Malo nesto za razmisliti:
Prosječna cijena poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj je oko 2000 eura po hektaru, a najkvalitetnije zemlje i više od 5000 eura. Tolika je otprilike cijena i u našoj regiji, dok u zemljama EU-a poljoprivredno zemljište košta i po 20.000 eura za hektar
Koliko ono tisuca hektara zemlje ima VUPIK? 😀
Problem je što je on shvatio 2007 da TISAK vrijedi 1000 kuna i da kupuje budućnost pa se malo zahebo.
Malo nesto za razmisliti:
Prosječna cijena poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj je oko 2000 eura po hektaru, a najkvalitetnije zemlje i više od 5000 eura. Tolika je otprilike cijena i u našoj regiji, dok u zemljama EU-a poljoprivredno zemljište košta i po 20.000 eura za hektar
Koliko ono tisuca hektara zemlje ima VUPIK? 😀
pravo pitanje je koliko ima u VLASNIŠTVU, a koliko u ZAKUPU…razlika između ta 2 pravna pojma je OGROMNA
U zadnjem izvjescu pod materijalnom imovinom, pise da zemljiste vrijedi 376 miliona kuna. (cca 250 kuna po dionici)
E sad, koliko je to hektara i po kojoj cijeni je racunato i radi li se o oranicama plus ostala zemljista koja posjeduju,ne znam…
U prospektu piše da:"Izdavatelj raspolaže sa 7.800 ha poljoprivrednog zemljišta"…
i zakup je pravo raspolaganja zemljištem…. a što se vrijednosti tiče možeš ti svoje zemljište cijeniti i po 500 kn po dionici, samo nema te budale koja bi ti dala te pare
@lavgar
Problem je što je on shvatio 2007 da TISAK vrijedi 1000 kuna i da kupuje budućnost pa se malo zahebo.
Ne brini se ti za moje investicije. Meni je trenutna prosječna cijena ulaska jednaka tržišnoj tako da nemaš brige. A VPIKa daleko, daleko ispod tržišne. Tako da ne vidim razloga za vrijeđanje.
I zgleda da je kapitaliziranja dobiti počeo.
Nakon ovog "kruga"očekivane realizacije velikih zarada vidjet ćemo u kom će smjeru dionica.
Pozdrav