaba riknula?
mislim bude jednog dana, ali tada ćemo biti vrlo stari i vrlo sjedi
[/quote]

zato šta je panika opasna stvar. Ponavljam, nadam se da oni koji su sve pokrenuli znaju šta rade.
Duboko se nadam da ZABA neće ući u veće probleme.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Dionica Zaba-r vrijedi danas 288 kuna ili ti po "starom" 5472.

Dobit po dionici za 1 i 2 Q 2008 13,07 kuna ili ako bude nastavak ovakav min 26,14 ili

cca 64.048.391dionica * 26,14 daje 1.674.224.940 kuna

Sveukupno kapital + rezerve 12.400.386.000 ili ti 193,61 kuna po dionici

***obrisano***

Ovo je nagovor na kupnju, jer mi je glupo gledati kak mi dionica pada i osječam se jako loše, pa da mi malo netko digne prosjek bi se super osječao

Ovo nije nagovor na kupnju, jer dok god ekipa ne kupuje cijena pada i ja ću moći kupiti "jeftinije" fundamentalno dobru dionicu.

Hm, u svakom slučaju napravit ćete ono za što ja drukam.

Dobro je kad ti i jedna i druga opcija štimaju, al opet nije li na burzi uvjek tako.

I zato se čudim iznova kad vidim nekoga da druka gore, gore na "dobrim" dionicama.
Pa na njima ti je svejedno kuda odu, uvijek imaš rješenje. :-))))

New Report

Close