A zašto se kolumnist ne javlja? Pa nije valjda već prodao [lol]
…čuj možda je i tebe stavio na ignore,pa ti ne treba odgovarati…
…a jadničak ne stigne…treba po svim forumima pastati stanje u top 10… [wink]
A zašto se kolumnist ne javlja? Pa nije valjda već prodao [lol]
strpi se do nedjelje navecer [smiley]
no, nesto mogu reci i sad, nisam prodao
…ah,u nedjelju navečer nas bit će čeka novi literani uradak,glavni junaci Duh iz Banke,kolumnist nježnog srca i gosn Sunovrat…
…mjesto događaja,gostionica Blato…poslovni ručak
…tema…kaj ćemo prodat da kupimo još Vupika…i kako da uništimo onu nonicu…
…ah,doći ću i ja na kavu… [tongue]možda i na desert,kao pučanstvo… [wink]
[/quote]
Ma ne sumnjam ja da si ti prodavao. Meni se stvarno čini ko da ovo sad malo Guru hladi situaciju. A vjerojatno i pokoji špekulant krati poziciju.
Jučer sam malo računao i ispada da VPIK vrlo vjerojatno u ožujku kad je slijedeća revizija Crobexa ulazi. U Barcelonu je već ušao 🙂 Već sada mu je promet veći od par sadašnjih sastavnica. Ovim tempom bi mu kroz mjesec dana ta prednost trebala biti i bitno veća.
…ah,u nedjelju navečer nas bit će čeka novi literani uradak,glavni junaci Duh iz Banke,kolumnist nježnog srca i gosn Sunovrat…
…mjesto događaja,gostionica Blato…poslovni ručak
…tema…kaj ćemo prodat da kupimo još Vupika…i kako da uništimo onu nonicu…
…ah,doći ću i ja na kavu… [tongue]možda i na desert,kao pučanstvo… [wink]
…za susjednim stolom na pomirdbenom ručku Škego i Samodol prisluškuju razgovor…
…i jedu janjetinu iz Vupika…
[rolleyes]
[/quote]
Ma ne sumnjam ja da si ti prodavao. Meni se stvarno čini ko da ovo sad malo Guru hladi situaciju. A vjerojatno i pokoji špekulant krati poziciju.
Jučer sam malo računao i ispada da VPIK vrlo vjerojatno u ožujku kad je slijedeća revizija Crobexa ulazi. U Barcelonu je već ušao 🙂 Već sada mu je promet veći od par sadašnjih sastavnica. Ovim tempom bi mu kroz mjesec dana ta prednost trebala biti i bitno veća.
[/quote]
ma, kolega greenblatt i ja se slažemo: "tajna uspješnog ulaganja prilično je jednostavna: prvo izračunate vrijednost nečega – a zatim platite mnogo manje. ponovit ću to: tajna uspješnog ulaganja je izračunati vrijednost nečega – a zatim platiti značajno manje."
nemoj me držati za riječ, ali mislim da bi se s time složili i kolege graham i buffett.
ako je prvi uvjet ispunjen, ako je čovjek dobro procijenio vrijednost, dalje ne da je dosadno kao ribolov, nego je dosadno kao gledanje ribolova 🙂 na mirnim vodama 🙂
…pa nisam ja vašeg prijatelja smatrala "zgužvanom salatom",već onim lijepim cvijetom,sunovratom ili
lat Narcissum…
…ako je po njemu "tajna uspješnog ulaganja prilično jednostavna: prvo izračunate vrijednost nečega – a zatim platite mnogo manje…"
…onda je naveći problem naći bu.alu ( rus durak ) koja će tako prodati… [tongue]
ma, kolega greenblatt i ja se slažemo: "tajna uspješnog ulaganja prilično je jednostavna: prvo izračunate vrijednost nečega – a zatim platite mnogo manje. ponovit ću to: tajna uspješnog ulaganja je izračunati vrijednost nečega – a zatim platiti značajno manje."
nemoj me držati za riječ, ali mislim da bi se s time složili i kolege graham i buffett.
ako je prvi uvjet ispunjen, ako je čovjek dobro procijenio vrijednost, dalje ne da je dosadno kao ribolov, nego je dosadno kao gledanje ribolova 🙂 na mirnim vodama 🙂
Kolega barmen, pošto vidim da Vam računanje ide, onda ne bi bilo loše da malo u sovje izračune uvrstite i TISK. Kolega graditelj je tamo postao jednu zanimljivu tablicu izrađenu po Buffetovom principu. [wink]
Može li meni netko nešto obijasniti, gledam u bilancu i tekuća godina je po svemu bolja, sve stoji odlično dok ne dođem do računa dobiti i gubitaka….pa sad predhodne su godine imali 105.647.071 kuna dobiti dok ove imaju 57.577.661.
Sad mene zanima IZVANREDNI-OSTALI PRIHODI gdje su prošle godine "ubrali" 246 miliona prihoda, što su predstavljali ti ostali prihodi?
Ajme bio sam lijen oprostite, sad sam vidio izvješće 2010. gdje piše da su izvanredni prihodi nastali zbog restrukturiranja kad je VUPIK preuzeo Agrokor. Svakako iznenađujući učinak Agrokora i nek ovako i nastavi Bog mu dao zdravlja.
Može li meni netko nešto obijasniti, gledam u bilancu i tekuća godina je po svemu bolja, sve stoji odlično dok ne dođem do računa dobiti i gubitaka….pa sad predhodne su godine imali 105.647.071 kuna dobiti dok ove imaju 57.577.661.
Sad mene zanima IZVANREDNI-OSTALI PRIHODI gdje su prošle godine "ubrali" 246 miliona prihoda, što su predstavljali ti ostali prihodi?
Iz Računovodstva poduzetnika str 1012-1022. Ostali poslovni i izvanredni prihodi:
1.Prihodi od otpisa obveza i popusta
2.prihodi od viškova
3. prihodi od dotacija, subvencija i naknada
4. prihodi od drzavnih potpora
5. prihodi od izvanredne prodaje znacajnog dijela imovine
Ovo pod 5. je na ono na što se odnosi izvanredni poslovni prihod o kojem vi pricate.