Za 20-ak godina glavni auto brendovi će biti Apple i Google

Naslovnica Forum Komentari članaka Za 20-ak godina glavni auto brendovi će biti Apple i Google

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bilo je inovativnih i prije pa su im BMW i MB uredno objasnili sta znaci proizvest novo auto. A nije sve u najnovijim tehnologijama. Dapace, Google proizvodi su postali cisto sra**e a Apple-ovi precjenjeni uglavnom

Navedenu tvrdnju je moguće postići jedino politički. Isto kao i autonomnu vožnju koje je tehnički iznimno ranjiva , moguća jedino u iznimno kontroliranim uvjetima. I nema šanse da se riješe te ranjivosti jer se zasniva na senzorima koji su kvarljiva roba, a neće ih biti probelm spoof-ati (a to nije najgore što se može napraviti). A i nisi senzori jedini problem.

A Hrvoje Balen isto lupeta na pamet. Nema šanse da netko pošalje kamion bez vozača na put. Nekakakv moderni Boško Buha bi ga zaustavio i oteo iza ugla čak i kada bi bilo tehnički moguće nešto slično napraviti.
Sve je to obično samoreklamerstvo i ovih navodno naprednjaka a i vas novinara. Dosta čitam strane novine po tom pitanju i već je pored senzacionalizma prisutno svojevrsno reteriranje. Nema davno čitao sam na Bloombergu članak o tome kako će autonomna vožnja oduzeti puno manje radnih mjesta nego što se misli. U avioprijevozu koji ima puno puno manje varijabli odavno postoji autopilot ali ipak moraju postojati i ljudski piloti.
Uostalom proizvođači automobila niti nemaju planove u tom periodu izbaciti vozila koje će imati isključivo autonomne karakteristike već će iste te karakteristike biti prisutne uz klasične funkcije.

Google i Apple i slični se guraju svugdje i radi imidža, a kladim se da će im i u budućnosti glavnina prihoda dolaziti od proizvoda koje i sada imaju. Doduše vjerojatno će im država povećati razne subvencije.

New Report

Close