WEB stečaj, stranica koja vrvi starim podacima

Naslovnica Forum Komentari članaka WEB stečaj, stranica koja vrvi starim podacima

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

I donirana sredstva imaju svojevrsnog vjerovnika( donatora), koji je vjerovao da će donirana(uložena) sredstva biti svrsishodno iskorištena. A korisnik donacije je svojevrsni dužnik u ovom slučaju, zar ne?
E pa sad, kako će netko tko se tako odnosi prema zaduživanju( donaciji) moći objektivno suditi i prosuđivati, o odnosima vjerovnika-dužnika u gospodarstvu?
I upravo stoga ne čudi što su mnoge tvrtke neopravdano i olako završavale u stečaju. Osim što se neopravdano i olako završava u stečaju i sami stečajevi kada su stvarno opravdani, ne doživljavaju se kao neka pravednost, nego kao kazna, egzekucija,osveta itd. sve osim kao pravednost, kao jedino moguće rješenje!
Sve se više stečajevi kod nas doživljavaju kao In, a o tome govori kolika je seoba(ekonomista, pravnika, poduzetnika i drugih) u sferu zapošljavanja kao stečajni upravitelji. Sada ispada da su najveći gospodarski stručnjaci u nas isključivo stečajni upravitelji,lešinarski investitori i špekulativni trgovci. A poduzetnici, menanđeri,vlasnici tvrtki, djelatnici, da su vječiti naivci.
A upravo ova neažuriranost i jeste jedna od najboljih ilustracija „lova u mutnom“ za „sposobne“ gospodarstvenike!

Sudačka mreža je iz donacije napravila aplikaciju i bazu podataka te je punila podacima. Sredstva donatora kao što bi trebali znati nisu neograničena, već su jednokratna. Tako Sudačka mreža već 6 mjeseci bez kune donacije, te isključivo kroz volonterski rad njezinih članova unosi i ažurira podatke koje joj prosljeđuju bilo direktno stečajni upravitelji ili Visoki trgovački sud. Svrha ove udruge nije da prosuđuje o odnosima dužnika i vjerovnika kako je komentirao čitatelj već da objavljuje informacije, i time promovira transparentnost rada pravosuđa. Umjesto da se napada udruga koja je svojim naporima uopće i dovela do toga da se ovakav projekt pokrene i financira, možda bi trebalo pitati državne organe zbog čega nisu našli za shodno da nađu načina da se ovakve inicijative podrže i pokušaju održavati ažurnim. Nije li dovoljno da udruga u suradnji s izuzetnim pojedincima s Viskog trgovačkog suda, osmisle, nađu financijera, izrade, promoviraju, ažuriraju te dorađuju aplikaciju zadnjih 5-6 godina bez kune iz državnog proračuna. Vrlo je lako pljuvati inicijative koje rade drugi bez uvida u pravo stanje stvari.

New Report

Close