ne bilo mi lijeno, iliti steta da se info baci 🙂
6. BAKIĆ NENAD (13987237540) 7.384 0,49 Osnovni račun
10. GILIĆ IVAN (20702180762) 3.950 0,26 Osnovni račun
…i treba da raste…proizvodnja od 13 miliona litara mlijeka u odnosu na 626 milijuna litara koliko Hrvatska proizvodi je jelte nešto oko 2 posto ( slabašno je to…zar ne?)
…gosn barmen ispada da je gosn Bakića kupio samo sto dionica u odnosu na vaše zadnje izviješće…nemojte molim vas kasti da je prestao kupovati…( nije valjda to uzrok današnjeg pada …)
…tu se naravno pojavio još jedan gospodin,al taj nije bloger pa nije ni važan…
[rolleyes] [wink]
Ima 378 miliona kuna vrijednog zemljista…
…biste li bili ljubazni pa rekli koliko je to u hektarima,hvatima,četvornim metrima…može i jutrima…engleskim mjerama…što god da je…samo da znamo kolika je to površina…u vlasništvu… [smiley]
ovo je vrijednost svih vrsta zemljista tako da nije moguce procijeniti…
Koliko sam uspio iskopati, Vupik ima vrlo malo zemlje koje obradjuje u svom vlasnistvu:
VUPIK ovoga trenutka obrađuje 7.614 hektara zemlje od čega je u njegovom vlasništvu svega 111 ha.
Ne znam otkada je taj clanak:
http://www.vukovarske-novine.com/vijest.php?id=6405
…a zemlja mu je oduzeta 1990: Točnije 7.300 hektara prvoklasnog zemljišta koje VUPIK obrađuje desetljećima i dalje je u vlasništvu Republike Hrvatske – još prema zakonu iz 1990. kada je zemlja iz svih poljoprivrednih kombinata prešla u državno vlasništvo.
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=115531
…hvala,gosn LeoNT,ako uzmemo da je to točan podatak i da Vupik ima fakat samo 111 ha,u vlasništvu,a ostatak je onda očito u koncesiji…
…što je onda u tih 378 miliona vrijednosti zemljišta…?
Kao sto sam vec dva puta napisao, ne znam i mogu samo nagadjati.
Nije poznato jel su vinogradi i ostali trajni nasadi u ovim hektarima koji se spominju u clancima ili se radi samo povrsinama na kojima se uzgajaju zitarice, kukuruz, povrce, secerna repa, itd. Vjerojatno je uracunato zamljiste na kojem se nalazi Hotel Dunav, vinarije, farme, itd…
Cudno mi je sto VUPIK jos nije trazio povrat te nacionalizirane imovine. Mozda se i to dogodi uskoro.
Kako god, ostvaruje se lijepa dobit, poslovanje se ocito stabiliziralo, okrenulo u pozitivu i buducnost VUPIKa izgleda obecavajuce.
Trenutna trzisna kapitalizacija od 120 miliona kuna je vjerojatno manja od vrijednosti svinja i goveda koje uzgajaju na farmama. 😀
…i treba da raste…proizvodnja od 13 miliona litara mlijeka u odnosu na 626 milijuna litara koliko Hrvatska proizvodi je jelte nešto oko 2 posto ( slabašno je to…zar ne?)
[/quote]
Na području stočarstva u Vupiku se razvijaju svinjogojske farme i farme za proizvodnju mlijeka, koje postaje sve važnijom sirovinom za Agrokorove prerađivačke kapacitete.
Cilj je Vupika biti lider u poljoprivrednoj proizvodnji.
…hvala,gosn LeoNT,ako uzmemo da je to točan podatak i da Vupik ima fakat samo 111 ha,u vlasništvu,a ostatak je onda očito u koncesiji…
…što je onda u tih 378 miliona vrijednosti zemljišta…?
Vupik ima koliko je meni poznato više od 111 ha u vlasništvu jer se stalno kupuje od fizičkih osoba.
Koncesija je prioritetna i iznimno povoljna i praktično ima gotovo sve atribute vlasništva,a zašto je koncesija,a ne vlasništvo ima se zahvaliti važećoj zakonodavnoj regulativi još iz vremena privatizacije.
Vupik je bila iznimno uspješna firma još u bivšoj državi,a pod vodstvom "gazde" ima šansu to biti opet.
Uvjeren sam da će se cijena brzo stabilizirati na znatno većim razinama nego prije dva tjedna,a ovisno o daljnjim poslovnim rezultatima i rasti .
Potencijal ovog društva je velik.
Pozdrav
Interesantan razvoj događaja na VPIKu. Svi mudraci šute. Čak mi liči da to sam guru plaši naivce. Ko da je i njega iznenadio ovakav rast u kratkom vremena pa malo hladi situaiciju. Vidjet ćemo uskoro. Potencijal je tu, samo ga treba znati iskoristiti [smiley].
p.s. za mjesec dana imamo reviziju Crobexa.
…a gosn Billi,a kaj bi bilo interesantno…scenario već poznat…pumpaš vijesti,u priči glavni junak Sunovrat , kolumnist nježnog srca i par multinickova…
…priča se toliko pumpala da dionca prerasla i dionicu Belja… pa se osciltori ohladili…
[wink]