Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
1. AGROKOR D.D. (05937759187) 839.399 55,76 Osnovni račun
2. VUKOVARSKI BRANITELJ D.O.O. (51782914286) 87.237 5,79 Osnovni račun
3. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 43.380 2,88 Skrb. račun
4. AUDIO (75666130770)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) 31.551 2,10 Zast. račun
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 21.000 1,39 Skrb. račun
6. AGRO-TOVARNIK D.O.O. (78629035106) 15.914 1,06 Osnovni račun
7. TELEBEC KREŠIMIR (93788743162) 10.814 0,72 Osnovni račun
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 7.000 0,46 Skrb. račun
9. OTP BANKA D.D. (52508873833) 5.545 0,37 Skrb. račun
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 5.072 0,34 Skrb. račun
Ukupno: 1.066.912 70,87
Bakić nastavlja iskrcaj…
Momci moji, pa najveća lova u Hrvatskoj se okreće u poljoprivredi. Kad ste vi zadnji put bilu u Gudovcu? Zagrebački velesajam je g… g… prema sajmu u Gudovcu.
vrijednost zaliha jest malo povisoka, ali dobit ne bih nazvao fiktivnom. ipak je to poljoprivreda – kad pozanjete ljetinu sa i do 10 000 hektara, napune se silosi. pod tom stavkom u fi je sve – i sirovine, i poluproizvodi i gotovi proizvodi. naravno brze obrtanje tih zaliha bi urodilo boljim novcanim tokom itd, ali te zalihe sasvim sigurno nece propasti ili biti otpisane, nego ce jednom u prodaju
Vidim da vi ne shvaćate računovodstvo pa mi se neda objašnjavati. Da su imali normalne zalihe tj. tu stavku 0, gubitak kompanije bi bio -69 mil kuna. Kako je ta stavka smanjila rashode za 79 mil kuna prikazana je dobit od 10 mil kuna. Ali te zalihe će se sljedeći put prodati i prikazati će povećanje rastoda za toliko i onda će prikazati pravu dobit. Ipak sam vam objasnio.
I za kirllinga: Belje je poslovalo s ogromnim minusom jer ima plaćanje obveza 10% kamate na dug. dug od 1.5 milijardi kuna što je ukupno s kratkoročnim obvezama 180 mil financijskih rashoda. Kako je marza poslovanja oko 1% kako se misle platiti ti dugovi. nikako. Isto će se desiti s vpik-om. zaduživanje za proširivanje kompanije. kad se prestane investirati dugovi će biti toliki da sitne marže u poljoprivredi neće moći platiti kamatu a kamoli glavnicu. Pazite ljudi na svoj novac.
[/quote]
Samo malo, kako to misliš!? Pa valjda prodaja nečeg znači prihod, naravno biti će tu i troška, ali ako prodaješ nešto valjda na cijenu koštanja dodaješ i neku maržu! Znači prodaja zaliha pretstavlja veći dio prihoda, a manji dio troška (ukupnog troška proizvodnje)!
[/quote]
Pisao sam već ali nema pomoći. Na hr tržištu kapitala 99,9999% njih ne zna čitati FI niti zna računovodstvo. Kad nešto izlazi iz bilance i ulazi u račun dobiti i gubitka to se računa kao rashod razdoblja. Pročitajte šta znači rashod uopće. Evo iz knjige: Rashod je smanjenje ekonomske koristi tijekom obraĉunskog razdoblja u obliku odljeva ili iscrpljenja imovine ili stvaranja obveza što ima za posljedicu smanjenje kapitala. Znači kad smanjuješ zalihe to je odljev imovine i ulazi u rashod razdoblja. Sada vam rastu zalihe i to se prikazuje kao prihod. To dvoje se kad tad izjednaći. Kod vas raste 2 godine i prikazuje to kao prihod. Zato je ispod zaliha u računu dobiti i gubitka minus (-). Kad se zalihe počnu prodavati to će povečati rashod i prerasti u minus prihod i prikazati će ogroman gubitak. Ova dionica ne raste zbog dobiti od prodaje. Nego zbog rasta zaliha se prikazuje dobit. Ne znam da li shvacate ili ne ali pogledajete u zadnje dvije godine kako ta dobit nastaje. Jos ni jednom nebi bio plus da nema tog odbitka. taj rast zaliha se može i u novčanom toku vidjeti kao loša stvar koja smanjuje novčani tok iz poslovnih aktivnosti jer te zalihe su plaćene, a jos nisu prodane.
[/quote]
Auuu.
Skoro si ih sve uvjerio.
A pojma nemaš.
Kvaliteta ovog foruma je 0.
Kada se smanjuju zalihe gotovih proizvoda nastaje rashod.
Po ulaznoj cijeni.
Ali prodajom tih zaliha,kupcu se ispostavlja racun i to je prihod.
Pa tako nastane pozitiva na kontu
Au.
Kakvo busanje o prsa.
Koma.
Gdje si ti ucio racunovodstvo?
Na forumu poslovnog?
3. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 43.380 2,88 Skrb. račun
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 5.072 0,34 Skrb. račun
vrijednost zaliha jest malo povisoka, ali dobit ne bih nazvao fiktivnom. ipak je to poljoprivreda – kad pozanjete ljetinu sa i do 10 000 hektara, napune se silosi. pod tom stavkom u fi je sve – i sirovine, i poluproizvodi i gotovi proizvodi. naravno brze obrtanje tih zaliha bi urodilo boljim novcanim tokom itd, ali te zalihe sasvim sigurno nece propasti ili biti otpisane, nego ce jednom u prodaju
Vidim da vi ne shvaćate računovodstvo pa mi se neda objašnjavati. Da su imali normalne zalihe tj. tu stavku 0, gubitak kompanije bi bio -69 mil kuna. Kako je ta stavka smanjila rashode za 79 mil kuna prikazana je dobit od 10 mil kuna. Ali te zalihe će se sljedeći put prodati i prikazati će povećanje rastoda za toliko i onda će prikazati pravu dobit. Ipak sam vam objasnio.
I za kirllinga: Belje je poslovalo s ogromnim minusom jer ima plaćanje obveza 10% kamate na dug. dug od 1.5 milijardi kuna što je ukupno s kratkoročnim obvezama 180 mil financijskih rashoda. Kako je marza poslovanja oko 1% kako se misle platiti ti dugovi. nikako. Isto će se desiti s vpik-om. zaduživanje za proširivanje kompanije. kad se prestane investirati dugovi će biti toliki da sitne marže u poljoprivredi neće moći platiti kamatu a kamoli glavnicu. Pazite ljudi na svoj novac.
[/quote]
Samo malo, kako to misliš!? Pa valjda prodaja nečeg znači prihod, naravno biti će tu i troška, ali ako prodaješ nešto valjda na cijenu koštanja dodaješ i neku maržu! Znači prodaja zaliha pretstavlja veći dio prihoda, a manji dio troška (ukupnog troška proizvodnje)!
[/quote]
Pisao sam već ali nema pomoći. Na hr tržištu kapitala 99,9999% njih ne zna čitati FI niti zna računovodstvo. Kad nešto izlazi iz bilance i ulazi u račun dobiti i gubitka to se računa kao rashod razdoblja. Pročitajte šta znači rashod uopće. Evo iz knjige: Rashod je smanjenje ekonomske koristi tijekom obraĉunskog razdoblja u obliku odljeva ili iscrpljenja imovine ili stvaranja obveza što ima za posljedicu smanjenje kapitala. Znači kad smanjuješ zalihe to je odljev imovine i ulazi u rashod razdoblja. Sada vam rastu zalihe i to se prikazuje kao prihod. To dvoje se kad tad izjednaći. Kod vas raste 2 godine i prikazuje to kao prihod. Zato je ispod zaliha u računu dobiti i gubitka minus (-). Kad se zalihe počnu prodavati to će povečati rashod i prerasti u minus prihod i prikazati će ogroman gubitak. Ova dionica ne raste zbog dobiti od prodaje. Nego zbog rasta zaliha se prikazuje dobit. Ne znam da li shvacate ili ne ali pogledajete u zadnje dvije godine kako ta dobit nastaje. Jos ni jednom nebi bio plus da nema tog odbitka. taj rast zaliha se može i u novčanom toku vidjeti kao loša stvar koja smanjuje novčani tok iz poslovnih aktivnosti jer te zalihe su plaćene, a jos nisu prodane.
[/quote]
Auuu.
Skoro si ih sve uvjerio.
A pojma nemaš.
Kvaliteta ovog foruma je 0.
Kada se smanjuju zalihe gotovih proizvoda nastaje rashod.
Po ulaznoj cijeni.
Ali prodajom tih zaliha,kupcu se ispostavlja racun i to je prihod.
Pa tako nastane pozitiva na kontu
Au.
Kakvo busanje o prsa.
Koma.
Gdje si ti ucio racunovodstvo?
Na forumu poslovnog?
[/quote]
tek sam sad shvatio da ste u pravu. toliko dugo imate nick i nije vas sramota neznanja? hihi. stvarno
?
Nastavi li Baka ovako mogao bih i ja svoje dionice udati…
previše kemioja i rasprodaje…
a je vi volite secirati financijsko izvješće a niste spomenuli i amortizaciju od 40 milja kuna , a di je ta lova završila,ha?
Ne bi znao. Racite mi vi. Vidim da ste stručnjak za omjere P/E itd. pa sam siguran da znate bolje od mene
[/quote]
a eno ti uzmo dlkv,ingru tamo ti je nizak p/E
a ako vidite P/E od atgr,inu,koei,ht, i druge velike i kako mirovinci kupuju ne male količine i trže se poviše knjigovodstvene
ma neka vpik pređe prag od 300 milja tržne kapitalizacije
letit će perje
Bakić nastavlja iskrcaj…
tako treba, nakrcao se po 60 pa sad kipa sa više od +100% [emo_palacg]
Ma nisam ništa udao..ovo su normalne oscilacije nakon velikog rasta…
Tržište će odrediti di ćemo ali vjerujem da ćemo se neko vrijeme vrtiti u rasponu od 110-150…eto[emo_cool]
Ma nisam ništa udao..ovo su normalne oscilacije nakon velikog rasta…
Tržište će odrediti di ćemo ali vjerujem da ćemo se neko vrijeme vrtiti u rasponu od 110-150…eto[emo_cool]
Dobar ti je raspon predviđanja kretanja cijene od 36%. Tko bi tebe shvatio ozbiljno nakon ovog napisanog. [emo_smijeh]