Sve se kreće u smjeru Belja. Katastrofa. 50 mil financijski rashodi. To je 11% prihoda. Uz marže u poljoprivredi koje se kreću do najviše 5%. Kako to vratiti? Prihodi stali i ne rastu. Nabrajao sam ja ovo prije godinu dana. Malo njih je slušalo. Dugovi samo rastu i rasti će. Jako loše
Kolika je EBITDA Vupika na kraju godine? Kolika mu je na kraju tromj.? Ne mogu otvoriti na mobu izvještaj
Evo šta sam govorio 17.1.2013:
“Gledajte rast prihoda i rast materijalnih troškova. Isti su. Kao i rast prihoda s dogovima. Normalno da prihodi rastu s dugovima. Ali trebaju ih ipak prelaziti. Pa nije to ništa čudno. Nisam radio dublju analizu dionice jer dionica ne vrijedi. Kažem. Nije me briga. Svatko ima svoje mišljenje. Ja smatram da je todorić sposoban, ali dionica ne raste zbog vrijednosti. Kupio je i belje i na isti način gradio firmu. Koliko je belje naraslo. Gubi iz godine u godinu. Ni belje ne pratim jer ni ono ne valja. Ne znam koliki je CAPEX, ali meni ulaganje nakon jednog vremena mora vratiti dobit. Očito je da zbog malih marži dobit nije moguća na ovoj visini zaduživanja. Isto će biti s VPIK-om. Ako vi to ne vidite to je vaš problem. To je nešto slično RH. Kako dugovi rastu na kraju se plaćaju samo kamate, a ne rast.”
Točno se to i dogodilo.
ne bih se složio sa katastrofičarima.vupik treba promatrati kao kariku u koncernu agrokor. taj gubitak ne može ugroziti funkcioniranje koncerna. i uvijek ostaje otvoreno pitanje je li možda gubitak prikazan namjerno ili je manji nego što bi trebao biti. nije mi poznat sustav subvencioniranja agrara u hrvatskoj.ukoliko gubitaši imaju mogućnost korištenja određenih pogodnosti …..papir sve trpi.
Dajte dečki čitajte malo izvješća. Prihodi od prodaje narasli 10,7%
To je kao loše?
pa dovoljno je pročitati novčani tok , skrivena dobit od amortizacije 42 miliona kuna !?
EBITDA 79 mil kuna.
Ali neka, malo turbulencije uvijek dobro dođe
Gledam što bi prebacio ali sve mi slično 🙂
Mercator tj. KONZUMATOR je gotova stvar.
Finance: Agrokor postigao dogovor s bankama vjerovnicama Mercatora
5. BAKIĆ NENAD (13987237540) 19.330 1,28 Osnovni račun
7. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 13.125 0,87 Skrb. račun
Todorić slomio banke,konačno mu otvoren ulaz u MERKATOR… [emo_smijesak][emo_smijesak][emo_smijesak]
Odlične vijesti za dioničare VUPIK-a [emo_palacg]
Da li je ovo plafon !?Nije !Tek sad se otvaraju vrata Todi za “brutalne “pohode
Da podsjetim…
AGROKOR IDE NA LONDONSKU BURZU,PA U RUSIJU I TURSKU
http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/agrokor-ide-na-londonsku-burzu-pa-u-rusiju-i-tursku-627075
[emo_smijesak][emo_smijesak][emo_smijesak]