VPIK (VUPIK d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VPIK (VUPIK d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hafiz

Prjedlog nominala.

Belje prjedlog 40 na burzi 39.

Vupik prjedlog 40 na burzi veća od 80.

E sad hoće li Belje rasti ili Vupik padati da se susretnu tko će znati?
Nije nagovor na prodaju/kupovinu dionica.

I ako je BY Vupika daleko veći od nominalne vrijednosti,prilično je izvjesno da će”Gazda” dokapitalizacijama po 40 kuna smanjivati i BV društva.
Mislim da će i tržišna cijena dionice neminovno još padati!
Koliko,to ovisi i o poslovanju društva,no definitivno dionica sada vrijedi barem tri puta više nego dionica Belja.
Pozdrav

@Jelka2
Vrijedi ,dragi kolega ,Vupik više od tri puta od Belja po BV.
Ista nominala ne znači da vrijede isto!!!
Nominala SNHO je 10 kuna.Pogledajte nominalu Leda itd.
Ali,slažem se da će i tržišna vrijednost Vupika vjerovatno “pasti” dokapitalizacijom .
Sreća je samo da postoji zakonsko ograničenje visine dokapitalizacije,no bojim se daljih gubitaka u poslovanju!!!
Pozdrav

Hafiz

Prjedlog nominala.

Belje prjedlog 40 na burzi 39.

Vupik prjedlog 40 na burzi veća od 80.

E sad hoće li Belje rasti ili Vupik padati da se susretnu tko će znati?

kad se provede sve ovo što je najavljeno, belje će imati nominalu 40 kn, a BV oko 80 kn. Vupik će imati nominalu isto 40 kn, ali BV će biti preko 200 kn. tako da će su u toj novoj firmi dobiti kod spajanje puno više dionica VPIk-a nego BELJA

moderatori na forumu provode političku CENZURU, uvode verbalni delikt te krše slobodu govora zajamčenu Ustavom jer brišu forumaške nickove i poruke s čijim se političkim stavovima ne slažu !!!

Belje prijedlog nominale 40.
Vupik prijedlog nominale 40.

Belje ima poslovne prihode oko 1 800 000 000.

Vupik ima poslovne prihode oko 450 000 000.

Što znači da Belje ima oko 4 puta veće poslovne prihode.

Ako dođe do spajanja firmi glavna se može pretpostaviti.

Belje prijedlog nominale 40.
Vupik prijedlog nominale 40.

Belje ima poslovne prihode oko 1 800 000 000.

Vupik ima poslovne prihode oko 450 000 000.

Što znači da Belje ima oko 4 puta veće poslovne prihode.

Ako dođe do spajanja firmi glavna se može pretpostaviti.

Nominala kod spajanja ne znači apsolutno ništa!!!!Ne znači ništa niti za tržišnu cijenu!!!
Veći poslovni prihodi ako društvo kontantno stvara gubitke i prezaduženo je(veći rashodi od prihoda),vodi u propast,odnosno stečaj.
Ovdje je dobro što je Agrokor najveći vjerovnik pa se dokapitalizacijom stečaj može izbjeći!!!
A i to Vaše spajanje je za sada samo umjetna konstrukcija.
Pozdrav

Bisakovi

Budimo iskreni mnogi su iznenaďeni sa prijedlogom nominale Vupiku na 40.

Što će biti vidjetti ćemo uskoro, Belje je napravilo u zadnjem FI 1Q zaokret, što je sa FI 1Q Vupika?

P.S.

Prije par godina cijena Belja bila je veća od Vupika oko pedeset posto.

Hoće li opet biti tako?

Vece iznenađenje je smanjenje temeljnog kapitala Vupika nego Belja koje je vec korigirano i racunalo se sa tim a Vupik se uzdizao u nebesa a mislim da ce Belje napraviti dobro polugodisnje izvjesce jer su neprofitabilni poslovi prodani i moglo bi biti pozitivno izvjesce .

Bisakovi

Budimo iskreni mnogi su iznenaďeni sa prijedlogom nominale Vupiku na 40.

Što će biti vidjetti ćemo uskoro, Belje je napravilo u zadnjem FI 1Q zaokret, što je sa FI 1Q Vupika?

P.S.

Prije par godina cijena Belja bila je veća od Vupika oko pedeset posto.

Hoće li opet biti tako?

Hahaha,prije par godina Vupik se tek privatizirao(i bio je na rubu stečaja),a to što sada Vupik vrijedi 3 puta više (i više)od Belja knjigovodstveno i preko dva puta tržišno valjda govori nešto o Belju,a ne samo Vupiku,zar ne?
Do nikakvog zaokreta u poslovanju Belja nije došlo,naprotiv!!!
Nemam sada dionice Vupika i također mislim da će cijena Vupika na burzi nešto pasti,ali mislim da će cijena Belja doživjeti jače korekcije i padove!!!
Pozdrav

Vece iznenađenje je smanjenje temeljnog kapitala Vupika nego Belja koje je vec korigirano i racunalo se sa tim a Vupik se uzdizao u nebesa a mislim da ce Belje napraviti dobro polugodisnje izvjesce jer su neprofitabilni poslovi prodani i moglo bi biti pozitivno izvjesce .

Koliko je meni poznato za Belje prodan je mlinarski dio poslovanja i transport,a to su bili profitabilni dijelovi društva!
Stoga mislim da će poslovni rezultati i za ovu godinu biti negativni poglavito što su i cijene osnovnih ratarskih kultura ove godine vrlo niske.
Ne “navijam” ni za Belje ni Vupik i nemam ove dionice.
Pozdrav

Bisakovi

Nažalost za Vupik prijedlog nominale je 40 kao kod Belja.

E sada hoće li Belje rasti ili će Vupik padati i hoće li se susresti u cijeni to ćemo vidjeti.

Belje je imalo fobar Fi 1Q.

Pozdrav.

Vece iznenađenje je smanjenje temeljnog kapitala Vupika nego Belja

nije nikakvo iznenađenje jer se već duže vrijeme priča o spajanju belja i vupika u jednu firmu, pa u tom svjetlu treba gledati na nove, jednake nominale kod obje firme. spajanje će biti odlična stvar koja će donijeti znatne uštede objema firmama. očekivano spajanje će se gotovo sigurno raditi po obračunu BV-a

kad se provede sve ovo što je najavljeno, belje će imati nominalu 40 kn, a BV oko 80 kn. Vupik će imati nominalu isto 40 kn, ali BV će biti preko 200 kn. tako da će su u toj novoj firmi dobiti kod spajanje puno više dionica VPIk-a nego BELJA

da, preračunavanjem BV-a, umjesto dionica vupika vjerojatno će se dobiti 3-4 dionice belja koje sad vrijede 40 kn, pa nema razloga da Vupik na burzi bude ispod 100 kn

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

New Report

Close