Vukšić: Povećanje PDV-a je ‘čista perverzija’

Naslovnica Forum Komentari članaka Vukšić: Povećanje PDV-a je ‘čista perverzija’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Hrvatska Vlada neoliberalna? Umrijet cu od smijeha potaknut pretjeranom kolicinom gluposti iz stranke laburista-komunista.

Rasprodaja državne imovine nije ekonomska politika :

http://www.vecernji.hr/kolumne/rasprodaja-drzavne-imovine-nije-ekonomska-politika-kolumna-375939

.

Ne samo da se radi o glupostima – to su degutantne gluposti. Ali koliko tih šest zastupnika laburista u Saboru mjesečno zadužuje našu djecu i unuke svojim plaćama?

Čovjeku se želudac okreće od prezira i gnušanja kada pročita kakve populističke floskule lansiravaju u javnost i time kupuju “obićne” ljude, “raju” dok o pravim problemima zajedno sa svima ostalima šute.

@ Marx ,
jel o pravim problemima pričaju ovi iz Kukuriku koalicije koji su na vlasti i koji nam dižu poreze , dižu kredite za Ovisnike o proračunu i rasprodavaju preostalo obiteljsko srebro , isto kao 2000.-2003. ?

Meni se želudac okreče kada vidim da uvode nove poreze , kada dižu kredite i kada rasprodaju Državnu imovinu .
Pa nije im to čačino .
Nemaju pravo zaduživati se u ime budućih generacija , naše djece ,unuka i praunuka !

.

Za Pero 7

Pa za Gospu Blaženu, Pero, što ti o meni misliš? Ja jesam bedast, ali ipak ne toliko. Pa naravno da zbog ovoga što su napravili do sada i što kane napraviti uopće nisu trebali izbori. Pa svi smo znali da će doći na vlast samo da si dijele funkcije koje nose velike plaće (uz ostalo što si točno naveo). Ukinuli su privilegirne mirovine, ali se nisu sjetili sebi smanjiti plaće. Kao kaže slovenska poslovica: “Če bi volitve mogle karkoli spremeniti, takoj bi bile prepovedane”.

Inače, žalosno je da je situaciju najbolje opet oslikao londonski The Economist (The Balkans and Europe; Hard pounding: December 3rd 2001). Između ostalog, tu se kaže: “…Većina promatrača se slaže da će predstojeći izbori biti više glas protiv HDZ-a nego za Kukuriku koaliciju…Za obične Hrvate život je postao teži. Što većini njih još nije jasno jest da mnogo gore tek dolazi. ..Kukuriku koalicijanije bila naročito iskrena glede teškoća koje tek dolaze”…

Ako želiš biti dobro informiran, pogledaj zadnje izvješće Misije MMF-a od 3. veljače (www.mmf.hr, na hrvatskom). Budući da Hrvatska nema rukovodstvo a kamoli lidera koji bi odredio smjer izlaska iz krize i postavio prioritete, to već sada čini MMF, i to bez stand-by aranžmana. Prvi zadatk koji nam je postavio jest “povratiti održivost dinamike javnog duga”.

Itd…itd…

Budi mi pozdravljen i drži se dobro u nadolazećim teškoćama.

@ Marx,
dobro si napisao.
Žalosno je da nam MMF mora određivati smjer , toga se ja najviše i bojim .
Isto je tako bilo 2000.-2003. kada su im iz MMFa određivali smjer .
Mi i MMF nemamo iste prioritete !

Da podsjetim , prodali su 25% INE za 505 miliona $ , a samo u Siriji je INA imala 20 miliardi vrijedne nafte i plina .
A za tri godine su uspjeli zadužiti Hrvatsku za novih 100 % ino duga .
Dignuli su poreze onda kao i sada (20%+15%+18%Zgb).
U istom smjeru idu i danas .
Kao prvo djele plijen svojim simpatizerima onda i sada .
Pozdrav !

.

Meni je degutnatno da Labursti koriste krizu za kritiku, umjesto da nešto konkretno predlože. Kad sam im prošle godine u ovo vrijeme predlagao da se založe za ukidanje kreditne ekspanzije novca, nisu pristali da tu uvrste u program. Baš njih briga za radnika i običnu raju. To je skupina oportunista koja je uhvatila idelanu priliku da se pod izlikom borbe za radnička prava domognu saborskih fotelja. A u tome su ih prozreli i mnogi članovi njihov stranke.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

New Report

Close