@Alfon
Sada kada smo "se prizemljili",pokušat ću Vam objasniti neke moje stavove i "strahove",vezano za "društvo" i dionicu Vupika te njenu perspektivu.
Prije svega,zašto sam prodao dionice(na 135 kuna zadnjih 3601)?Stoga jer su "beneficije" po ugovoru o preuzimanju između Vupika i Države "iscrpljene i prestale" prošle godine,a Vupik počeo "iskazivati gubitak!!!Da li sam pogriješio,sami procijenite!
Počeo se zaduživati skupim novcem kao Belje što ,po meni,otvara mnoge probleme i nedoumice u budućnosti!
Nadanje "Gazda" će ,po meni sigurno,pokušati "podebljati vlasničku poziciju" dokapitalizacijom po "akcijskim cijenama".U pravilu,on isključuje postojeće dioničare kod dokapitalizacija.
Zatim branitelji i radnici imaju znatan broj dionica,a to je u pravilu "opasno" za cijenu dionice na burzi,jer su im dionice poklonjene(pretežno)!!!
Moj stav u "citatu" koji navodite je dan u nekom "drugom vremenu",a ono što Vama nije prihvatljivo je stavljeno pod "navodnike".Dakle izrazio sam otvorenu sumnju !!!
I ne kupujem dionice Vupika.Sada nemam niti jednu,a niti ne namjeravam kupovati na ovim razinama iz gore navedenih razloga što ne znači da ih možda neću kupovati u budućnosti,ali samo ako cijena značajno "padne" i ako procijenim da takva diskontirana cijena ne predstavlja prevelik rizik!
Pozdrav
…hmmm…kad cijena značajno padne!?
Što bi to trebalo znacit’? Primjer: sad kad je cijena dionice Ptkm pala i to više nego “značajno” i trenutno se iznad stotke( po TA )trži samo zbog psihološke granice…
(fundamenti katastrofa itd) e sad bi po tvom trebalo kupit “jeftino” [emo_vrtimise]
Nasuprot ptkm imamo VPIK koji ne otpušta radnike( opa.) već zapošljava nove i širi proizvodnju.Posuđeni novac ne preteče iz šupljeg u prazno nego kapitaliziraju u “zlatne dukate”a to je danas ,sutra i ubuduće zlatna koka-HRANA[emo_namigusa]
I zato BOGU hvala da imaju “čaču i mater” koji ulaže u VUPIK i traži nova tržišta …( a ne kao mačeha -država)
i dalje mislim da je tvoje obrazloženje samo izlika za možebitnu jeftinu kupnju odnosno druk na dolje iz straha…[emo_palacg]
o da ..i ne zaboravi kad uskačeš…ovo je brzi vlak[emo_namigusa]
sve je stvar cijene – i najlošija dionica ima dovoljnu nisku cijenu koja opravdava kupnju, i najbolja dionica ima svoju cijenu iznad koje kupnja nije razumna. ht npr može stajati 170 ili 120, ali po 500 nitko neće kupiti niti po 50 prodati.
agrokorov deal s mercatorom itekako ima odraza na vupik jer agrokor time postaje europski igrač – piogledajte atlantic nakon kolinske. vupik nema operativni, već financijski problem a to valkja lučiti. što iža cijena to više razloga za kupnju, što viša to manje. naravno ni ja ne volim gledati kad mi dionice padaju, ali kad pada cijena, a poslovanje raste, nema razloga za brigu. samo obrnuto.
@Alfon
Sada kada smo "se prizemljili",pokušat ću Vam objasniti neke moje stavove i "strahove",vezano za "društvo" i dionicu Vupika te njenu perspektivu.
Prije svega,zašto sam prodao dionice(na 135 kuna zadnjih 3601)?Stoga jer su "beneficije" po ugovoru o preuzimanju između Vupika i Države "iscrpljene i prestale" prošle godine,a Vupik počeo "iskazivati gubitak!!!Da li sam pogriješio,sami procijenite!
Počeo se zaduživati skupim novcem kao Belje što ,po meni,otvara mnoge probleme i nedoumice u budućnosti!
Nadanje "Gazda" će ,po meni sigurno,pokušati "podebljati vlasničku poziciju" dokapitalizacijom po "akcijskim cijenama".U pravilu,on isključuje postojeće dioničare kod dokapitalizacija.
Zatim branitelji i radnici imaju znatan broj dionica,a to je u pravilu "opasno" za cijenu dionice na burzi,jer su im dionice poklonjene(pretežno)!!!
Moj stav u "citatu" koji navodite je dan u nekom "drugom vremenu",a ono što Vama nije prihvatljivo je stavljeno pod "navodnike".Dakle izrazio sam otvorenu sumnju !!!
I ne kupujem dionice Vupika.Sada nemam niti jednu,a niti ne namjeravam kupovati na ovim razinama iz gore navedenih razloga što ne znači da ih možda neću kupovati u budućnosti,ali samo ako cijena značajno "padne" i ako procijenim da takva diskontirana cijena ne predstavlja prevelik rizik!
Pozdrav
Što bi to trebalo znacit'? Primjer: sad kad je cijena dionice Ptkm pala i to više nego "značajno" i trenutno se iznad stotke( po TA )trži samo zbog psihološke granice…
(fundamenti katastrofa itd) e sad bi po tvom trebalo kupit "jeftino" [emo_vrtimise]
Nasuprot ptkm imamo VPIK koji ne otpušta radnike( opa.) već zapošljava nove i širi proizvodnju.Posuđeni novac ne preteče iz šupljeg u prazno nego kapitaliziraju u "zlatne dukate"a to je danas ,sutra i ubuduće zlatna koka-HRANA[emo_namigusa]
I zato BOGU hvala da imaju "čaču i mater" koji ulaže u VUPIK i traži nova tržišta …( a ne kao mačeha -država)
i dalje mislim da je tvoje obrazloženje samo izlika za možebitnu jeftinu kupnju odnosno druk na dolje iz straha…[emo_palacg]
[/quote]
Ovdje je tema Vupik,a ne PTKM i bilo kakve “paralele” su naprosto smiješne i bacanje “dimne zavjese”!!!
Rezultati poslovanja Vupika vide se u njegovim izvješćima,a ona ne “bude optimizam”!!!
Dionica-društvo koje ne ostvaruje dobit i koje neće isplaćivati dividendu i u “sektoru” u kojem se pomoć države konstantno smanjuje,ne budi kod mene optimizam,a koliko “vidim” ni kod drugih investirora jer cijena dionice konstantno pada mjesecima!!!!
Vaše “bajke” o brzim vlakovima ,zlatnim dukatima i sl. imaju jedino “zabavljački karakter”!Za mene je bitna realnost a ne “lovačke priče” i nadanja!!!
U manje od godine dana dionica je izgubila oko 40% vrijednosti ,a vi pišete o “vlakovima i uskakanjima”.Ja sam sretan jer sam “iskočio” na 135 kuna iz vašeg vlaka(koji sada vozi oko 96-97).Vi se “vozite slobodno dalje i sanjajte”!!!
Pozdrav
Pozdrav
Možete mi malo pojasniti ovo razmišljanje “firma ne vrijedi, zadužuje se, većinski istiskuje male… ” ali ako dionica značajno?!?! padne onda ću kupiti. Šta će ukoliko dionica značajno padne poslovanje firme biti bolje? Ako ja kupim po 100kn 1000kom, a vi za 50kn 2000kom a firma stvarno ne vrijedi i završi u stečaju i ja i vi smo popušili po 100 000kn.Zanči ili nešto vrijedi pa se kupi ili ne vrijedi pa se ne kupuje ni da padne na 10kn.
Pozdrav
Možete mi malo pojasniti ovo razmišljanje "firma ne vrijedi, zadužuje se, većinski istiskuje male… " ali ako dionica značajno?!?! padne onda ću kupiti. Šta će ukoliko dionica značajno padne poslovanje firme biti bolje? Ako ja kupim po 100kn 1000kom, a vi za 50kn 2000kom a firma stvarno ne vrijedi i završi u stečaju i ja i vi smo popušili po 100 000kn.Zanči ili nešto vrijedi pa se kupi ili ne vrijedi pa se ne kupuje ni da padne na 10kn.
[/quote]
Nitko ne spominje stečaj!!!Odakle Vam takve ideje i razmišljanje?
Moj prethodni post se “referira” na dosadašnju poslovnu politiku!!!
Ukoliko se okolnosti bitno promijene i ja mogu promijeniti stav.
Ili da “parafraziram”:” i dobra dionica ,skupo plaćena je loša investicija”!!!
Pozdrav
@Alfon
Pozdrav
Što bi to trebalo znacit'? Primjer: sad kad je cijena dionice Ptkm pala i to više nego "značajno" i trenutno se iznad stotke( po TA )trži samo zbog psihološke granice…
(fundamenti katastrofa itd) e sad bi po tvom trebalo kupit "jeftino" [emo_vrtimise]
Nasuprot ptkm imamo VPIK koji ne otpušta radnike( opa.) već zapošljava nove i širi proizvodnju.Posuđeni novac ne preteče iz šupljeg u prazno nego kapitaliziraju u "zlatne dukate"a to je danas ,sutra i ubuduće zlatna koka-HRANA[emo_namigusa]
I zato BOGU hvala da imaju "čaču i mater" koji ulaže u VUPIK i traži nova tržišta …( a ne kao mačeha -država)
[/quote]
Ovdje je tema Vupik,a ne PTKM i bilo kakve "paralele" su naprosto smiješne i bacanje "dimne zavjese"!!!
Rezultati poslovanja Vupika vide se u njegovim izvješćima,a ona ne "bude optimizam"!!!
Dionica-društvo koje ne ostvaruje dobit i koje neće isplaćivati dividendu i u "sektoru" u kojem se pomoć države konstantno smanjuje,ne budi kod mene optimizam,a koliko "vidim" ni kod drugih investirora jer cijena dionice konstantno pada mjesecima!!!!
Vaše "bajke" o brzim vlakovima ,zlatnim dukatima i sl. imaju jedino "zabavljački karakter"!Za mene je bitna realnost a ne "lovačke priče" i nadanja!!!
U manje od godine dana dionica je izgubila oko 40% vrijednosti ,a vi pišete o "vlakovima i uskakanjima".Ja sam sretan jer sam "iskočio" na 135 kuna iz vašeg vlaka(koji sada vozi oko 96-97).Vi se "vozite slobodno dalje i sanjajte"!!!
Pozdrav
[/quote]
sa koliko komada ste iskočili na 135 kn? pitam jer ako se ne varam 30.03.2011 a po osnovi stanja TOP 10.. . ste imali 6.250 dionica Vupika…
@ZZtop
To sam već evidentirao-3601 dionica na 135 kuna!!!
2011 sam kupovao između 45-70 kuna.Ostatak prodavao sam uglavnom od 100 kuna naviše!
Pozdrav
Želje su jedno, a stvarnost drugo.
Istina je da si kupio 103-104 a prodao na 98.
To se jasno vidi iz komentara i naglog zaokreta u pogledu dionice.
Sve je arhivirano.
Želje su jedno, a stvarnost drugo.
Istina je da si kupio 103-104 a prodao na 98.
To se jasno vidi iz komentara i naglog zaokreta u pogledu dionice.
Sve je arhivirano.
Dakako da govorim istinu ,što je lako provjerljivo za 3601 dionicu prodanu za 135 kuna i što je evidentirano(imate i SDA za provjeru).
Ljutili se vi ili ne,to je jednostavno istina kao što je i istina da Vupik vrijedi više nego dvostruko nego Belje što sam prognozirao kada je odnos bio obrnut ne tako davno!
Pozdrav
NA ovoj burzi niti jedna dionica ništa ne vrijedi, dok god ne stane izlazak investitora iz dionica.
VUPIK D.D. VUKOVAR/REDOVNA DIONICA VPIK-R-A
Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
1. AGROKOR D.D. (05937759187) 839.399 55,76 Osnovni račun
2. VUKOVARSKI BRANITELJ D.O.O. (51782914286) 87.237 5,79 Osnovni račun
3. CERP (38083028711)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) 28.065 1,86 Zast. račun
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 22.034 1,46 Skrb. račun
5. BAKIĆ NENAD (13987237540) 19.330 1,28 Osnovni račun
6. AGRO-TOVARNIK D.O.O. (78629035106) 15.914 1,06 Osnovni račun
7. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 12.687 0,84 Skrb. račun
8. TELEBEC KREŠIMIR (93788743162) 10.814 0,72 Osnovni račun
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 9.015 0,60 Osnovni račun
10. PIVAC IVICA (04043556511) 8.225 0,55 Osnovni račun
Ukupno: 1.052.720 69,93
NA ovoj burzi niti jedna dionica ništa ne vrijedi, dok god ne stane izlazak investitora iz dionica.
Krivo razmišljaš!
Ne treba gledat ove “zečeve” koji iskaču iz grmlja…kad se malo zapuca po asku,kao investitore već kao lovinu…
Zamisli da imaš cca 20 miliona i trebaš kupit dionice!?Želiš li sam sebi dignut cijenu na 200 kn i kupit duplo manje dionica, ili ćeš se lukavo pozicionirat na bid i ask i skupljat povoljnije !
I na nekretninama se događa slična stvar s tim da su prodavači u gabuli/banani ,a na strani kupaca pravi investitori
Tko danas u krizi ima keš taj je kralj,uostalom tako je radio i radi Baffett…[emo_palacg]