‘Za dvije godine rast hrvatskog BDP-a past će na samo 0,2 posto’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Za dvije godine rast hrvatskog BDP-a past će na samo 0,2 posto’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

bljak od prognoze i stručnjaka

dan je pametniji od noći!

Glupost. Europska komisija nema pojma.
Stope raste će biti 8% godišnje ili više pa proračun može rasti barem 18% godišnje.

i tako se fiskalna politika temelji na potrošnji i turizmu, stoga
-spustiti tečaj eur na 500kn i time povečati kupovnu moć,
-deregulirati prereguliran sustav ali dodatno regulirati uvoz
-prirodnim odljevom smanjiti 30% drž i javnog sektora
-direktno, novčanim sredstvima ublažiti aprecijacijske učinke po etablirane izvoznike
-manjim davanjima i deregulacijom svih nepotrebnih propisa koji guše poduzetništvo, poticati privatni sektor i industrijalizaciju
-naravno, jamčiti pravnu sigurnost

tim mjerama će se u kratkom roku pokrenuti ekonomski krug života te još ubrzati kada bi se našao kakav veliki infrastrukturalni projekt financiran eu fondovima kao npr dvotračna pruga

na kraju, zbog boljeg proraćunskog prihoda i manje vrijednosti eura, okupiti depozite koji će štediše panićno konvertitrati u kunu i time iskupiti drž. obveznice i isplatiti najveći dio dugova

ranjene banke neka čupaju matice koje su nezabilježenim extra profitima isisale hr. građane zadnjih 15 godina

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

ako se to dogodi, ja ću pojesti sve svoje diplome, samo pod uvjetom da ne bude rata kod nas i u susjedstvu ili rokne potres. ja sam inženjer tehnčke struke i tvrdim da gos. Lovrinović, pojma nema o procjenama. a to ne krasi samo njega nego veliku većinu naših analitičara. oni pogode procjenu kad je se već ostvarila. Kiša će padati ovih dana , a vani je već pljusak. tako idu njihove točne procjene. ja procjenjujem da za dvije godine BDP u nas neće biti manji od 2%, a mogao bi se kretati na razinama 3-4 postotnih bodova. moja procjena će biti bolja od njegove u to sam siguran, nego se postavlja pitanje zašto on i većina analitičara koji su za to škollovani namjerno to čine i to čine godinama

IVA09 ako si tehničke struke onda bi trebala znati prvo pravilo dobrog gospodara, a to je da možeš trošiti samo zarađeno! Počni jest diplome odmah jer u RH cca 80% živi od proračunskih transfera, a samo 20% zdravo privređuje! I od kuda bi onda trebao doći rast?

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

IVA09 ako si tehničke struke onda bi trebala znati prvo pravilo dobrog gospodara, a to je da možeš trošiti samo zarađeno! Počni jest diplome odmah jer u RH cca 80% živi od proračunskih transfera, a samo 20% zdravo privređuje! I od kuda bi onda trebao doći rast?

rast je bio jučer, sada je i biti će i sutra. neće biti eksplozija rasta do deset posto, baš zbog razloga koje ste gore naveli. pa zar i ovaj rast nije zrokom smanjenja tih proračunskih transfera, smanjivanjem utjecaja politike na gospodarstvo. rast sadašnji je na zdravim mosonovama i očekujem da će se on povećati sa vaših 25% an % u tri godine. sve to daje za pravo mojoj procjeni da će biti točnija nego uvijeđenog gospodina stručnjaka Lovrinovića. Mene samo čdi da zadnje tri godine toliki broj ekonomskih tručnjaka i analitičara ništa baš ništa nisu pogodili i pretpostavili da će se desiti sa rastom bdp-a, rastom izvoza, rastom turizma, rastom investicija, rastom štednje, smajnjenjem zaduženja i u biti stanjem koje je dovelo do sadašnjeg stanja a koje je po meni pozitivno. još nisam počeo jesti svoje diplome, nadam se daćemo i ja i vi i gos. vrinović biti živi za tri godine pa ćete vidjeti koliko sam bolji ekonomski analitičar od njega ali i skoro svih ostalih stručnjaka pod navodnike.

New Report

Close