VPIK (VUPIK d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VPIK (VUPIK d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tržište je prilično nisko, a za tu dionicu su ljudi tada bili zagrijani. znao sam da će se netko uhvatiti na tu rečenicu. samo sam čekao tko. [emo_smijeh][emo_smijeh]

Manipulatori po struci se kad tad otkriju,ali bi tebalo barem ostaviti malo obraza[emo_smijesak]

@Klemenc

Slažem se.

Na ZSE je bitnije stanje na kupnji nego rezultat izvješća, to se već vidjelo na par dionica.

Stavi 1000-2000 komada na kupnju i već se svi naguravaju.

Ne vidim smisao, ali netko zarađuje, na tome mu se mora čestitati:)

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Pa baš to. Večina je dionica ono go with the flow. nemam ništa protiv toga, ali imaju neke situacije koje su stvarno smiješne. evo npr. lošinjska plovidba. čitam, ljudi pišu kako je dionica dobra. sada od 4 broda koja imaju banke im uzimaju 3 jer ne mogu vratiti kredite. ljudi pišu da je dobra i dalje. il sam ja lud il šta

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

@Klemenc

Da.

Ja sam isto. Valjda “normalu” definira večina, nemam stvarno pojma.

Ja se držim i dalje svojeg načina;)

Lošinjska, a PTKM?

Ma ima tu nebuloza puno, opet ima ih svugdje.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Piše ti na “mojim dionicama.” ..stanje 15.02.2013.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Misliš na ovih 200 komada pa je ispao iz top 10. Stvarno je puno prodao. hihihihi

A tebi je kao rekao koji su mu skrbnički i koliko je prodao. Ne baljezgaj molim te.[emo_zacudjen]

Čovjek ima max 2% dionica , a drugih 98% ne spominjete. Meni je važnije što se dešava sa ovih 98% dionica.

ja ne kužim vas sa vupika…kako možete pušit fore lika koji tvrdi da je skladište rashod, tj. da je povećanje zaliha gubitak razdoblja isključujući pri tome vrijednost istih i djelatnost tvrtke ???

pa gdje vam je vlastita pamet da gutate ovakve gluposti, elementarno nepoznavanje računovodstva, ekonomije, matematike …. pa samo vupikovi silosi raspolažu sa ukupnim skladišnim prostorom od 62.000 tona i naravno da uskladištene zalihe imaju svoju nominalnu vrijednost te su u Fi iskazane umanjenjem rashoda u netto vrijednosti od 70 milja te će marža po prodaji ili preradi tih zaliha biti dobit budućega razdoblja.

također, piše lik koji ne posjeduje dionice ali posta 20 postova dnevno:
“ja sam value dioničar i kupujem samo one dionice koje vrijede. iako znam da će neka dionica narasti, kao npr. vpik, a dionica ne vrijedi, ja je ne kupujem”
i što se dogodi, dionica na odlićnoj likvidnosti odradi +50%+, liku ispadnu zubi od zavisti i onda piše kako to ne valja niti ne vrijedi ništa, jer on smisao TK nalazi posjedovanju “kvalitetne” dionice dok je prinos na iste manje važma stvar…e, pa nije tako, svi mi smo tu zbog novaca a dionice su samo sredstvo za rad i možemo mi tu raspravljati o tehnikama do preksutra ali 20cm je 20 cm i isto tako je 10,4 milijuna kuna dobiti Vupika, 10,4 milijuna kuna dobiti !

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

20 je 20 , a 10 je 10. ha, ha. odlican post. ma nije da mi bezrezervno vjerujemo sve sto cijenjeni kolega pise, nego raspravljamo i pretresamo fi. jasno je da zalihe nisu gubitak i jednom kad budu prodane prodajna cijena ide u prihode, a nabavna ili skladisna cijena ide u rashode, a razlika se knjizi kao dobit. pitanje je samo da ne bismo htjeli da vupik proizvodi za skladiste jer koliko god je dobro zito prodavati pred zetvu, a ne poslije zetve kads ga svi imaju, nije dobro ni gomilati zalihe her jednog dana ili sami knjigovode ili revizore shvate da to ne vrijedi viuse koliko pise, pa vrijednosno uskladivanje, pa rast rashoda, pa nije je li vise 20, bome ni 10, a onda dzabe ti tehnika. inace jos jednom da pohvalim – dobra, dobra.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

@Barbosa
zar nije dobit Vupika za prethodno usporedno FI razdoblje bilo 57.909.599 KN?
tj. ako usporedimo iskazanu dobit Vupika od 10.470.713 KN za 2012 sa onim iz 2011 ispada da je Vupik imao gubitak dobiti od 47.438.866 KN

Eto neću onda više pisati da ne ispadne da želim rušiti cijenu. To mi nije namjera. Iondako imate 20 dionica i mislim da time ne možete pomaknuti tržište. Samo vi dalje živite u svom neznanju. da ste barbarosa pročitali par postova vidjeli bi ste da sam i to napisao.

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

New Report

Close