veliki mag Buffet je rekao: tko ne moze otrpjeti da mu cijena dionice prije ili kasnije skoci za 1/2 ili padne za 1/3 ( s 10 na 15 i onda natrag na 10 recimo), nije roden za ovu igru.
tako gledajuci kolega bearg dao je istina sirok, ali u biti jedini realan raspon.
Zaboravljate da je knjiga dionicara sve tanja. Mozete vi prodat svoje dionice al ih necete imat na kraju od koga kupit.
veliki mag Buffet je rekao: tko ne moze otrpjeti da mu cijena dionice prije ili kasnije skoci za 1/2 ili padne za 1/3 ( s 10 na 15 i onda natrag na 10 recimo), nije roden za ovu igru.
tako gledajuci kolega bearg dao je istina sirok, ali u biti jedini realan raspon.
Za našu zbokrečinu ne vrijede ista pravila kao i za Ameriku. To je isto kao da npr. za HT kaže da će se cijena kretati između 190 i 230kn. Bullshit.[emo_naivan][emo_naivan][emo_naivan][emo_naivan][emo_naivan][emo_naivan][emo_naivan][emo_naivan][emo_naivan]
Kao prvo šta ti znaš što je Bearg mislio kad je to napisao. Kao drugo niti jednom investitoru nije svejedno da li je 16% u plusu ili minusu. Kao treće tko je tebe šta pitao??? Ne zanima me tvoje mišljenje nego njegovo. Bez ljutnje kolega.
moje viđenje situacije je da bi agrokor mogao uskoro završiti na londonskoj burzi a i njegov promet iz godine u godinu raste
pa će ga nanjušiti i buffet [emo_novac]
e sad ovi šta pljuju po vupiku i belju samo pogledajte po koliko se trže jamnica ledo i zvijezda -nije mi jasno zašto po ovakvim smiješnim cijenama s obzirom da praktički i nema duga
šta je vupik bez tode i obratno – siguran plasman proizvoda u konzumu ,a nije da toda samo sadi kukuruz ,pšenicu jedan put godišnje kao lokalni seljaci nego iskoristi zemlju za više nasada
a prvenstveno kako je najavio za sadnju karote tu je lova
i nasade vinove loze samo ove godine 14 hektara a vino će raditi višeg cijenovnog razreda i kvalitete
znači ne matan ,jure, vranac od 10-15 kuna po litri
već nešto u rangu pelješkog plavca i babiča znaći minimalno od 35 kuna pa nadalje
Zaboravljate da je knjiga dionicara sve tanja. Mozete vi prodat svoje dionice al ih necete imat na kraju od koga kupit.
od ovakvih gluposti dobijem fraz. ako mislite u zivotu zaradit ja vi vas savjetovao da prestanete kupovati dionice. ajme meni. nemojte ni pisati vise na forumu
nemojmo ovako pisati. ovdje smo da razmjenjujemo i ptretresamo inforacije sto iz fi sto iz ozbiljnih medija. sve to kako bi sto bolje obavijesteni donijeli sto bolju odluku. nismo svo ovdje knjigovode, statisticari, ekonomisti, ali kad bi samo oni sudjelovali na trzistu kapitala, mogli bismo odmah zatvoriti butigu. ako je netko u krivu, dajte ispravite, danas vi, sutra ce netko vas.
u neku ruku imate pravo. nego jednostavno poludim na ovakve izjave. barmen iliti novinar koji pise za poslovni je napisao prije 2 mjeseca da jos ima 120,000 slobodnih dionica. onda sam mu savjetovao da procita kako se racunaju slobodne dionice tj free float. Može se naći na stranicama zagrebacke burze. Čovjek je novinar za poslovni, a ne znam koliko je jedan plus jedan. I sada ga jure sluša. A jure zna da sam to već napisao prije dva mjeseca da nije točno i ide sad obmanjivati ljude. Strašno. Zato poludim.
poluditi koji put je dobro za ovaj forum. jer kad netko nesto izvali, onda se uvijek netko nade tko ce reagirati sto iz ljutnje jer ne moze sutke prijeci preko bedastoca, sto iz dobre namjere da covjek krivo informiran ne gubi bezveze novac i zivce. govorim to po sebi. a da ima kandidata za poluditi, hvala bogu ima. ja mislim da ce dionica pasti toliko i toliko, ja mislim da ce rasti toliko i toliko, to je sve kristalna kugla. jedino opipljivo je fi plus ono sto se izmedu redaka u njemu nalazi plus makroenomski okvir (eu, porezi itd.)
u neku ruku imate pravo. nego jednostavno poludim na ovakve izjave. barmen iliti novinar koji pise za poslovni je napisao prije 2 mjeseca da jos ima 120,000 slobodnih dionica. onda sam mu savjetovao da procita kako se racunaju slobodne dionice tj free float. Može se naći na stranicama zagrebacke burze. Čovjek je novinar za poslovni, a ne znam koliko je jedan plus jedan. I sada ga jure sluša. A jure zna da sam to već napisao prije dva mjeseca da nije točno i ide sad obmanjivati ljude. Strašno. Zato poludim.
Pazi,pazi,čovjek iz branše koja je cijeli svijet zaj..2008/2009,ima obraza omalovažavati svakog drugog tko drugačije misli.Ja mislim da su uspješni savjetnici i sl. sada negdje na skijanju ili u Opatiji na kavi,a ne tu.