Biste li kupovali VPIK da ima u bilanci upisanu samo zemlju koja DOISTA jest vlasništva Vupika? Siguran sam da veliki dio investitora ne bi. Moje poruke su upućene isključivo investitorima. Oni koji to jesu će prepoznati i vrednovati. Tako se stječe krug ulagača koji razmjenjuju činjenice koje mogu doprinijeti uspješnom investicijom.
BVPS je fiktivan, pored toga nevjerojatno je da VUPIK zadnje dvije godine (2010 i 2011) ima preko 160 M Kn neto dobiti a trenutno su mu kapital i rezerve manje od temeljnog kapitala. Kakvi majstori…[emo_smijesak]
Jure 555
Recite molim Vas kako su u bilanci Vupika svrstana sredstva koje dobiva kao poticaj od države i koliko iznose? Je li to “prihod”?
Koliko iznosi naknada za koncesiju i na koju površinu se plaća?
Izabrao bih tvrtku koja prikazuje imovinu koju doista ima u svom vlasništvu a to nisu niti Ledo a još manje Vupik.
Osim toga Vupik ima negativan NOK za cca -350mKn tako da to odbijte u startu i od prikazanih.
Kad već pitate što bih kupio, kupujem tvrtku koja ima Mcap manju od vrjednosti NOK(nije to NOK s moje dionice jer se NOK tako ne računa). Tada materijalnu imovinu ne plaćate ništa. Uz to još dobijem dobru dividendu.
Kad imam vremena pogledam hod gusaka u magli a takvih ima podosta ovdje
@Andy
FCF dolazi kao zadnji pokazatelj u kriznim vremenima…prvo je na čelu bilanca, pa prihodi te dobit i na kraju FCF…
Dapače, ovo je i dalje in za kupiti, s obzirom da i dalje potičeš prodaju.
ovo danas cak nije bilo ni lose, da se otresu drhtave rucice..
Na temelju cijena na kraju 2012. i fundamentalnih pokazatelja sastavnica CROBEX-a za razdoblje poslovanja od 12 mjeseci, koje završava 30. rujna 2012., izračunali smo vrednovanje dionica u sastavu indeksa. Medijan omjera P/E sastavnica indeksa CROBEX iznosi 15,5×, a medijan omjera EV/EBITDA 9×. U usporedbi s tim srednjim vrijednostima prema multipli P/E najatraktivnije je vrednovana dionica Vupika s omjerom od 2,1×, dok je prema multipli EV/EBITDA najpovoljnija povlaštena dionica Adrisa.
koliki je ONDA Bv!?????[emo_palacg]
ako je uloženo 500 miliona – vjerojatno je NEŠTO BILO OD PRIJE!!!!!
a da ne kažemo da je jesen bila plodna i rodna
baš se veselim financijskom izvještaju