Političari i/ili bankari, ista je to pašta! Rekli bi moji talijanski prijatelji. Niti jedni niti drugi ništa ne čuju niti ništa ne razumiju. Šutljive poruke realne ekonomije, realnih poduzetnika, toliko su snažne, toliko drmaju da smo već pet godina u recesiji. Te šutljive poruke, kao što su dezinvestiranje, restrukturiranje, reinžinjering, ect., ako ništa drugo onda ih možemo čuti i vidjeti u bilancama poduzeća, računima dobiti i gubitka te ostalim financijskim i nefinancijskim izvještajima. A tek po autocestama, graničnim prijelazima, hotelima, pansionima, restoranima, više gotovo i ne vidiš poslovnjake, komercijaliste, inžinjere, trgovačke putnike ect. Vidiš samo eurobirokrate, bankarske službenike i poneke konzultante, kako održavaju neke seminare, samo njima razumljive. Ili kako bi rekla šefica MMF-a Christine Lagarde , da retuširamo njenu izjavu: „bankari i političari, se u postkriznom vremenu ponašaju jednako kao i u predkriznom „ Bankari misle, kao i njihovi pandani iz politike, sa „šačicom“ novopečenih, špekulativnih , pajdaških kapitalista, voditi i dalje selektivnu, rizičnu i jednodimenzionalnu kreditnu i investicijsku poslovnu politiku kojoj korespondira jednako tako selektivna, rizična i jednodimenzionalna fiskalna politika.
Što će vama svima( čitaj: fiskalnim i monetarnim vlastima) realna ekonomija poduzetnika koji su u ovih pet godina recesije, prema izračunima mojih talijanskih prijatelja, smanjili troškove za 50% a prihode za 35 %. Vama trebaju oni koji su se u ovim kriznim i recesijskim godinama obogatili i uspjeli. E pa onda nastavite sa njima. Ionako će vam suveren suditi, ako ne prije, onda na sudnji dan! Samo, kada je ono sudnji dan?!?!
p.s.
Uh, umalo zaboravih: a tko je ono suveren? Oni koji upravljaju krizom,oni koji krizu održavaju,oni koji krizu nose, ili možda oni koji krizu eksploatiraju?
Hrpa masona nam soli pamet i drže EU u krizi dok se cijeli svijet smije
Kriza EU proizlazi iz monetarne regulacije. Ne može se kriza riješiti ubacivanjem još veće mase kredita iz ECB-a. Kamata tu uopće nije faktor. Faktor u svemu je da je novac koji treba imati ravnotežu sa ponudom usluga i roba u stvari još veći dug. Sve što se stvara je pod hipotekom i dug se ne može na taj način otplatiti.
http://sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija
Kod EU me najviše brine demografija, i ne znam kako se može protiv nje, problem Japana.
Visoka deklarirana socijalna i mirovinska prava koja služe za kupovinu glasova uništavaju regiju.