Vrijeme suočavanja s gubicima i kreditnim rizicima

Naslovnica Forum Komentari članaka Vrijeme suočavanja s gubicima i kreditnim rizicima

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dakle, prava opasnost“ suočavanja s gubitcima i kreditnim rizicima“ proizlazi, kako to MMF upozorava „od znatne ovisnosti o matičnim bankama u financiranju“. Kako to izgleda, već se može praktički vidjeti!
Slovenska ABANKA zatražila je od svojih kćerki povrat financiranja i prvi na udaru je bio AFAKTOR d.o.o. u Zagrebu, AFAKTOR d.o.o. u Beogradu. Te tvrtke su zatvorene bez obzira na relativno uspješno poslovanje.
Druga opasnost je, kako dobro primjećuje komentatorica, od „nesklonosti riziku i balansiranju banka između rizika i profita“.
Banke, i to je prosto nevjerojatno, rađe ustraju na svom dosadašnjem tkz-konceptu Suvremenih financija, namjesto da taj koncept napuste i prihvate tkz. Koncept znanstvenih financija. Za taj tkz. Koncept znanstvenih financija, autori Daniel Kahneman i Amos Tversky su još 2002 godine dobili Nobelovu nagradu iz ekonomije.
Zar se stvarno sve mora prije urušiti, uništiti, usmrtiti, spaliti, izgorjeti ect. , prije nego li promijenimo nešto u našim( bankarskim ) glavama?

New Report

Close