Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ZABA | 23,52 | 42.210 | 1,795 | 23,50 | 23,60 | 0,00% |
OHRABRENJE
UniCredit neće rezati dividendu
Autor/izvor: Teuta Franjković
MILANO – UniCredit SpA, najveća talijanska banka i vlasnica HVB Groupa u Njemačkoj ne planira rezanje dividende. To je za talijanske medije izjavio zamjenik izvršnog diorektora Paolo Fiorentino.
http://www.seebiz.eu/hr/banke/unicredit-nece-rezati-dividendu,26674.html
……Ja mislim da nema ovo veze s rezultatima banke nego s prijetnjom da bi neke srednje velike banke u europi i svijetu: čitaj unicredito mogle nestati.
Pa možda neki znaju nešto više o toj prijetnji.
Teško da može biti neke prijetnje s te strane, jer Unicredito nije bio izložen na tržištu hipotekarnih kredita…
Zaba na ovoj cijeni je k’o Vincekov Tiramisu… [smiley]
[/quote]
Ovo sam pitao 12.9.2008. znači prije nepunih mjesec dana.
Ove je bio jedini odgovor, i to od korisnika kojeg izuzetno cijenim i mislio sam da razumije psihologiju tržišta.
Nažalost bio sam donekle u pravu,a vrijeme će pokazati jesam li i do kraja u pravu, da nam Unicredit kao takav ne nestane.
Pitanje još tek sada aktualno, pa bi molio odgovore ili mišljenja.
Posjedujem 1030 dionica Zaba-r.
Pozdrav.
……Ja mislim da nema ovo veze s rezultatima banke nego s prijetnjom da bi neke srednje velike banke u europi i svijetu: čitaj unicredito mogle nestati.
Pa možda neki znaju nešto više o toj prijetnji.
Teško da može biti neke prijetnje s te strane, jer Unicredito nije bio izložen na tržištu hipotekarnih kredita…
Zaba na ovoj cijeni je k’o Vincekov Tiramisu… [smiley]
[/quote]
Ove je bio jedini odgovor, i to od korisnika kojeg izuzetno cijenim i mislio sam da razumije psihologiju tržišta.
Nažalost bio sam donekle u pravu,a vrijeme će pokazati jesam li i do kraja u pravu, da nam Unicredit kao takav ne nestane.
Pozdrav.
[/quote]
Ako i nestane Unicredit neće nestati ZABA. Preuzet će je neki drugi veliki igrač koji nije u lošem stanju. Ono što ja pretpostavljam da će onda cijena biti oko 1,5 BV (ako su talijani u banani), a to je upravo trenutna cijena. I meni se čini da je blueman prilično dobro procijenio vrijednost ZABE oko 450 kuna, ali to sad nitko neće plaćati. Restriktivna politika HNB-a je utjecala na smanjenje vrijednosti ZABE, ali je spasila nas građane da se koliko toliko ne prezadužimo.
ja bi bio oprezan u vezi ove dionice u idućim danima.
Pozdrav.
Mislim, ja ti mogu ovdje sve izelaborirat kaj se događa, al nema smisla…
Ak te baš detalji zanimaju, javi se na PM. Pozz.
Btw…
Nome Prezzo ….Ultimo ….Contratto ….. Var % …. Min ….. Max ….. Apertura
Unicredit … 2,955….. +5,05 …..13.36.18 ….. 2,82 … 2,99… 2,90
….treći dan za redom…
Cekaj, nisam jos kupio….!
Ovak, da ja počnem eleborirat neke nejasnoće koje me muče.
Preuzeto …UBS je jučer najavio kako očekuje da će u kvartalu koji je završio krajem rujna poslovati s malim profitom, što je utjecalo na skok njegove dionice u Zurichu za 8,1 posto. Jutros je na istoj burzi švicarska banka porasla za 5,6 posto, dok je u ukupno u ovoj godini na vrijednosti izgubila 54 posto.
Zaba najviša 12900, danas 295*19=5605 ili ti 43% vrijednosti
Kako je moguće da banke koje se ne mogu usporediti padnu isto, s tim da je USB u gabuli, a Zaba grca u dobiti kako slijedi…
Zarada po dionici za prvih šest mjeseci 2008. godine iznosila je 13,07 kuna po dionici. Zarada po dionici za šest mjeseci 2007. godine iznosila je 8,85 kuna po dionici.
Što bi reklo otprilike 50% veća dobit u 6 mjeseci ove, koliko mi svi kažu katastrofa godine, i uz usporavanje BDP-a na pola.
Znači ako su u 1i2Q napravili takve rezultate, što li će tek biti za 3i4Q?
Koja je procjena dobiti na kraju godine 2 milijarde kuna?
Mene zanima
1. Tko ruši cijenu ove dionice jer mali nisu
2. Iz kojeg razloga – što se valja iza brda – prodaja Unicredita, prodaja Zabe, PROPAST ZABE??
3. Jer uz sve isprike i razloge pa kriza je, pa ovo, pa ono kako je moguće da je ovo jedina štampaonica novca koja je ovoliko pala.
Usporedite ju sa drugim tvrtkama koje ostvaruju ovakvu dobit i Zaba je najviše pala.
Lažem, Pbz je najviše pao. On je na 35% vrijednosti!!!!
No svejedno mi nije jasno.
Činjenica – kupujte dionice koje daju dividendu i onda je reinvestirajte.
Činjenica – zadržana dobit povećava kapitalizacuju tvrtke
Primjer
Na 100 dobijem dividendu 5, i tih 5 uložim i na njih dobijem 15% u godini dana.
Znači da mi se onih 100 ne smanji, ja imam 100+5*1,15)= 105,75 znači 5,75%
Ako se smanji na pola 50 + 5,75= 55,75 to je povrat od oko 10%
No ja ne kupim dionicu koja daje dividendu nego kupim zabu koja ne daje dividendu nego sve ostane Zabi ili bar velika većina
Primjer
Platim ju recimo 500 + procjena – 25 zarade po dionici za 2008g. * 15% zarade u godini dana
500+ 25 + 3,75 = 528,75 iznosi 5,75
Na sadašnjoj vrijednosti 295 – 25 zarade ili ti 8,5% , 25*1,15=28,75 ili 3,75 zarada od dividende
Pad s 500 na 295 je 59% početne, znači 28,75 na 295 iznosi oko 10%
Znači ova dionica bi na cijenama od 500 kuna i s dobiti koju ostvaruje imala povrat (bez mjenjenja cijene) za iznos oročenjama otprilike između 5 i 6 %
Na cijenama od 295 kuna povrat joj je kao i HT, Kosn itd 10%
Ko tu koga ;-))
Možda sam malo nepovezan, ispričavam se.
Molim neko objašnjenje na sve ovo.
Pozdrav
Unicredito završio dan na 3,09 +9,96%.
Dakle od prodaje španjolcima ništa, to je jasno.
Pogotovo onima koji podmeću.
Može li bolje?
moraš biti svjestan da u Zabi postoji jedan vrlo perfidan menadžment koji zna kako se novac stvara…po meni sada se samo koristi trenutna situacija kako bi se cijena što više srušila kako bi se Luković i ekipa ponovno ukrcali…tada i cijena može gore…tada samo treba pratiti kad opet izlazi Luković i to je signal za iskrcaj… možda griješim ali mislim da sam vrlo blizu istine …