ovog puta, začudo, ne pogoduje se zubaku nego prvenstveno toyoti koja (računajući lexus) ima 5 hibridnih modela, renaultu koji ima 4 potpuno električna modela, peugeotu koji ima 3 hibrida i 1 električni model, citroenu koji ima 2 hibrida i 1 električni model, mitsubishi ima 1 el. model, tesli, rimcu, infinitiju i nissanu-dakle opet renaultu i više mi nitko ne pada na pamet. dakle – ne pogoduje se nikome posebno nego nekome od potencijalnih kupaca. vidjet ćemo čiji će se vozni park povećati nabavkom takvih vozila pa ćemo znati za koga je ovo napravljeno. naravno, nemam ništa protiv toga, uvijek sam za ekologiju, no u ovo vrijeme kad oni smanjuju plaće službenicima, kad ukidaju potpore takvim subvencijama nema mjesta.
Dakle, najprije uvedeš kvote za solarne panele i time obeshrabriš proizvodnju čist(ij)e energije. Onda subvencioniraš (javnim novcem, ne otpisom poreza) ultraskupa vozila koja si ne može priuštiti Ivan Horvat (nema garažu), ali može Horvatinčić… Uz to, i dalje subvencioniraš izgradnju privatnih bazena – a javne dadeš u koncesiju ili zapustiš da propadnu… Samo još fale poticaji za kupovinu pršuta, tartufa i djevičanskog maslinovog ulja, te poticaji za ljetovanje na Maldivima, pa će nam slika svijeta biti jasnija. Možda kakav poticaj za kupovinu otoka?
Prius odmah izgleda primamljiviji…a i Hondin hybrid! 😉
a tek yaris? ali ne hvala, kod mene su i dalje benzinci br. 1.