VPIK (VUPIK d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VPIK (VUPIK d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

To je izvjesce iz 2011, Agrokor je vpik preuzeo tek u 10.2010 cini mi se….Nego jeste se istresli !!!

Sutra Vupik ulazi u Crobex, cestitam imaocima koji su vjerovali u nju i hvatali je u padu…
Mislim da pravi rast tek sljedi, jer i na P/E 8, i PB 0,8, ova dionica i dalje izgleda atraktivno i podcjenjeno.

Samo do izlaska izvješća za 1Q. A onda …. bežanija. [lol]
[/quote]
Kolega molim vas za pojašnjenje vaše izjave,tj dajte
neku činjenicu za vašu tvrdnju.

Pozdrav
[/quote]

Takozvana dobit, na koju je ovdje pozivate, rezultat je čićenja bilance, a ne profitabilnog poslovanja. Kada se bilanca očisti tek onda će se moći donositi zaključci o profitabilnosti. Dokaze možeš pronaći u bilanci.

Ovdje će biti dobro ako se ponovi priča s Beljem, odnosno ako se u roku 5 god poslovanje ustabili na pozitivnoj nuli.

[/quote]

molim konkretno pojašnjenje u svezi vašeg mišljenja…
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/VPIK-fin2011-4Q-NotREV-N-HR.pdf
[/quote]

Prihodi od prodaje iznose 242 M, a samo materijalni troškovi (bez amortizacije, ostalih troškova, fin.troš i dr.) iznose 266 M. Znači da se prihodima od prodaje ne mogu pokriti niti troškovi same proizvodnje. Dio se može kompenzirati poticajima koji su prošle godine bili oko 30 M, ali i s tim je iz redovnog poslovanja ostvaren gubitak.

Dobit koja je iskazana ostvarena je isključivo zbog ostalih prihoda koji su iskazani u iznosu od 154 M kn. Oni su produkt čišćenja bilance, kao takvi su jednokratni i sigurno se neće pojavljivati u idućim razdobljima. Prema tome, ako se u 1Q i ne iskaže gubitak, iskazat će se u 2Q ili 3Q što za dugoročne ulagače i nije previše bitno. [smiley]

Dobit koja je iskazana ostvarena je isključivo zbog ostalih prihoda koji su iskazani u iznosu od 154 M kn. Oni su produkt čišćenja bilance, kao takvi su jednokratni i sigurno se neće pojavljivati u idućim razdobljima. Prema tome, ako se u 1Q i ne iskaže gubitak, iskazat će se u 2Q ili 3Q što za dugoročne ulagače i nije previše bitno.

Kako znate da su oni produkt ciscenja bilance?

Govorite o 2011 kad je VPIK tek kupljen, znate kakvis u bili prijasnji vlasnici i kakve su se sve promjene u poslovanju trebale napravit.

Dobit koja je iskazana ostvarena je isključivo zbog ostalih prihoda koji su iskazani u iznosu od 154 M kn. Oni su produkt čišćenja bilance, kao takvi su jednokratni i sigurno se neće pojavljivati u idućim razdobljima. Prema tome, ako se u 1Q i ne iskaže gubitak, iskazat će se u 2Q ili 3Q što za dugoročne ulagače i nije previše bitno.

[/quote]

Znam iz iskustva. A nisi ti valjda toliko naivan pa vjeruješ da jedna propala prehrambena tvrtka u ovako kratkom razdoblju može ostvarivati takvu dobit. Fundamenti izvučeni iz konteksta služe drukerima da Vas navuku na dionicu i skupo Vam ju prodaju. [lol]

ok… onda ti nemoj kupiti VPIK i sve OK .. 😉

hvala na objasnjenju…

[/quote]

Znam iz iskustva. A nisi ti valjda toliko naivan pa vjeruješ da jedna propala prehrambena tvrtka u ovako kratkom razdoblju može ostvarivati takvu dobit. Fundamenti izvučeni iz konteksta služe drukerima da Vas navuku na dionicu i skupo Vam ju prodaju. [lol]
[/quote]
Ima nas naivnih, osim toga ulaz mi nemoze bit nizi… [thumbsup]

7. PIVAC IVICA (04043556511) 6.300 0,42 Osnovni račun

www.knjigara.com

Čini mi se da se tu potkrala neka greškica oko broja komada 7. dioničara.

Oba dvije slike su za uredovni dan 16.3.

7. PIVAC IVICA (04043556511) 6.300 0,42 Osnovni račun

a di je onih 30 000 od cetvrtka ?

Čini mi se da se tu potkrala neka greškica oko broja komada 7. dioničara.

Oba dvije slike su za uredovni dan 16.3.

Nisu, jedna je za petak druga za sridu…

poveliki broj je već ušao u ovu dionicu, imaocima zato oprez

Cemu oprez s obzirom na fundamente, nije ovo dionica za trejdanje. Ovo je po meni najperspektivnija dionica u crobexu. Slobodnih samo 200000 komada. Mozes li mi naci bolju i podcjenjeniju dionicu od ove….
[/quote]
Možete mi objasniti na koji način vi računate da je ostalo slobodno još 200,000 dionica? Odakle vam ta brojka?

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

New Report

Close