VPIK (VUPIK d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VPIK (VUPIK d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A zašto se kolumnist ne javlja? Pa nije valjda već prodao [lol]

…čuj možda je i tebe stavio na ignore,pa ti ne treba odgovarati…

…a jadničak ne stigne…treba po svim forumima pastati stanje u top 10… [wink]

strpi se do nedjelje navecer [smiley]
no, nesto mogu reci i sad, nisam prodao

www.knjigara.com

…ah,u nedjelju navečer nas bit će čeka novi literani uradak,glavni junaci Duh iz Banke,kolumnist nježnog srca i gosn Sunovrat…

…mjesto događaja,gostionica Blato…poslovni ručak

…tema…kaj ćemo prodat da kupimo još Vupika…i kako da uništimo onu nonicu…

…ah,doći ću i ja na kavu… [tongue]možda i na desert,kao pučanstvo… [wink]

[/quote]

Ma ne sumnjam ja da si ti prodavao. Meni se stvarno čini ko da ovo sad malo Guru hladi situaciju. A vjerojatno i pokoji špekulant krati poziciju.
Jučer sam malo računao i ispada da VPIK vrlo vjerojatno u ožujku kad je slijedeća revizija Crobexa ulazi. U Barcelonu je već ušao 🙂 Već sada mu je promet veći od par sadašnjih sastavnica. Ovim tempom bi mu kroz mjesec dana ta prednost trebala biti i bitno veća.

…ah,u nedjelju navečer nas bit će čeka novi literani uradak,glavni junaci Duh iz Banke,kolumnist nježnog srca i gosn Sunovrat…

…mjesto događaja,gostionica Blato…poslovni ručak

…tema…kaj ćemo prodat da kupimo još Vupika…i kako da uništimo onu nonicu…

…ah,doći ću i ja na kavu… [tongue]možda i na desert,kao pučanstvo… [wink]

…za susjednim stolom na pomirdbenom ručku Škego i Samodol prisluškuju razgovor…

…i jedu janjetinu iz Vupika…

[rolleyes]

[/quote]

Ma ne sumnjam ja da si ti prodavao. Meni se stvarno čini ko da ovo sad malo Guru hladi situaciju. A vjerojatno i pokoji špekulant krati poziciju.
Jučer sam malo računao i ispada da VPIK vrlo vjerojatno u ožujku kad je slijedeća revizija Crobexa ulazi. U Barcelonu je već ušao 🙂 Već sada mu je promet veći od par sadašnjih sastavnica. Ovim tempom bi mu kroz mjesec dana ta prednost trebala biti i bitno veća.
[/quote]

ma, kolega greenblatt i ja se slažemo: "tajna uspješnog ulaganja prilično je jednostavna: prvo izračunate vrijednost nečega – a zatim platite mnogo manje. ponovit ću to: tajna uspješnog ulaganja je izračunati vrijednost nečega – a zatim platiti značajno manje."
nemoj me držati za riječ, ali mislim da bi se s time složili i kolege graham i buffett.

ako je prvi uvjet ispunjen, ako je čovjek dobro procijenio vrijednost, dalje ne da je dosadno kao ribolov, nego je dosadno kao gledanje ribolova 🙂 na mirnim vodama 🙂

www.knjigara.com

…pa nisam ja vašeg prijatelja smatrala "zgužvanom salatom",već onim lijepim cvijetom,sunovratom ili
lat Narcissum…

…ako je po njemu "tajna uspješnog ulaganja prilično jednostavna: prvo izračunate vrijednost nečega – a zatim platite mnogo manje…"

…onda je naveći problem naći bu.alu ( rus durak ) koja će tako prodati… [tongue]

ma, kolega greenblatt i ja se slažemo: "tajna uspješnog ulaganja prilično je jednostavna: prvo izračunate vrijednost nečega – a zatim platite mnogo manje. ponovit ću to: tajna uspješnog ulaganja je izračunati vrijednost nečega – a zatim platiti značajno manje."
nemoj me držati za riječ, ali mislim da bi se s time složili i kolege graham i buffett.

ako je prvi uvjet ispunjen, ako je čovjek dobro procijenio vrijednost, dalje ne da je dosadno kao ribolov, nego je dosadno kao gledanje ribolova 🙂 na mirnim vodama 🙂

Kolega barmen, pošto vidim da Vam računanje ide, onda ne bi bilo loše da malo u sovje izračune uvrstite i TISK. Kolega graditelj je tamo postao jednu zanimljivu tablicu izrađenu po Buffetovom principu. [wink]

Može li meni netko nešto obijasniti, gledam u bilancu i tekuća godina je po svemu bolja, sve stoji odlično dok ne dođem do računa dobiti i gubitaka….pa sad predhodne su godine imali 105.647.071 kuna dobiti dok ove imaju 57.577.661.
Sad mene zanima IZVANREDNI-OSTALI PRIHODI gdje su prošle godine "ubrali" 246 miliona prihoda, što su predstavljali ti ostali prihodi?

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

Ajme bio sam lijen oprostite, sad sam vidio izvješće 2010. gdje piše da su izvanredni prihodi nastali zbog restrukturiranja kad je VUPIK preuzeo Agrokor. Svakako iznenađujući učinak Agrokora i nek ovako i nastavi Bog mu dao zdravlja.

"Lipa 'sovka i Bogu je draga "

Može li meni netko nešto obijasniti, gledam u bilancu i tekuća godina je po svemu bolja, sve stoji odlično dok ne dođem do računa dobiti i gubitaka….pa sad predhodne su godine imali 105.647.071 kuna dobiti dok ove imaju 57.577.661.
Sad mene zanima IZVANREDNI-OSTALI PRIHODI gdje su prošle godine "ubrali" 246 miliona prihoda, što su predstavljali ti ostali prihodi?

Iz Računovodstva poduzetnika str 1012-1022. Ostali poslovni i izvanredni prihodi:
1.Prihodi od otpisa obveza i popusta
2.prihodi od viškova
3. prihodi od dotacija, subvencija i naknada
4. prihodi od drzavnih potpora
5. prihodi od izvanredne prodaje znacajnog dijela imovine
Ovo pod 5. je na ono na što se odnosi izvanredni poslovni prihod o kojem vi pricate.

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

New Report

Close