Cemu oprez s obzirom na fundamente, nije ovo dionica za trejdanje. Ovo je po meni najperspektivnija dionica u crobexu. Slobodnih samo 200000 komada. Mozes li mi naci bolju i podcjenjeniju dionicu od ove….
[/quote]
Možete mi objasniti na koji način vi računate da je ostalo slobodno još 200,000 dionica? Odakle vam ta brojka?
Cemu oprez s obzirom na fundamente, nije ovo dionica za trejdanje. Ovo je po meni najperspektivnija dionica u crobexu. Slobodnih samo 200000 komada. Mozes li mi naci bolju i podcjenjeniju dionicu od ove….
[/quote]
Možete mi objasniti na koji način vi računate da je ostalo slobodno još 200,000 dionica? Odakle vam ta brojka?
[/quote]
možda je tajni vlasnik ili sl. … preostalih 1.305.473 kom… pa gosp. jednostavno zna….
barmen je jednom spomenija
[/quote]
[/quote]
možda je tajni vlasnik ili sl. … preostalih 1.305.473 kom… pa gosp. jednostavno zna….
[/quote]
Vidim da se ni barmen nešto ne razumije u dionice. Na stranici http://www.zse.hr/UserDocsImages/legal/Pravila%202011.pdf možete vidjeti pravila burze, a pod pravilo 106. jasno piše sljedeće:
"DISTRIBUCIJA JAVNOSTI (ENG. FREE-FLOAT)
106. Prilikom određivanja postotka dionica koje su distribuirane
javnosti, ne smatraju se distribuirane javnosti:
1. vlastite dionice izdavatelja,
2. dionice koje drže osobe koje raspolažu s 5% i više od broja dionica koje su predmet uvrštenja."
Na skdd-u možete dalje vidjeti tko ima koliko dionica.
Računajući se vidi da je zauzeto 57% dionica od njih 1,505473 dok je slobodno 650,000 dionica.
e kada biste laicima poput mene još pojasnili dali je to tzv. znak za up ili down…?
e kada biste laicima poput mene još pojasnili dali je to tzv. znak za up ili down…?
[/quote]
Slika od gospodina ništa ne pokazuje. Jedino šta je dobro označeno je trostruki presjek SMA gdje se vidi kupovni signal 1.2 za 60 kuna (presjecanje najniže crvene linije prema gore). Osim da je trend uzlazan ništa drugo se nemože isčitati iz ovog grafa. Trebaju i drugi pokazatelji da se vidi gdje dalje. Imate od Murphia knjigu: Tehnička analiza financijskih tržišta, pa si možete sami nauciti. Uopće nije problem. Samo polako
[/quote]
Slika od gospodina ništa ne pokazuje. Jedino šta je dobro označeno je trostruki presjek SMA gdje se vidi kupovni signal 1.2 za 60 kuna (presjecanje najniže crvene linije prema gore). Osim da je trend uzlazan ništa drugo se nemože isčitati iz ovog grafa. Trebaju i drugi pokazatelji da se vidi gdje dalje. Imate od Murphia knjigu: Tehnička analiza financijskih tržišta, pa si možete sami nauciti. Uopće nije problem. Samo polako
[/quote]
Dakle, što kaže Murphy?
Kupnja još uvijek jača od prodaje.Zato povucite naloge ,kupovat će
se i po 94-95 kn.
A ko ih drzi ?
[/quote]
[/quote]
Dakle, što kaže Murphy?
[/quote]
Ovako. Gledajući jednomjesecni i tromjesecni graf (znaci ful kratki rok) pokazuje prodajni signal na 92kn. RSI je pao ispod 70 na toj razini što potvrđuje taj signal. Isto tako MACD i momentum pokazuju prekomjerne kupnje te bi moglo doci do korekcije. Iako sve ukazuje na prodaju mislim da ljudi nebi trebali prodavati jer je TA slabo pouzdana (pogotovo na našem tržištu), a ljudi su trenutno zagrijani za dionicu. Strpite se još malo