Vukelić napustio HDZ, stranku punu straha

Naslovnica Forum Komentari članaka Vukelić napustio HDZ, stranku punu straha

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pogodite tko se upravo vratio u politiku i ima par savjeta za HDZ

Uloga prvog čovjeka stranke vrlo je zahtjevna i vjerujem da Karamarko ima dovoljno ‘utakmica u nogama’

– Osjećam se zaista dobro. Vraćam se svojim dužnostima. Prošli sam tjedan počeo raditi u Saboru. Tu sam ponovno. Smatram da u politici mogu još nešto dati i pomoći gradu Karlovac, županiji i Hrvatskoj. Zbog bolesti sam imao dosta dugu pauzu. Iako o tome ne volim govoriti, u ožujku sam ponovno bio na operaciji koja je uspješno obavljena – izjavio je saborski zastupnik HDZ-a Branko Vukelić.

Zasad idem na kontrole i svi su nalazi u redu. Nadam se da će tako i ostati. No, bez obzira na to, osjećam se dobro i treba raditi. Obvezan sam prema građanima i svima koji su mi glasajući omogućili mandat u Saboru u ovoj izbornoj jedinici, dodao je.

– Kada se gleda karijera, ostvario sam svoje ciljeve, nešto što malo tko, pogotovo iz ovih krajeva, ostvari. Skoro dva puna mandata bio sam ministar. Bio sam u visokoj politici i moj povratak i aktivno bavljenje politkom nisu sada želja nekakve karijere i ambicije. Moja je želja da znanjem i iskustvom pomognem koliko mogu ljudima. Vlast i opozicija moraju se koncentrirati na probleme s kojima živimo. Ima ih puno i nije lako – najavio je u Karlovcu svoj povratak u politiku Branko Vukelić uz čije su se ime povezivale brojne afere, poput “Brodosplita” i “Maestra”.

Izbivao je godinu i pol. Najprije je imao problema sa srcem, a onda mu je dijagnosticirana i teška bolest, karcinom gušterače. No, kako je rekao, u tom se razdoblju posvetio isključivo sebi i svom ozdravljenju.

– Zadaća svih, državne i lokalne vlasti jest da se pitaju što mogu učiniti da se prevlada kriza, potakne gospodarstvo i vrati optimizam kod ljudi. Treba se baviti običnim ljudima. HDZ se ozbiljno treba pripremiti za lokalne izbore i prestati se baviti sam sobom. Nužno je i unutarstranačke izbore staviti po strani.

Uloga prvog čovjeka stranke vrlo je zahtjevna i vjerujem da Karamarko ima dovoljno ‘utakmica u nogama’.

Medijska prepucavanja nisu dobra. To nisu teme kojima se treba baviti, nego zakonima i ljudima i na terenu. Treba biti njihov ‘glasnogovornik’ – komentirao je Vukelić aktualnu političku situaciju i poručio da oprašta svima koji su činili loše i govorili loše o njemu.
PD

.

New Report

Close